• Uw trouwe verslaggever meldt zich weer. Na een aantal maanden staking c.q. writers block ga ik weer eens een poging wagen. 
  Het is bijna niet meer op te brengen om te schrijven over een dergelijk treurig groepje mensen. Nou ja mensen.  Dit geldt niet voor de voltallige selectie.
  Sommige zullen maar net de gradatie Chimpansee ontspringen en net de kwalificatie mensen krijgen. Ook bij het zien van de wedstrijden de laatste weken springen de tranen per direct je Aorta uit. 
  Een korte samenvatting voor jullie over de afgelopen weken/ maanden waarin ik dus door psychische problemen niet tot schrijven in staat was is vrij gemakkelijk te maken.
  Alles verloren. Nou ja bijna alles. Een schamel puntje uit bij het altijd lastige Achtmaal was het enige punt wat onze ex-helden hebben mogen bijschrijven in de afgelopen maanden. 
   
  het begint echt heel treurig te worden. Bijna schaamteloos. Zoals wij de laatste maanden voetballen. Zelfs supporters als Ries van A en Johan B en Marco V laten zich nauwelijks nog zien. 
  Ook zijn hebben de ondergrens gezien. En deze als zeer onprettig ervaren. "Ik liever 90 minuten naar mijn eigen drol" aldus Ries van A. Ooit voorzitter van een zeer geliefde en hechte supportersvereniging. 
  Er is niks meer over van deze vereniging gaat Ries verder. Er zijn nog maar 3 leden inmiddels. Dat zijn:
   
  Cor Willemstijn
  Rory Willemstijn
  Connie Willemstijn 
   
  Van ruim 2100 leden in 2013 toen dit team gestart is naar slechts 3 is zeer teleurstellend. Gelukkig houdt de familie Willemstijn wel stevast de moed erin om hun geestelijk en lichamelijk gehandicapte zoon te blijven steunen. 
  "Ik weet niet hoe ik moet opzeggen anders had ik dit allang gedaan" zegt Rory. "Dit schijnt schriftelijk te moeten. Maar dat is niet mijn sterktste kant. Ik ben meer een prater, snappie Pik?!" vervolgt Rory. Ja en paps mams willen Nickje niet laten vallen. 
  Ze worden ook van nabij gevolgd door de overheid natuurlijk omdat ze dikke Subsidie op die jongen pakken". Dus zij moeten eigenlijk wel. 
   
  Nee, schrijven over dit team is eigenlijk niet meer te doen. Er zijn tijden geweest dat ik dingen moest verzinnen om het leuk en grappig te maken.
  Die tijd is voorbij. Het is nu gewoon dingen weghalen omdat het andere te genant wordt. Het kan hard gaan in 10 jaar. 
  Hoogwaardige spelers zijn gestopt of geminderd en de middelmaat kabbelt maar voort. We krijgen als team KLAP OP KLAP. Als het zo doorgaat krijg ik zeker een burn-out.
  En dat willen we niet. Dus er is zomaar kans dat dit het laatste verslag is. Het is gewoonweg niet meer op te brengen. Ik krijg wel steeds meer respect voor Rosa. Zij doet het toch maar weer elke keer.
  Wakker worden naast Nick en hem niet vermoorden. Met hem eten en geen vork in zijn voorhoofd steken. Op vakantie gaan en hem niet in een refrein tiefstralen. Ik geef het je te doen, hoor. 
   
  Dan toch maar weer even over naar de orde van de dag. De mensen die ontbreken en er ook verdomd weinig aan doen nog een voet op Schenkeldijke grond te zetten zal ik even kort en bondig met u doornemen zodat u weer bij bent.
   
  Jespertje: Deze droeftoeter doet er werkelijk alles aan om het verslag te halen. Alle sporten uitvoeren: van Padel tot fitness en van hardlopen tot Curling. Deze jongen doet werkelijk alles. Maar balletje trappen homaar. 
  Niet eens de moeite nemen de komen kijken. Het is bijna schofterig. De jongens die hem een podium hebben gegeven, een leven, aanzien, macht, respect van mede Dubbeldammers, hij lijkt alles te zijn vergeten. De LUL! 
  We gaan dan ook de rollen maar eens omdraaien. Vanaf deze plek wil ik Droeftoetertje Jespertje mededelen dat hij niet meer welkom is op de donderdag en zondag. Tot hier en niet verder. We moeten ergens de grens trekken. 
  Het gaat je goed, Droeftoetertje. Groeten aan je buurman. 
   
  Ook Michel alias Kwanku alias hitmachine (denk hierbij aan de wereldhit Dicky van der Net) is ook maar weinig aanwezig. Hij is erg druk met zijn muzikale carriere en lijkt hierdoor een en ander te laten verslonzen. 
  Erg jammer. Niet alleen persoonlijk maar ook gezien het feit dat door zijn afwezigheid wij met rasmongool Nick in de spits moeten spelen. Klap op klap dus voor de ploeg! 
   
  Reiniertje heeft na 21 Wappie-kappies ook maar besloten weg te blijven. Het aantal fouten was ook voor hem niet meer te behappen. Hij strijd ook met mentale problemen. 
  Dit weekend was hij dan ook op "vakantie'. Werken aan herstel. Als dit nog mogelijk is althans na de laatste wedstrijd DEVO. We hopen uiteraard dat Wijniertje ooit weer terugkeert. Blakend van het zelfvertrouwen. 
  Een stabiele factor met af en toe een foutje. Zo was het vroeger. Nu is het een instabiele lachwekkende karikatuur van wat ooit Wappie was. Het is een lange weg maar we hopen hem snel weer te mogen begroeten. 
  Al was het maar om die smerige zoete witte wijn van de Lidl kwijt te raken als club zijnde. 
   
  Vandaag was er wel een oude bekende op het terrein. Zijn naam schijnt van der Weijden te zijn. Waar en hoe hij ooit gespeeld heeft op onze club is bij een menigeen al ver weggezakt.
  Hij had vandaag 2 uurtjes opgenomen en mocht dus (weliswaar met enkelband) eventjes genieten bij de vallende sterren van Dubbeldam 3. Leuk dat je er weer eens was. Tot over 2 jaar. 
   
  Ik wilde het eigenlijk kort houden maar dat is al niet meer gelukt. Dus laten we maar gewoon de pleister en in keer aftrekken en doorgaan naar de wedstrijd.
  Eigenlijk is dit het schrijven niet waard. En iedere energie die je erin steekt is feitelijk complete tijdverspilling. Ik wil uw trouwe lezers dan ook gewoon waarschuwen. Je kan nog wegklikken nu. 
  Je kan gewoon iets nuttigs met je leven doen. Of een serietje kijken. Of sporten. Of Nick kapot schieten. Enfin, zeg gvd niet dat je niet gewaarschuwd bent. 
   
  Ik ga ook niet een semi interessant verhaal er van maken dat lijkt op een echt verslag. Het lukt mij gewoon niet. Het is te lastig. 
  Ik ga het dus gewoon globaal omschrijven en zal een paar excessen eruit halen. De wedtrijd begon en we waren pakweg 22 seconde onderweg toen de Cobra, kersverse vader overigens, besloot even een mannetje te kappen in de 16.
  Waarom ook niet. Hij is snel, wendbaar, flexibel, explosief en ongekend in vorm. Dan kan je dat gerust proberen. Conclusie: 1-0 achter. 
   
  Wat er de volgende 43 minuten volbracht had in de verste verte niks met voetbal te maken. We ploeterde voort. De tegenstander had 89% balbezit en we probeerde vooral te verdedigen. 
  Het was een godswonder dat het nog geen 0-4 was toen we met een rake uitval via Gokinho zelfs nog de gelijkmaker wisten binnen te schieten. Luchtje van buitenspel wel. Maar de scheidsrechter besloot anders. Keurig, ref! 
  Wat er vooral gebeurde de eerste helft was balverlies, foute keuzes, slechte passes, domme acties. Maar oke, 1-1 met de rust. Viel glad niet tegen. In de rust werden er nog wat tactische plannen van zolder gehaald. Vooral simpel spelen en geen risico's nemen.
  Proberen dit zo lang mogelijk vol te houden. blabla. U kent dat gezwam wel. 15 gemankeerde voetballers die net doen of zij er ook nog maar iets van kunnen. De een nog debieler dan de ander. 
   
  De tweede helft was echt van buitenaards slecht niveau. Wat een bizarre vertoning was dit. We schrijven minuut 47 en de stand is al 1-3. Het is bizar maar waar.
   Hoe dit kan? Ik zal even een aantal zaakjes bespreken: Arne en Sjoerd centraal achterin opstellen en een keeper hebben die niet alleen weinig slaap heeft gehad door de baby maar ook opeens de hele wereld aan lijkt te zien voor komijnenkaas.
  Arne, de eerste helft ontbrekend doordat hij een trainingscursus had. Nou ik weet wat daar is besproken en geleerd. Maar ik gok dat wat Arnie liet zien niet in het theorieboek stond. Mannetje uitkappen als je de 100 meter in 12 minuten loopt. Stond er niet in denk ik? Naar alles schoppen wat beweegt? stond er vermoedelijk ook niet in... Lange ballen geven over de hele terwijl er 7 shirtjes van je in de buurt vrij staan. Stond dit er in , Arne? Hoe dan ook: geen al te gelukkige invalbeurt. Ik hoop maar die cursus een jaar of 8 duurt. Wellicht gaat er dan wat dagen bij ons tactisch meesterbrein. 
   
  Het leek besmettelijk te zijn.Ook Sjoerdje B ging mee in de malaise. Hij dacht wat Patje en Arne kunnen kan ik ook. Laat ik ook ff een Wappie doen. Ook dit had al gevolg een tegengoal. Keurig! 
  Zo zie je maar dat Reiniertje zonder problemen kan weggaan. Er staat wel een nieuwe Wappie op. Nu zelfs 2. Klasse, mannen! Het werd uiteindelijk na nog een hoop geblunder en gepruts nog 1-6 ook. Maar ik kan en mag hier van mijn Spychiater (zoals Soeteman het altijd zo oud hollandsch noemde) hier verder niet over uitwijden. We moeten er ook gewoon eerlijk in zijn. Deze ploeg was 3 klasse beter. Maar de huid iets duurder verkopen en niet alles kado doen had opzich wel gekund. Dat gezegd hebbende zijn we toch weer even bezig geweest en  hebben we er goed om kunnen lachen. Want zo ver zijn we al. De schaamte al mijlenver achter ons latend lachen we gewoon om ons schandalige spel en vertoning. Waarvan akte. 
   
  Gelukkig is het na de wedstrijd altijd nog erg gezellig. En hierin zijn we ook op ons best. Want de 1e en 2e helft is al maanden niet meer van ons. 
  De waarheid in de ogen kijkend. Klap op Klap krijgend slaan wij ons er doorheen en vermannen wij ons. En gaan we zondag het gewoon weer proberen. Uit bij Halsteren. 
  Kom gerust kijken, we zullen zeker niet teleurstellen! De clini clowns zijn er niks bij. 
   
  Speciale dank nog naar Pieter Bosua. Hij heeft deze wedstrijd als vlagger helemaal afgemaakt. Dat is een prestatie van wereldklasse. 
   
   
   
  Tot de volgende schaamteloze vertoning! 
   
  Perschef DD3