• Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal op de planning. Een club die tot nu toe nog niks verloren heeft. Dit wordt zeker geen makkelijke pot, maar de jongens hebben er zin in.

  Vol goede moed beginnen beide teams aan de wedstrijd. RBC opent sterk en heeft direct al een paar goede kansen op het doel. Dess weet de doelpunten nog af te houden en vangt de bal netjes in zijn handen. Lionel en Thijs zijn flink aan het verdedigen, maar RBC weet hun eerste doelpunt te scoren en vlak daarna valt ook het tweede doelpunt.

  Onze jongens lijken een beetje ontmoedigd en weten niet zo goed hoe ze de bal vooruit krijgen om kansen te creëren. Het derde doelpunt van RBC is dan ook onvermijdelijk. Dan is het tijd voor de eerste korte break. De trainer geeft een powerspeech om de jongens weer wat op te peppen en dat is te zien! Met opgeheven hoofd komen ze weer het veld op.

  Er zit weer pit in. Onze jongens houden moed en weten druk te zetten. Lionel schiet de bal hard richting het doel van RBC. De bal komt bij Rory terecht en in samenspel met Dion en Zion weten ze bijna te scoren. Met z’n drieën vechten ze voor het eerste doelpunt. RBC weet de bal terug te pakken en schiet op doel, die Dess goed tegenhoudt. Hij speelt de bal naar Thijs, die vanaf de middenlijn weet te scoren! Daar is dan ons eerste doelpunt en er wordt hard gejuicht.

  Dit had het team echt nodig. Het geeft hen vertrouwen en ze blijven de druk opvoeren. Thijs schiet nogmaals op doel, maar de bal raakt de onderkant van de lat. Lyam gaat voor de rebound en tikt de bal mooi in het doel, ons tweede doelpunt! Na hard werken en goed verdedigen valt dan helaas net voor de rust het vierde doelpunt van RBC. Met een tussenstand van 2-4 gaan we de rust in.

  De werklust is goed blijven hangen en ook na de rust gaat Dubbeldam er weer hard tegenaan. Via Jovie komt de bal bij Thijs die naar Rory weet te passen en hard op doel schiet. Het was een goede kans, maar het doelpunt valt niet. Lyam weet de bal via de zijlijn goed vooruit en richting het doel te krijgen. Ze spelen fel en heel goed samen. De bal komt in de voeten van Lionel die het derde doelpunt weet te scoren! RBC geeft de moed ook niet op en blijft met kansen komen. Ze maken goede acties vlakbij het doel van Dubbeldam. Gelukkig is onze verdediging sterk en zo weet Dubbeldam deze tien minuten alle ballen uit de doel te houden. Tijd voor de eindsprint.

  De spanning is voelbaar, ook voor de achterban. Enthousiast worden onze jongens aangemoedigd en ze gaan ervoor. Dion verdedigt goed en de bal komt bij Zion. Hij werkt hard en zo weet de bal Rory te bereiken. Hij schiet op doel maar de bal belandt in de handen van de keeper. RBC verovert de bal en schiet, maar die bal belandt dan weer in de handen van Dess. Er is dreiging vanuit RBC, maar Dubbeldam houdt de bal goed weg van het doel. Jovie blokt de bal van RBC en passed de bal naar Thijs. Hij speelt de bal netjes langs de zijlijn en sprint richting het doel en daar valt dan de gelijkmaker!

  RBC geeft zich niet zomaar gewonnen. De bal komt over de zijlijn en via een uitbal weten zij de bal over de keeper heen te schieten en zo staat RBC weer voor. Onze werklust is nog steeds niet verdwenen en Lyam weet ons vijfde doelpunt te scoren! Zou het dan toch? Het komt echt aan op de laatste minuut. En het is precies in die minuut dat het zesde doelpunt van RBC valt. Er wordt afgefloten met een stand van 5-6.

  Met een flink applaus en gejuich worden onze jongens van het veld onthaald. Wat was dit een spannende wedstrijd. Dess, Dion, Jovie, Lionel, Lyam, Thijs, Rory en Zion hebben echt gevochten tot het eind. Wat zijn we trots op onze jongens!