• MO19 : ONE, TWO...TWAALF

Valentijnsdag, hij is achter de rug .. en het normale leven kan weer worden opgepakt. De meiden van Heerjansdam kwamen op bezoek, na de een prima start in de competitie vandaag de kans om de trend door te zetten.

Onze Sara vandaag er niet bij voor de rest iedereen aanwezig. Jacco heeft ze zware taak op zich genomen om deze wedstrijd in goede banen te leiden, waarvoor dank.

De opstelling, 4-4-2 bevalt prima dus ook hier geen wijzigingen in, maar het was al snel duidelijk waar de verhoudingen lagen op het speelveld, daar onze 2 spitsen 7 dames van de tegenstander wisten bezig te houden, lag de ruimte op het middenveld, wie anders dan Florine voelde dit aan en dook dus in de ruimte, waar Lotte S. de bal dan ook precies panklaar op haar beruchte linkervoet lag, maar Flo, moest hem toch even goed leggen voor haar rechter om de 1 - 0 binnen 4 minuten binnen te schieten.

Het publiek wat in redelijk grote aantallen stond te kijken ging wat moois mee maken vandaag. Deze score werd via de app bijgehouden door Christiaan,die zijn jongste dochter vandaag zag score bij MO11. Ik nog probeerde uit te leggen dat het ook via ons Insta account kon, maar daar was even geen tijd voor want 7 minuten na de eerste treffer wist Flo ook de 2 - 0 binnen te schieten. Als je voetbal kijkt gun je een ieder zijn Hattrick maar Yasmin, Manon, beide Lotte`s,  deden alles om dit te voorkomen. Isa, welke met een loepzuivere steekpass Lotte S. bediende welke waardoor de vrije doorgang had op de keepster en de 3 - 0 dan ook langs de keepster te plaatsen. Dit hebben we vaker gezien dit seizoen en 1 op 1 situaties gaat altijd goed (..Ahum..).

Een knal van Yasmin werd op de doellijn prima tegengehouden met 2 handen.. door de linksback .. en dat heet “hands” waarop Flo weer zo`n 50 meter moest overbruggen om haar derde binnen te schieten. Blijft er nog even bij , 4 - 0 en we zitten in de nog maar in de 20ste minuut!

In de 25ste minuut was het Isa zelf, met de 5 - 0 ! Opa B. altijd een trouwe supporter van deze meiden kon zijn ogen niet geloven, terwijl dit doelpunt nog even geanalyseerd werd was het een minuut later Lotte S welke  de 6 - 0 binnen wist te schieten. Ik had nog even het idee dat ze zich wilde revancheren voor niet gemaakte kansen van vorige week, Nau dat deed ze dan ook prima.

Het was Mdine met een schot welke de keeper kansloos te laten waardoor tevens de ruststand werd bereikt … 7 - 0. In de rust, tja .. wat moet je vertellen, tuurlijk was onze tegenstander een stuk minder, maar eigenlijk alles ging goed. Verdedigend zat het prima in elkaar, er werd gecoached, er werd opgebouwd, er werd gewerkt voor elkaar en omgeschakeld.

In het tweede deel valt normaal gesproken, ook logisch, de druk wat weg, vandaag echter niet, Lotte S. na 3 minuten prikte haar 3de van de middag feilloos langs de keepster wat 8 - 0 betekende. De zwart witte trein bleef maar doordenderen, minuut 8 van de tweede helft was het eindelijk Manon die haar doelpuntje mocht meepakken. Over het algemeen is zij één van onze betere en constant spelende meiden, die nooit opvalt en zichzelf het liefst wegcijfert en andere beter laat voetballen.

Onze terrier Anouk, die zoals we wekelijks kunnen zien weet met hard werken, en vele meters afleggen ook haar goede spel te belonen door de 10 - 0 binnen te schieten. Wederom al 3 doelpunten in het eerste kwartier van de tweede helft.

De slachtpartij was nog niet over, Lotte van B. het doelgebied binnen gesneden en kwam alleen voor de keepster, niet zelfzuchtig maar ze lag de bal breed op Lotte S. welke voor een leeg doel de bal voor het intikken had. Samen met de mooie steekbal van Isa in de eerste helft waren dit toch wel de hoogtepunten van vandaag.

Met nog 4 minuten op de klok, mocht Linsey de eindstand bepalen, een 12 - 0 overwinning op een heerlijke zaterdagmiddag. Mogelijk is het doelsaldo nog belangrijk in deze competitie want ondanks de nederlaag tegen De Zwerver zijn er nog steeds kansen om dit jaar weer eens in onze prachtige sloot langs het sportpark te mogen springen.

Komende weken worden zwaar er zijn 3 zaterdagen op rij geen officiële wedstrijden. Daar wordt overigens aan gewerkt. Of het een vriendschappelijk wedstrijd wordt, of op zaterdag een kleine competitie in de zaal afwerken.. het kan allemaal tot de mogelijkheden behoren.