• De aftrap onder leiding van Ton H. was voor Hardinxveld, welke de wind vol tegen had. Hardinxveld was qua veldspel beter, sterker nog wij begonnen zeer slordig, veel onnodig balverlies in de opbouw. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de opgekomen Florine welke van 30 meter op het doel schoot, waar enkele al wegliepen zat er toch een enorme curve aan de bal waarop deze dan ook nog op de paal belandde. Enkele minuten later was het Lotte S. welke ook een poging waagde met de wind mee. Goed combinerend konden de bezoekers onze Diaz niet echt testen, onze verdediging stond goed. De hardwerkende terriër Anouk op het middenveld verscheen dan ook overal op het veld en wist ook nog een prima schot te te drukken op de goalie!

Met name van de voorhoede werd wat verwacht, al weken zijn beide Lotte`s en Yasmin in topvorm, qua positiespel en het blindelings vinden van elkaar maar zelfs met de de schoten op het doel tikken zij ook bijna het niveau van Ton H. aan. (Deze verkeerd op het trainingsveld werkelijk waar in topvorm, alles wat hij raakt is goud!)

Afijn, tussendoor wist Lotte S. overigens de keepster prima te passeren en de 1 – 0 binnen te schieten. Wat het publiek in de koude wind weer wat warmte toe kon brengen. Vlak voor de rust prima actie van Manon, bal keurig aangenomen en zo meegenomen dat ze ook nog een meter of 10 ongehinderd kon lopen en de 16 kon bereiken en zoals wij het op trainingen vaker zien, binnen kan voet, met een mooie krul in de verre hoek kon plaatsen. De 2 – 0 voorsprong was ondanks het mindere spel toch verdient, de omzettingen in de rust waren er dan ook “voor het wisselen” en niet zo zeer dat er meiden doorheen zaten of even der dag niet hadden.

Nog een kleine hoofdrol voor André S. welke de gemoederen even bezig hield doordat hij met zijn vlag voluit aan het wapperen was, uiteraard had niemand de indruk dat Ton H. zijn fluit zou gaan gebruiken, maar nadat ik André toch zelf maar even aangesproken had, bleek dat hij even aan het checken was waar de wind nu toch vandaan kwam met zijn vlag !!! De bomen langs het veld stonden allemaal even scheef dezelfde kant op André .. dat had al genoeg moeten zijn ;- )

De rust : Met een redelijk nieuwe opstelling werd aan de tweede helft begonnen, Hardinxveld bleef ook gewoon lekker voetballen en maar de individuele klasse van onze meiden overheerste de wedstrijd. Manon en Amber hadden inmiddels het middenveld helemaal onder controle.

Een doorgebroken speelsters kon net, of eigenlijk net niet gestopt worden door Tessa, waardoor Diaz de bal nog even net over de lat moest kijken. Kortom achterin klopte het allemaal. Noa, Kyara en Eline hadden het allemaal wel onder controle. Voorin hadden Lotte van B. en Yasmin al wel een paar kleine kansjes gehad maar de eerste genoemde kon na goed doorzetten de 3 – 0 binnen schieten. Florine met een slalom welke ze ver op eigen helft inzette strandde naast het doel van Hardinxveld, 7 meiden passeren was op zich al leuk om te zien. Het is overigens jammer dat Herman zelf op het F-Veld de zaterdag 4 moest terugbrengen van een 0 – 3 achterstand en hierdoor de actie van Yasmin, met een passeer-actie zichzelf in stelling bracht en de bal heerlijk over de keepster wist te schieten.

Volgende week wacht de zware wedstrijd uit tegen de Zwerver. Zoals de zaken er nu voor staan, alle aanvallers hebben gescoord. De complete verdediging heeft foutloos gespeeld en Diaz heeft die keren dat ze getest werd ook haar “mannetje” gestaan dus dat bied weer een prima uitgangspositie.

Sjaak heeft overigens laten weten dat de geul langs het veld, waar onze vlagger van dienst vele meters heeft gelopen inmiddels weer redelijk dicht is, een nieuwe sloot paste niet in het bestemmingsplan van de gemeente, waardoor er 12 kub zand in ingereden, André nogmaals bedankt :- )