• TJAKA !!!! Daar zijn we weer, wat een week… !

  Maandag op de training het laatste deel afgerond in een partij tegen de mannen van 17-3, Helaas konden Theo en Manel weinig doen tegen de inzet van onze meiden, supersnelle boys opkomend langs de flank dwongen Maartje tot terugschakelen en zij kon het sprintduel zonder al te veel problemen bijbenen, Noa met Tessa centraal achterin stonden met regelmaat haar mannetje en gaven eigenlijk geen kansen weg, na 8 minuten had ook Diaz haar handschoenen eindelijk aan en hield haar doel keurig schoon. kortom, de 1 – 0 winst onder het toeziend oog van de zaterdag 1 was een prima begin van de week, aldus 2 troste trainers.

  Dan is het sneller woensdag dan je denk, inmiddels al bekend dat we veel meiden hebben, en ook woensdag tegen DCV uit Krimpen (Rijnmond Cup) waren er gewoon 17 (Flo afwezig) Lekkere pot voetbal tegen een 1ste klasser welke onze achterhoede met regelmaat kon testen. de 2 – 0 achterstand in de rust was geen teleurstelling. Eenmaal op volle oorlogssterkte wisten we ook nog wel een periode DCV onder druk te krijgen en er ontstonden kansjes voor Lotte van B. en Yasmin. Na wat wisselingen zaten er wel veel toppers op de bank, maar ook de voetballende meiden konden prima partij bieden. Diaz nam de hoofdrol, door aardig wat ballen, af en toe met wat kunst en vliegwerk tegen te houden, de eindstand van 4 – 0 was verre van teleurstellend.

  Zaterdag morgen, prachtig weer als we uit spelen bij GJS, wederom 18 meiden. De warming-up gebeurde op veld 9 en de wedstrijd vond plaats op veld 2. terwijl de warming up plaatsvond, wist de trainer van GJS ons er op te wijzen dat we 18 meiden bij ons hadden. .. ….2de klasse, recreatief .. buiten de sportieve eer niets meer op het spel voor beide teams.
  Dus scherp opgelet .. In overleg met de scheidsrechter welke het probleem ook niet zag konden we gaan beginnen.

  Bijna dezelfde elf als woensdag, een bliksemstart, Sara gedegradeerd van de voorhoede naar het middenveld heeft het niet zo op posities, dus werd direct na de aftrap gelanceerd als een ouderwetse rechtsbuiten, uiteraard vanaf het midden iets meer meters lopen, maar was veels te snel voor haar tegenstander en liep alles voorbij, zodat ze oog in oog met de keepster boelkloedig de 0 – 1 maakte. Terwijl ik op mijn klokje keek, in de 5de minuut, was het ditmaal Lotte van B. welke zonder al te veel problemen ook oog in oog met de keepster de bal beheerst wist binnen te schieten 0 – 2 voor onze roze brigade! Terwijl het eenrichtingsverkeer maar door ging, wist de trainer van GJS, versterkt met iemand van het “bestuur” mij toch te melden dat er echt maar 5 wissels mogen plaatsvinden, want regels zijn regels. Op deze vreemde actie kon ik de beste jongen nog wel vertellen als wij op dit tempo door zouden gaan we zeker met dubbele cijfers in de polonaise naar huis zouden gaan, dus dat wisselen beter zou uitkomen voor hem.

  Afijn, door deze randzaken miste ik de blessure van Manon, de sportieve reserve keepster van GJS, had al een sprint ingezet, waarop ik direct de achtervolging in moest zetten met onze waterzak, alle zeilen bij, hoofd voorover maar ik kwam als tweede aan . dat gebeurd me niet vaak, met het gevolg dat Manon aan alle sponzen met water over zich heen kreeg, behalve op de plek waar het nodig was. na 20 minuten was het Lotte S. vanaf het middenveld welke de ruimte zag en op maat bedient werd zodat ook zij 1 op 1 haar kunsten mocht vertonen, uiteraard twijfelen we langs de kant nooit aan haar, juichen dus ! 0 – 3

  Na een half uurtje sloeg een er een vonkje over bij een van de tegenstandsters, over beter gezegd de vlam in de pan, zij kon een duel om de bal niet verwerken en voelde zich genoodzaakt om bij een van onze meiden aan haar haar te trekken, en te blijven trekken en dat je dan een draai om je oren terug krijgt is een gevolg. Het opstootje gesust, de scheidsrechter van dienst, welke overigens ondanks zijn jeugdige leeftijd een prima pot floot, had volgens mij al het idee om beide meiden te wisselen maar daar dacht de trainer van GJS anders over , hij vond het wel prima een 0 – 3 nederlaag en wilde het daarbij laten. Een teleurstellend einde van een prima week vol goed dingen.

  Maandag zoals gebruikelijk weer trainen en woensdag vieren we met zijn alle Sinterklaas, waarbij ondergetekende op zeker met veels cadeau`s naar huis kan !