• Vandaag, 18 mei 2024, stond voor Dubbeldam O12 de kampioenschapswedstrijd op het programma. 
   
  Onze jongens moesten in die wedstrijd af zien te rekenen met de nummer 1 in de poule. Als onze jongens zouden winnen zouden ze over FC Dordrecht heen gaan in de laatste poulewedstrijd, wat zou dan betekenen dat ze Kampioen zouden worden.
   
  Onze jongen gingen onvervalst fanatiek uit de startblokken en mochten dan ook al vrij snel een 1-0 voorsprong op het scorebord neerzetten. Vervolgens werd het 2-0, 2-1 en 3-1. In de 2 minuten break onze jongens aangespoord om er nog een of twee goals bij te prikken. Omdat FC Dordrecht het op dat moment even helemaal niet meer zag zitten, zou dat ons meer rust geven voor de tweede helft. Helaas lukte het onze jongens niet om te scoren. Wel nog een mooi schot op de paal en een op de lat. Met een beetje meer geluk hadden we met 5-1 de rust in kunnen gaan. 
  Welverdiend gingen we met een 3-1 voorsprong de rust in. In het tweede deel van de eerste helft werd het spel van FC Dordrecht al wat fanatieker.
   
  In de kleedkamer met de jongens besproken op dezelfde manier door te gaan, door druk te blijven zetten en ons eigen spel te blijven spelen. 
   
  Vol zelfvertrouwen begonnen we aan de tweede helft. Onze jongens waren ook gewaarschuwd dat de spelers van FC Dordrecht er op gebrand zouden zijn om de boel recht te trekken. Hun kampioenschap stond immers op het spel.
  Helaas was de sportiviteit van zowel de spelers als de trainer even ver te zoeken toen een doelpunt van FC Dordrecht werd afgekeurd na een overtreding op een van onze verdedigers. De overtreding was dusdanig dat hij niet meer verder kon voetballen. 
   
  De trainer van FC Dordrecht ging verhaal halen bij de scheidsrechter en vond het nodig mij als trainer uit te maken voor gek en idioot. Wie ik wel niet dacht dat ik was en wat ik wilde. Heel simpel even medegedeeld dat ik de trainer was en dat hij zich gedroeg als een malloot en dat ik wilde dat hij zijn spelers op een normale manier liet spelen. Beetje jammer dat je dit als voorbeeld stelt aan je jeugd. Maar goed de beste man bood zijn excuses aan.
   
  Door dit soort incidenten kwamen we wel op een 3-5 achterstand te staan en had FC Dordrecht haar doel, ons te ontregelen bereikt.
  Toch bleven onze jongens strijden en maakten ze de aansluitingstreffer 4-5.
  Helaas viel de 4-6 toch wat snel na de aansluitingstreffer, waardoor we net niet in de flow konden komen om het spel weer te laten kantelen.
   
  Veel koop je echter niet voor die excuses als je korte tijd later ook de middenvelder, die de verdedigende taken op zich nam van de uitgevallen verdediger, van het veld moet dragen. Twee controlerende spelers moeten missen tegen de huidige nummer 1, FC Dordrecht, vraagt om enorme mentale veerkracht en fysieke kracht van het team.
   
  Dit laatste had FC Dordrecht duidelijk in haar voordeel, waardoor de wedstrijd uiteindelijk verloren ging met 4-7 en waren onze titel aspiraties aan flarden geschoten.
  De koppies gingen hangen. Toch leek de trainer van FC Dordrecht ons nog even in het zadel te helpen door mij te feliciteren met zijn overwinning met de woorden: "Zo de wedstrijd is nu wel gespeeld hè?!" Het toppunt vanosplaatste arrogantie!
   
  Ik heb zelden zo'n onsportieve trainer/coach meegemaakt, maar die eretitel mag hij dan van mij ook in zijn zak steken. Ik riep onze meest fanatieke jongen bij me met nog zo'n vijf minuten de klok en vertelde hem wat de trainer van FC Dordrecht tegen mij had gezegd en gaf de opdracht mee alles uit de kast te halen om het ze nog zo moeilijk mogelijk te maken.
  Dit deed hij ook, hij sweepte het hele team nog even op, maar helaas kwam het niet meer tot scoren.
   
  Wat ben ik trots op deze jongens die zich zo netjes, vol met zelfbeheersing hebben gedragen. Wat zijn onze jongens in een korte tijd als team enorm gegroeid in het spel, maar zeker ook mentaal.
   
  Onze jongens zijn letterlijk strijdend ten onder gegaan in deze wedstrijd die zal voelen als één met een bittere nasmaak, maar gevierd mag worden als een zilveren medaille met een gouden randje.
  Want we zijn tot op heden met opgeheven hoofd als tweede geëindigd in deze poule!
   
  En wat stond er een publiek langs de kant om ons aan te moedigen. We willen de "twaalfde man/vrouw van Dubbeldam" heel erg bedanken voor hun support tot het einde. Dank jullie wel🤪😘
   
  Op naar de volgende competitie!"