• Na twee pittige oefenduels tegen Dubbeldam en Wieldrecht staat vandaag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Uit bij de JO9-4 van VV Sliedrecht. Het weer werkt mee, het is koud maar droog en zonnig!

  Na de warming-up is het zover. De wedstrijd begint en al na 13 seconden is het raak! Een ultrasnelle goal van Jasper, wat een droomstart. Na die snelle goal is het even inkomen voor beide ploegen en de wedstrijd gaat op en neer. In de 3e minuut krijgt Sliedrecht een scoringskans vanuit een corner maar Lotte redt mooi.

  Dan is het weer de beurt aan Dubbeldam. Schot op het doel van Jake, maar helaas net naast. Ondertussen verrichten Birk en Finn goed verdedigend werk. Toch kan niet voorkomen worden dat Sliedrecht in de 7e minuut op 1-1 komt. Ook daarna blijft het spannend. Een corner van Sliedrecht wordt omgezet in een aanval via Ilyas, maar het levert helaas geen doelpoging op. In de 9e minuut is het dan toch raak, Jake maakt de 2-1! Birk doet goed verdedigend werk en met een verdiende 2-1 voorsprong is het tijd voor de eerste time-out. De ploeg krijgt tactische aanwijzingen van trainersduo Shane en Matthijs en er wordt gewisseld. 

  Dan gaat de wedstrijd weer verder. Lotte moet kort na de pauze in actie komen met een prachtige redding op een schot van de nr. 7 van Sliedrecht. Na wat pogingen van Dubbeldam moet Lotte opnieuw een redding verrichten. Dan opeens aan de andere kant een schot van Jake, maar er wordt goed gereageerd door de keeper van Sliedrecht.

  Kort daarna wordt het toch 3-1! Jasper maakt in de 6e minuut zijn tweede van de wedstrijd. Een schuiver over de grond, netjes in de hoek geplaatst. En Dubbeldam zet door. Een prachtige aanval nu via Jasper en Jake. Ze weten elkaar goed te vinden en ook Jake maakt zijn tweede doelpunt, 4-1!

  Sliedrecht probeert wat terug te doen, maar een keihard schot op doel wordt knap gestopt door Lotte. Het spel gaat opnieuw heen en weer. Jake en Ilyas zetten een aanval op, maar het schot van Ilyas wordt goed gekeept. Even later wordt een prachtige lange dribble van Finn helaas niet beloond met een goal. Een afstandsschot van Jasper gaat net naast. Met een laatste schot op doel van Sliedrecht gaat de JO9-4 met een welverdiende voorsprong de rust in.

  De spelers rusten even uit in de kleedkamer met wat drinken en fruit van Dylan. De ouders warmen op in de kantine met koffie en thee. Het is een mooie zonnige ochtend op sportpark De Lockhorst, maar echt warm is het nog niet!

  De spelers komen het veld op voor de 2e helft en geloof het of niet, opnieuw is het na 13 seconden raak! Weer weet Jasper vrijwel direct na de aftrap te scoren, 5-1! Het kan kort daarna zelfs 6-1 worden, maar Jasper raakt de paal. Ook Jake ziet zijn inzet net naast gaan na een voorbereidende actie van Dylan.

  Dan breekt voor Dubbeldam een wat lastigere periode aan. Hachelijke momenten voor het doel van Dubbeldam, maar Lotte en Jasper lossen het samen op. Er zijn daarna kansen over en weer, maar dit leidt niet tot doelpunten. Birk krijgt speeltijd voorin en probeert zijn goaltje mee te pikken. Ondertussen voorkomt Lotte een tegendoelpunt door goed haar goal uit te komen. Sliedrecht zet opnieuw aan via de rechterkant, maar het schot van nr. 9 gaat naast. Ook Jasper schiet voor Dubbeldam naast. 

  Dan, ogenschijnlijk uit het niets, maakt Sliedrecht 5-2 uit een terugkaatsende bal. Het wordt zelfs 5-3 na wat foutjes achterin bij Dubbeldam. Gaat de spanning dan echt terugkomen? Nog een minuut te gaan. Met man en macht wordt de voorsprong verdedigd. Maar dan is het afgelopen. Dubbeldam wint uit bij Sliedrecht met 5-3 en zet de zegereeks van voor de winterstop voort! Knap gedaan JO9-4!