• Ameide – Sinds de JO12-1 van Dubbeldam hun acteerdebuut in de hoofdklasse hebben gemaakt, hebben ze bewezen dat ze op dit podium thuishoren. Geen enkele wedstrijd in deze Van alle wedstrijden die er gespeeld werden op dit niveau zat er geen wedstrijd tussen waarin Dubbeldam beduidend minder was of geen kans had om te winnen. Vandaag stond het toernooi in de hoofdklasse op het programma met vier andere teams. Een eerste prijs leek binnen handbereik, zeker met de avondvierdaagse als geheime trainingskamp.

    De openingsact van de dag was tegen de gastheer, Ameide. Dubbeldam stormde het veld op alsof ze door een wesp gestoken waren! Ameide kreeg nauwelijks de tijd om te beseffen dat de wedstrijd begonnen was, of Dubbeldam had de bal alweer veroverd. Het was alsof de jongens een spoedcursus 'Voetbal volgens het Boekje' hadden gevolgd en Ameide was het proefkonijn. Jayvian, met zijn "ik schiet, dus ik besta"-mentaliteit, opende de score met een schot dat je normaal alleen op de Playstation ziet. Niet veel later besloot Samuel dat hij ook een duit in het zakje wilde doen en scoorde na een heerlijk subtiele steekpass van Roan. Dubbeldam begon het toernooi als een wervelwind.

    Zonder tijd om op adem te komen, stond ASV Arkel als volgende op het programma. Deze tegenstanders hadden duidelijk geen zin om zich zomaar gewonnen te geven. Toch bleef Dubbeldam lekker combineren alsof het een zomerse picknick was. Samuel liet zijn kunststukjes zien en stuurde niet veel later twee verdedigers en de keeper met een simpele kapbeweging het bos in. Met een sierlijke trap scoorde hij weer en liet de toeschouwers genieten van een smakelijk stukje voetbal.

    De derde act, op papier de zwaarste, was tegen GJS. In de openingsfase leek Dubbeldam even aan te kijken wat het strijdplan van de tegenstander was. GJS was meer aan de bal en scoorde de eerste goal. Dubbeldam krabbelde langzaam terug en dankzij de heldendaden van keeper Haley bleven ze in de wedstrijd. Net toen iedereen dacht dat het niets meer zou worden, sloeg Roan toe met een kanonskogel van een schot en pakte Dubbeldam toch nog een punt.

    De laatste voorstelling moest gewonnen worden om de eerste prijs te veroveren. Sparta 30 was de tegenstander, en er was nog een appeltje te schillen. Dubbeldam begon fel en Samuel, de man die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, scoorde alweer. Jarno kreeg daarna de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn schot miste helaas het doel. Sparta bracht weinig in, tot Dubbeldam besloot een cadeautje weg te geven vlak voor tijd. Sparta pakte dat gretig uit en scoorde de gelijkmaker.

    En zo eindigde de dag in een bittersweet symfonie. Zowel Dubbeldam als GJS hadden evenveel punten en een gelijk doelsaldo. Omdat GJS een doelpuntje meer had gemaakt in het toernooi, gingen zij met de eerste prijs naar huis. Maar laten we eerlijk zijn, Dubbeldam JO12-1 heeft een prestatie geleverd waar ze trots op mogen zijn. Tweede plaats, maar zeker eerste in de harten van de fans!