• We zijn er weer, inmiddels hebben de meiden van MO19-1 alweer 13 trainingen achter de rug, 2 wedstrijden en een trainingsweekend. De competitie indeling was een verrassing. We zijn ingedeeld in de eerste klasse, met de teams van Oosterhout, SC Gastel, Grauw en De Westhoek (Burgh haamstede) en we kunnen daarom onze borst natmaken!

  12 September : De uitwedstrijd bij Papendrecht: Dit team is vorige jaar kampioen geworden in de eerste klasse waarmee het dit jaar uitkomt in hoofdklasse, kortom een flinke kluif!

  We kwamen redelijk sterk uit de startblokken, waardoor het de eerste minuten zelfs voor onze meiden waren met af en toe zelfs een paar kleine kansjes, de kwaliteit van Papendrecht werd wel zichtbaar, een prima voorhoede zorgde dat we alleen maar achteruit konden lopen. De einduitslag was met 7 - 1 dan ook gewoon de afspiegeling van de krachtsverhouding waar we weinig tegenin konden brengen. Duidelijk werd wel dat druk zetten op de tegenstander een stuk beter moet aan onze kant, dit gebeurde te weinig, maar in deze spaarzame momenten wisten we toch gevaar te creëren wat nog een doelpunt van de voet van Lotte van B. opleverde. Isa en Maartje waren aan dubbeldam zijde de betere veldspelers, de eerste door de vele meters welke zij heeft afgelegd, en de laatste was zo goed al onpasseerbaar voor de aanvallers. Een hoofdrol was er ook voor Diaz, welke zelfs de complimenten van de tegenstander kreeg voor de door haar vertoonde kunsten. Ondanks dat ze een groot aantal keren naar het net moest heeft ze groot aantal reddingen moeten verrichten, om de dubbele cijfers te voorkomen. 

   4 -6 September Het trainingskamp: Het eerder geplande weekend in april kon niet doorgaan en vorige week was het toch zover. Ditmaal in de Hangaar in Lochem, met een aangrenzende sporthal met kunstgras en een voetbalveld voor de deur was het een super weekend! Doordat het bekerseizoen daar ook van start ging konden we geen tegenstander bereid vinden om tegen ons te voetballen, maar dat mocht de pret niet drukken. 

  Ton en Ton alvast vooruit gegaan om de boel alvast in te richten en de voorbereidingen voor de Italiaanse avond te treffen. Herman en Richard volgde later omdat er ook gewoon gewerkt en geleerd moest worden. Over de rijk gevulde soep van Ton H wordt overigens nog steeds gesproken, gelukkig vielen de stokbroden en salades ook in de smaak zodat we met een voldaan gevoel aan de afwas konden beginnen. De avond werd overigens afgesloten in de zaal met een onderlinge voetbalwedstrijd. Na een heerlijke nachtrust zat een iedereen weer keurig aan het ontbijt om 9 uur waarna er van 10 tot 12 weer maximaal gevoetbald kon worden in de hal. Isa regelde met Mdine en Lotte de tosti’s zodat we allemaal voldaan aan het bubbel ballen konden beginnen.

  Daar ging het eigenlijk mis, bubbelbal.. hoe moeilijk kan het zijn!  Daar het 4 tegen 4 was stelde ik nog aan de instructeur voor om gewoon partijen van 15 minuten te doen, hij lachte en vertelde dat 5 minuten toch wel gebruikelijk was. Afijn compromis 10 minuten spelen, teams wisselen, der waren een team of 5 dus voldoende rust tussendoor schatte ik zo in. Wat een slachtpartijen heb ik gezien, liters vocht werden er verloren, spieren waarvan de meeste het bestaan niet wisten moesten gebruikt worden om jezelf overeind te houden. Geweldig!!! Persoonlijk snakte ik al naar 3 minuten naar het eindsignaal.

  Herman werd afgelost door Tanja, dus het team “begeleiders” had een team van 3 man maar wel met een tactiek!  Bonkie en bonkie (Richard en Ton H.) fungeerde als stormram, waarop de lichtvoetige technisch begaafde verhalen schrijver deze klus wel zou klaren. Maar eenmaal in zo'n bal, bleek dat je je voeten niet kon zien, flinke tegenvaller voor team 300 Kilo. Eline zit overigens volgende keer gewoon bij mij in het team, die kan je maar beter in je eigen team hebben. Anouk is inmiddels makkelijk herkenbaar aan haar witte sneakers, want die voetjes bungelde altijd in de lucht. Dominique het veel beter doet in zo'n bubble dan zonder. Team Flo, met koproller Sara in de gelederen won ook de meeste wedstrijden. Team Tess van de leiding wist te winnen door in de laatste minuut 3 van die menselijk ballen voor het doel te plaatsen en zodoende de 5 - 4 vast te houden.

  Na anderhalf uur zweten en schaafplekken en rode schouders bewonderen was de koek wel op. Onder leiding van Mdine waren er nog een aantal die het laatste half uur volmaakte door wat te rollen en koppeltje te duiken. Het avondeten zou bestaan uit BBQ`en de gearriveerde Tanja trommelde wat meiden op om de salade`s, tomaten, komkommers en overige gezonde hapjes klaar te maken.

  Chef Richard, aka de BBQ-King was zich aan het voorbereiden al dan niet met zijn ogen dicht op bed… het was voorbereiding aldus zijn eigen woorden. De Tonnie`s hadden zich op alles voorbereid, alleen was er in geen velden of wegen BBQ te bekennen, maar goed die mannen kan je om een boodschap sturen en binnen 20 minuten een prima BBQ gescoord. Zo`n ding in de fik steken met een gasfles, makkie voor de BBQ King.. of toch niet, want met een lege gasfles ben je echt wel ff aan het tobben voordat het kwartje valt dat die fles echt leeg is… maar ook dit was na 6 minuten weer gefixt. De meiden waren na een flinke shower weer helemaal opgeknapt, tafels gedekt en klaar voor de aanval.

  Na de “soepa Tonna” van de vrijdag, was ook dit eten voortreffelijk alleen hebben we Tanja moesten vast binden zodat ze de afwas niet kon doen, waarop een groepje meiden dit gewoon zelf mochten doen. Terwijl de meiden zich gingen voorbereiden, die hadden een soort van carnavals avond gepland, waren de “mannen” wel aardig uitgeteld, misschien is versleten wel het juiste woord. 

  De avond verliep prima, in de grote keuken kon je even bijkomen of aansluiten bij de diverse spelletjes welke er gespeeld werden. Terwijl het buiten donker werd verdwenen de wespen buiten en kon daar ff bijgekletst worden, waarbij Manon en Mdine de boventoon voerde, ze zouden een “uit knop” moeten maken bij deze meiden :-)

  Tijdens een potje Skip-Bo bleek dat er gewoon eerlijk gespeeld kon worden, Herman!!! Met het spelletje 30 Seconds, had ik pech, ik zat in het verkeerde team. Sterre, natuurlijk hadden wij moeten weten dat Vlaanderen een grote stad is in België! Amber is een wandelende encyclopedie … maar wij omschreven de woorden verkeerd aldus Amber. nogmaals botte pech ..  Kyara, was echt de kampioen .. zo makkelijk en rustig zoals zij de woorden omschreef werden stuk voor stuk geraden. Maar het was het team Schenkel dat de eerste prijs pakte, en dat had niets te maken dat Maartje de zandloper mocht bedienen. 

  Ton H. welke als scheidsrechter zou functioneren, had het zwaar. Yasmin zou op verzoek van mij even een spekkie gooien .. niet wetende dat ze vermoedelijk jarenlang pitcher bij de honkbal is geweest, waarop deze als een streep op het achterhoofd van de scheids belanden. Hilarisch om mee te maken, Yasmin heeft zeker 12 minuten op de grond gelegen van het lachen.

  In de late avond kwamen er al weer wat serieuzer gesprekken, het schaamrood kwam op de kaken van Tess, toen Richard vertelde dat hij de laatste tijd aan Belgische SM deed… Huh Belgische… wat .. Nau, vertelde hij: Ik hang een zweep tegen de muur en gooi vervolgens je moeder er tegen aan. U kunt het vervolg van de gesprekken wel inbeelden gok ik het ging in ieder geval door tot in de vroege uurtjes. 

  De zondagmorgen was voor sommige een moeizame start, maar na een gezamenlijk ontbijt en een lichte training voor diegene welke nog fut hadden stond op het programma. Wat opruimen om alles spik en span te krijgen voor de lunch was noodzakelijk maar zo gebeurd. Daarna een uitgebreide lunch met echte soep, hamburgers , stokbrood en alles wat erbij hoort om ons klaar te maken voor vertrek. Tussendoor was er nog tijd voor een spelletje, waarop Noa en Ton van B. zich tot winnaars van het Skipbo! mogen uitroepen.

  De terugreis van 2 uur had nog wel een uitgebreide tussenstop bij restaurant de gouden bogen. De verhalen welke in ondertussen heb meegekregen waren allemaal super positief en al met al een perfect weekend! Aanstaande zaterdag spelen we thuis de eerste competitiewedstrijd tegens SC Gastel, uiteraard verwachten wij de trouwe supportersschare weer langs de kant, uiteraard met de inmiddels bekende afstand!