• De competitie nadert zo langzamerhand het einde. Ontknopingen beginnen te komen. De poule van Dubbeldam jo11-3 is ongekend spannend want Dubbeldam zit Alblasserdam op de hielen met een punt achter maar Dubbeldam heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Spanning ten top dus in deze klasse. Vandaag stond een laagvlieger op het programma maar uiteraard mogen wij in deze fase van de competitie niemand onderschatten. Trainer Dave heeft hier de hele week op gehamerd. Continu in de oortjes knopen van onze kleine helden. Het ging zelfs zo ver dat hij ’s nachts spelers gingen bellen en als ze opname riep hij heel hard: NOOIT ONDERSCHATTEN…NOOOIT! En boem, dan hing hij weer op. Tuurlijk het gaat wat ver maar zoals gezegd in deze fase van de strijd moet de trainert dergelijke methode toepassen om het bewustzijn bij die knapen te creëren. En als de trainer dan in de nacht dit soort offers moet brengen doet hij dat. Voor het team. Want zo is onze trainert. De klasbak!

  Over klasbakken gesproken: Vorige week was ik helaas niet in staat een verslag te schrijven. Handen in het haar (niet bij mij uiteraard). Paniek alom. En nu? Geen verslag? Tot er op een helder moment een brainwave mijn hersenstelsel passeerde. We hebben natuurlijk gewoon Ruud. Ruud? Ja natuurlijk!! En Ruud kan alles. Dus ook een verslag is voor deze gigant geen enkel probleem. En zo geschiedde. U heeft het allemaal massaal gelezen. Binnen 12 minuten is het artikel 234.121 gelezen. Ja dat krijg je als ergens de naam van Ruud aan verbonden wordt. De man heeft fans over de hele wereld. Ongekend! 

  Nu even over naar de orde van de dag. Rijsoord thuis! 

  We hadden twee vakantiegangers vandaag in de personen van Ewout en Emmanuel dus de selectie was behoorlijk uitgedund maar niet getreurd want de kwaliteit van deze groep druppelt natuurlijk van de kinnen af. Ofschoon geen paniek. We begonnen, eindigde en ook tussentijds speelde we dus met de volgende opstelling

  Tijger Tygo in de goal. Achterin Liam, Floris en Cas. CapTeun als verbinder centraal op het middenveld. En Chano, Luca en Robin voorin.

  We begonnen furieus. Er was duidelijk te merken dat de jongens deze tegenstander niet gingen onderschatten. Het mentale spel van Dave leek dus te werken. Vanaf minuut 1 zaten onze giganten er bovenop. Achterin wonnen Liam en Cas alle duels en had Floris telkens de rugdekking om zijn vrienden te helpen en alle eventuele aanvallen direct de kop in te drukken. Teun was al vanouds heerlijk op techniek het spelletje aan het verdelen samen met Luca en de voorwaartse Chano en Robin werden direct aan het werk gezet om voorwaarts te marchanderen. 

  De eerste goal bleef dan ook niet lang uit. Via een kadotje van de keeper die zich even verslikte in het ronde object kwam de bal bij Robin voor zijn voeten en die bedacht zich geen seconde. Nog geen 2 minuten later gebeurde eigenlijk hetzelfde en schoof dit keer Chano de bal beheerst achter de keeper. Een vliegende start dus. Ook de 3-0 werd niet veel later aangetekend door Captain Teun. 

  Het eerste kwart zat er op. Er werd behoorlijk goed gespeeld en getracht elkaar te vinden. Tuurlijk gingen er ook wel dingen mis maar de intenties waren prima. Het tweede kwart was beduidend minder. Slordigheden volgde elkaar op en onze Doelpost Tygo die tot deze fase niet veel te doen had moest ook een aantal keer actief worden. En deed dit buitengewoon behoorlijk. Tygo is in korte tijd uitgegroeid tot een betrouwbare doelman die overal op duikt wat beweegt. En gelukkig is dit meestal de bal! Er wordt nog wel een tweetal keer gescoord maar het spel was niet zoals in deel 1. De rust kwam dan ook op een goed moment. Nu kon de trainer weer even puntjes op de i zetten en de jongens weer op scherp zetten onder het genot van een siroopje. 

  De tweede helft was weer van ouderwets niveau. De verdedigers schoven om en om na voren om de aanvallen op te zetten en via Teun en Luca werden de ballen verdeeld en kwamen we telkens gevaarlijk door.  Ook Liam liet weer zien een uitstekende “passer” te zijn en hierdoor hadden we overal een man meer situatie en regende het kansen en doelpunten. Ook Luca had in de tweede helft het vizier weer italiaans op scherp staan. Floris en Teun hadden telkens de juiste oplossing en via de zijkanten kwamen Cas en Liam ook steeds door en bediende Chano en Robin. Mooie aanvallen gezien. De jongens gunde elkaar ondanks de score telkens de bal en zodoende liepen we uit naar uiteindelijk 15-1. 

  Die tegengoal was een beetje jammer maar uiteraard is het logisch en menselijk dat er heel even verslapt werd. Tygo had overigens hiervoor al een aantal keer zeer adequaat (vraag maar aan je papa wat dat is) opgetreden maar helaas was hij bij de goal kansloos omdat de speler van Rijsoord vrijspel kreeg en zo door kon lopen. Hoe dan ook, een heerlijk partij voetbal weer. Mooie goals. Lekkere aanvallen. Goed teamwork en de juiste instelling. Want iedereen heeft keihard gewerkt vandaag. Hulde aan de mannen. 

  Volgende twee weken hebben we even geen programma ivm de vakantie maar de week van 13 mei spelen we weer tegen ASWH. Goed nieuws van de andere velden: Alblasserdam weet vandaag niet te winnen. Dus als wij de wedstrijd van ASWH weten te winnen dan kunnen wij het statenplein balkon alvast reserveren. Spanning alom dus! 

  Voor nu wens ik jullie allemaal een fijn weekend en tot de volgende! 

  Perschef VV Dubbeldam JO 11-3