• Alle regels overboord, “we” mochten weer en bij TnT heeft dat weinig nodig, om wat te regelen. Daar we volgend jaar naar de dames moeten en we willen weten waar we staan kwamen we uit bij Pelikaan Dames 1, voor de pandemie waren zij koploper, dus na wat appen was het zo geregeld.

Althans qua veld was het ff tobben, want bij zowel bij Pelikaan als op ons sportpark liggen de meeste velden eruit, Sjaak had net aangekondigd dat de kantine en kleedkamers dicht gingen, maar het was onze charme of de bedreigingen van de meiden aan het adres van Sjaak dat deze topper toch overstag ging om het mogelijk te maken onze dames te laten voetballen. Net voor de wedstrijd maakte ik mijn grap “waarom het hoofdveld nog niet gemaaid was” tegen Sjaak waardoor ik nog even een een kort sprintje moest trekken..

Dus deze vriendschappelijke veldslag zou dus plaats gaan vinden op het kunstgras! Zo gezegd zo gedaan, alles geregeld … althans voor Ton H., welke alleen een fluit bij hem had maar vlaggen voor de grensrechters was vergeten. Dit gaat nu  de boeken in als een “Tonnetje H” !! Door dit “”Tonnetje H” miste ik dus de eerste minuten, maar eenmaal aangekomen zag ik een gelijkwaardig strijd, al waren de eerste 20 minuten zeker voor “our pink army”.

Sara, onvermoeibaar zoals we haar kennen wist ook de eerste bal in het net te schieten. De  tegenvaller dat Diaz met een bovenbeen blessure niet verder kon, was vervelend maar geen probleem, daar tijdens de voorbespreking al duidelijk was dat Lotte S vandaag, de …. uuuh “manus van alles” zou gaan worden, en kwam mijn voorspelling dus weer uit. Nadat beide meiden zonder schroom even van shirt wisselden en kon er weer gevoetbald worden. Het duurde dan ook maar 3 minuten voordat Lotte S. links opzij moest kijken om de bal vervolgens op de paal uit elkaar zag spatten. Cool als altijd, zag ze dat uiteraard aankomen waardoor ze niet hoefde te strekken. Ik meen me zelfs te herinneren dat dezelfde actie 12 minuten later weer plaatsvond en de paal wederom werd geraakt, dat is dan gewoon kwaliteit van Lotte S. welke zulke dingen afdwingt.

Aan de andere kant was het weer raak, Lotte van B. op snelheid naar de achterlijn, prima voorzet, welke in één keer binnen getikt had kunnen, maar Sara kiest liever de moeilijk weg om via de kluts de bal te veroveren en via de moeilijkste weg de bal in de touwen te jagen. Een weelde 2-0, wat misschien iets te veel van het goede was.

In de rust duidelijk aangegeven dat we er nog niet waren, maar door de start formatie uit elkaar te trekken Flo en Sara even aan de zuurstof, Mdine rechtsback, Tessa laatste vrouw,  Eline als ausputzer (voorstopper is dat Eline!), Amber en Amy in de midden, Bo van linkshalf naar linksbuiten was begonnen we rommeling en lagen we vanaf de start toch wel erg onder druk. De druk van Pelikaan bleef, en kansen kwamen ook, 2 maal een gevlagd voor buitenspel, waarna ik samen met Granieten Gerrit ook de videobeelden heb teruggekeken en Richard gewoon terecht zijn vlag in de lucht stak, de derde serieuze poging was het wel raak 2-1 ! Amy kansloos, welke de handschoenen had geruild met Lotte S en daarmee direct de prijs pakte voor beste geklede keepster 2021 ;-)

Bij onze gasten uit Zwijndrecht  was de pijp nog niet leeg, echter waren de de grootste kansen voor ons Sara had haar kruit verspeelde dus was het Lotte B. time. Die wist tot 3 maal toe veel te snel zijn waardoor ze 2 maal 1 op 1 in de 16 faalde, overigens mede door de prima actie van de jonge keepster. De Blauw/Zwarte Miedema aan de andere kant nam onze Maartje, of is het nu Maart , ze wordt ouder en groter hé ..flink onder vuur, maar deze kleine rebel bleef lekker overeind, hard werken geen balverlies was heerlijk om te zien, tikkie op de enkel, of een sliding over dat kunstgras maakte niets uit .. winnen deed ze !!!  Bo liet in haar debuut ook wel zien hoe het werkt in een duel tussen profs, die zet je niet ff van de bal, en won sterk haar duels.

De eindstand van 2-1 bleef tot het eindsignaal op het bord staan, waarbij ik het gevoel heb dat we er 2 gepikt hebben, super leuke tegenstander waarbij er aan de start van het nieuwe seizoen zeker een revange komt in Zwijndrecht.