• Vandaag stond er weer een wedstrijd op het programma voor de mannen van JO11-3. De vierde fae was vorige week gestart met een schitterende overwinning op De Alblas thuis. Een mooie 7-2 zege werd er genoteerd. Met leuk voetbal en een mooie strijd bleven de punten aan de Schenkeldijk. Een prima start van fase 4 dus. Tegenstander van vandaag was VVGZ. Zij hadden de eerste de pot ook omgezet in winst dus we wisten dat er een zware match op het programma stond. 

  De spanning was voelbaar in de kleedkamer. We verzamelde weer rond 10:10 zoals gebruikelijk. Trainer Dave was nog even wat aan het puzzelen in zijn voetbalbrein om tot de juiste formatie te komen. We hadden vandaag een bijna volledig team. Alleen slot op de deur Floris ontbrak vandaag. We kunnen deze globetrotter inmiddels wel Floris Dressing noemen want deze bofkont mag er graag even tussen uit. Hij schijnt door BNN ook al benaderd te zijn voor het programma JO11-3 op Reis. Maar dit zijn slechts geruchten. 

  De tegenstander was zoals gebruikelijk weer een koppie groter dan gebruikelijk maar daar zijn de mannen inmiddels niet meer bang voor. Trainer dave had in de kleedkamer nog wat aanwijzingen gegeven aan de manschappen en wat tipjes van de sluier meegegeven aan onze kleine helden. Er is nog een nieuw gegeven toegevoegd aan de groep. Per heden werken we namelijk met een aanvoerder. Teun is de gelukkige. In de ogen van de technische staf, Raad van Commissarissen en hoofdbestuur technische zaken JO11-3 is Teuninho zoals hij door de harde kern vaak genoemd (en gescandeerd) wordt. Gezien zijn uitstraling, coaching en rol in de ploeg is hij voorlopig de captain. Of Capteun zo u wilt. 

  De weergoden waren ons niet best gezind vandaag. Regen, regen en nog eens regen. Aangevuld door nog een ferme zuidoostwestelijke noorden (geen flauw idee werkelijk) wind maakte het bijna onmogelijk lekker te kunnen voetballen. Het was zelfs haast onmogelijk om de kapsels in huidige vorm te laten shinen. Al heeft uw verslaggever van dat laatste weinig last. 

  Trainer Dave ging het doen in de volgende formatie vandaag: 

  Tygo in de goal uiteraard.
  Achterin Liam, Teun en Cas. Op het middenveld Luca en Chano. En voorin Emmanuel, Ewoud en Robin. 

  Zoals al aangegeven was het erg lastig voetballen. De wind maakte het erg lastig om goed te kunnen combineren. En dan heb ik het niet over de wind die Ruud fabriceerde na zijn Hete kip van gisteren. De ferme wind die over het open kunstgras veld regeerde was behoorlijk aan het dwars liggen. De eerste helft hadden we de wind tegen en moesten we dus de ballen laag houden en de zijkanten proberen te vinden. Teun die deze week dus centraal achterin stond (met dus de band om de imposante biceps) met aan zijn flanken ondersteund door Liam en Cas. De opbouw was best lastig met de wind tegen maar toch hadden wij het beste van het spel en een (volgens statistieken.nl) balbezitpercentage van 84.7. Behoorlijk overwicht dus. Liam wist steeds heel goed de vrije centrale man in te spelen met zijn kenmerkende wreeftrap die eigenlijk altijd hetzelfde shirtje bereikt. Cas aan de andere kant zocht meer de diepgang in combinatie van partner in crime Emmanuel. Centraal verdeelde Luca het spel en probeerde zo de (beren) verdediging van VVGZ uit elkaar te spelen. Chano had ook telkens de kans om in de bal te komen of om juist diepgang te zoeken en was met zijn snelheid een ware plaag voor de defensie van VVGZ. 

  Ewoud die duidelijk zijn draai als nr “9” gevonden heeft liet steeds goed de ballen vallen op de opkomende Robin en Emmanuel en ook kwam Chano geregeld “onder” de bal en zocht telkens de vrije man. Mooi verhaal natuurlijk hoor ik u denken maareh wordt er ook nog een beetje gescoord dan? Goede vraag lieve lezers, dit was inderdaad het geval. Na al een aantal mogelijkheden (vooral van afstand) te hebben gemist viel dan toch de 1-0. Robin vuurde een van zijn befaamde bommen af op de goal en in de rebound Emmanuel wist de bal listig binnen te tikken. Zulke buitenkansjes moet je onze buitenspeler met Colombiaanse roots natuurlijk niet geven.  Helaas kwamen de bezoekers vrij snel terug in de wedstrijd. Een diepe bal werd goed binnengeschoten door de spits van VVGZ. Helaas was onze betrouwbare doelpost Tygo hier kansloos. 

  De tweede Dubbeldamgoal volgde gelukkig vrij snel via Robin. Een mooie aanval die van links naar rechts verlegd werd door Luca en Ewout kwam voor de voeten van Robin en die bedacht zich geen seconde en schoot de bal hard tegen de touwen. 2-1. Dit was tevens de ruststand. De masaal opgekomen supporters gingen even aan de koffie, thee of limonade en Dave instrueerde de mannen om vooral rustig te blijven en vanuit hun posities te blijven spelen, ondanks de wervelwind die woeden over de Schenkeldijkse Savanne. 

  De supportersgilde van Teun lijkt overigens steeds groter te worden. Niet alleen was de broer van Ruud nu aanwezig maar er zijn steeds meer familieleden die de verrichtingen van onze sterren willen volgen. Helemaal top natuurlijk en op deze manier houdt Ruud zich ook wat koest en zijn de rebelse activiteiten uit het verleden inmiddels tot een minimum beperkt. Wel verzorgde hij traditiegetrouw weer de siroopjes voor ons en de tegenstander. Wat kan die man toch veel! 

  In de tweede helft hadden we de wind in de rug. Maar dit bleek niet perse een voordeel te zijn. We kregen wel een bergie dotten van kansen. De eerste kans was direct raak. Nog geen 2 minuten na het fluitsignaal van onze inmiddels huisscheidsrechter Johan rondde Chano de bal koelbloedig af. 3-1 dus. Wat een luxe. Na wederom sterk doorkomen van stormram Cas werd de ruimte gecreëerd en ontstond deze goal. Prima gedaan! 

  Hierna volgde een Tsunami aan kansen maar helaas zonder al te veel succes. Kans op kans werd gemist en het veldspel werd een beetje rommelig. Dit kwam mede door de weersomstandigheden maar we moeten als objectieve journalist ook gewoon kritisch blijven! 😉 Het was niet de beste helft. Maar gelukkig schoot onze Italiaanse spielmacher Luca de bal er uiteindelijk wel in de goal. 4-1 dus. 

  De tegenstander wist nog wel een goal tegen te maken en onze scheidsrechter, uiteraard gekleed in korte broek en shirt,  keurde ook nog een doelpunt af. Schijnbaar zaten Roelof Luinge en Dik Jol in een caravan op de parkeerplaats en seinde onze Johan in dat de goal niet geldig was. Want verder was er niemand op het hele sportpark die iets onreglementair kon waarnemen aan deze goal maar dat mocht de pret niet drukken. 

  Gewoon 2 uit 6 en ondanks een iets mindere uitvoering tov vorige week werd er gewoon prima gespeeld en ondanks de barre omstandigheden bleven de jongens het proberen. De tweede helft waren de mannen achterin onder leiding van Teun maar zeker ook van onze Pitbull Liam, die een hele sterke wedstrijd speelde, ook van zeer grote waarde. Er werd menig aanval onderschept en heel goed samengewerkt. Hulde, mannen! 

  Voor nu nog een fijn weekend en tot volgende week! 

   perschef Dubbedam JO11-3