• foto vlnr Van links naar rechts: Tim, Yori, Stan, Fedde, Jack, Feandro, Mads

  Vandaag was het zover: de jongens van Dubbeldam JO9-1 stonden klaar om de strijd aan te gaan tegen Heerjansdam JO9-2, een team dat ze nog niet eerder hebben ontmoet. De spanning hing al vroeg in de lucht, en het was afwachten hoe de wedstrijd vandaag zou verlopen. Zou de laatste training hen goed voorbereid hebben? Trainers Arne en Mark hadden er in ieder geval alles aan gedaan om het team scherp te krijgen.

  Normaliter 9 man sterk was JO9-1 vandaag met 6 veldspelers en 1 keeper naar Heerjansdam afgereisd. De jongens dus aan de bak.

  De dag begon met een gezonde portie teamfruit in de vorm van verse bananen, gevolgd door een vroege warming-up van Dubbeldam, net zoals vorige week was het team er vroeg bij. De spieren werden opgewarmd en Tim werd tactisch ingeschoten door trainer Mark, terwijl Arne nog wat extra aandacht besteedde aan het strak overspelen.

  Iets later betrad Heerjansdam het veld en kon de wedstrijd als snel beginnen 

  In het begin tastten beide teams elkaar af, maar al snel begon het spel echt op gang te komen.

  0-1: Stan scoorde de eerste goal na een snelle combinatie met Feandro.

  0-2: Jack maakte een geweldig doelpunt vanaf minstens 40 meter… ;-).

  1-2: Heerjansdam kwam snel terug met een doelpunt van hun #14.

  Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door snelle combinaties en sterk collectief verdedigen. Opvallend was dat vandaag alleen de vaders langs de kant stonden te juichen, en één moedige oma (waar waren de moeders met dit zonnige weer?).

  Heerjansdam leverde veel strijd, maar Dubbeldam bleef doorgaan met scroren:

  1-3: Feandro scoorde na een voorzet van Fedde aan de linkerkant van de 1e paal. De keeper liet de bal los en Feandro was er als de kippen bij.

  1-4: Feandro maakte snel zijn tweede doelpunt na een onderschepping op het middenveld door Fedde.

  1-5: Feandro voltooide een zuivere hattrick na een voorzet van ‘linkspoot’ Stan vanaf rechts.

  Het harde werk op de training wierp duidelijk zijn vruchten af, en het eerste kwart eindigde zonder grote problemen voor Dubbeldam.

  Het tweede kwart begon met snelle aanvallen en counters van Heerjansdam, die duidelijk de aansluiting zochten. Er werd veel gekapt en gedraaid, en beide partijen lieten hun panna-vaardigheden zien op het middenveld. Er was veel strijd, en het lichaam werd goed gebruikt.

  De captain van de dag, Yori, droeg de aanvoerdersband en stond samen met Fedde in de spits. De doelpunten bleven komen:

  1-6: Jack scoorde van dichtbij uit een afvallende bal.

  1-7: Fedde maakte een doelpunt na een snelle counter vanuit het middenveld.

  Yori en Fedde wisselden van kant om de verdediging van Heerjansdam te verwarren. De keeper van Heerjansdam had zijn handen vol en het leek wel een schietkermis. Toch wisten ze af en toe snel uit te breken, maar Stan gooide de deur dicht en vermaakte het publiek met een snelle actie achter het standbeen langs. Hij speelde zichzelf vrij vanuit de verdediging en gaf een mooie cross-pass naar Fedde. Helaas miste Fedde met links de open goal (stijf rechts die Fedde, zei een van de vaders). Heerjansdam wilde duidelijk geen dubbele cijfers en gooide de pot dicht. Ruststand: 1-7.

  Met een grote glimlach gingen de jongens de kleedkamer in, maar de trainers waren gespannen en wilde focus in de kleedkamer. Goed drinken, een banaan eten en rusten was het advies. Voor de technische staf alleen een bakkie koffie en ‘ouders wegwezen’.

  Na een welverdiende rustpauze was het tijd voor het derde kwart. Heerjansdam wisselde hun keeper in de hoop de tweede helft beter te beginnen. Beide teams begonnen echter wat mat, misschien hadden ze iets te veel bananen gegeten in de rust? Maar al snel viel het

  eerste schot vanuit de tweede lijn. Jack scoorde en bracht de stand op 1-8. De keeper had niet goed opgelet en de bal glipte door zijn handen, wat Jack een hattrick opleverde.

  Dubbeldam liet zien hoe het moest met een prachtige counter-combinatie na een aanval van Heerjansdam. Keeper Tim speelde de bal naar Stan, en via Feandro en Fedde maakte Mads het perfect af. De score was nu 1-9, en Mads liet zien dat hij de man in de spits was voor de tweede helft.

  Heerjansdam liet zich niet ontmoedigen en zette wat meer druk. De trainers van beide teams concentreerden zich op de veldposities en druk uitoefenen, en hun aanwezigheid was luid en duidelijk te horen. Aanvoerder Yori nam de positie van laatste man over van Stan, en iedereen schoof een positie door.

  En ja hoor… al snel resultaat. Feandro scoorde de 1-10 na een mislukte karate trap, maar in de rebound raakte hij alsnog het net. Een goede reactie van de Heerjansdam-keeper voorkwam de 1-11 na een snelle counter van Dubbeldam.

  Met een ruststand van 1-10 begonnen de teams aan het vierde en laatste kwart. De trainers wisten de jongens weer op scherp te zetten, en dat wierp meteen zijn vruchten af:

  1-11: Mads scoorde een prachtig doelpunt van afstand.

  1-12: Feandro maakte zijn vijfde doelpunt van de dag van dichtbij.

  1-13: Yori scoorde na een prachtige pass van Mads.

  1-14: Stan scoorde opnieuw van afstand, dit keer met links.

  De gaten werden groter en de combinaties werden steeds beter. De trainers stonden te genieten, net als de vaders die de reis hadden gemaakt om hun kroost aan te moedigen.

  1-15: Stan scoorde na een schot op de paal, hij was er als een haasje bij na een hoekschop en voltooide zo zijn hattrick.

  Een prachtige pass van Tim eindigde op het aluminium na een hard schot van Mads. Het eindsignaal klonk, en de jongens wonnen hun derde wedstrijd op rij met overtuigende cijfers.

  Na de wedstrijd volgde een mooie penaltyreeks van beide teams. Keeper Tim, die deze wedstrijd minder te doen had, liet zijn lengte duidelijk gelden en bekroonde zijn goede optreden met een zuiver ingeschoten penalty in de linkerbovenhoek. Bam!

  Wat een teamprestatie! De jongens sloten de wedstrijd af met applaus voor het publiek en kunnen met trots vooruitkijken naar de volgende wedstrijd, zaterdag tegen EBOH uit. Pas maar op! Deze jongens zijn in topvorm.