• Twaalf jeugdtrainers van vv Dubbeldam behalen KNVB diploma
  • Dordrecht - In een triomfantelijke week voor V.V. Dubbeldam hebben maar liefst 12 gedreven trainers hun opleiding succesvol afgerond, waarmee ze een belangrijke mijlpaal hebben bereikt in hun trainersloopbaan. Na een intensieve periode van weken, waarin zij zich volledig hebben toegewijd aan het verbeteren van hun vaardigheden, kunnen ze nu officieel pronken met hun KNVB Diploma. Deze prestatie markeert niet alleen een persoonlijk succes voor de individuele trainers, maar vertegenwoordigt tevens een significante stap vooruit voor de jeugdopleiding van de club.

    Sinds de aftrap van de opleiding in februari hebben deze toegewijde trainers zichzelf ondergedompeld in een wereld van coaching en training. Week na week hebben ze trainingen gegeven, geobserveerd en geëvalueerd, met als voornaamste focus het beïnvloeden van het gedrag van de spelers. Deze editie van de opleiding legde een sterke nadruk op het tactvol vormgeven van trainingen en wedstrijden, met als ultiem doel om het gewenste spelgedrag te realiseren op het veld. Het draait niet alleen om het overbrengen van technische vaardigheden, maar vooral om het creëren van een omgeving waarin plezier en ontwikkeling centraal staan voor elk jeugdlid.

    "Als jeugdtrainer ben jij de sleutelfiguur die het plezier in de sport kan bevorderen," benadrukt de kersverse Jeugdcoördinator Bob van de Burgt. "Dit betekent soms het verhogen van de moeilijkheidsgraad van oefeningen om spelers uit te dagen, terwijl op andere momenten juist ontspanning en plezier moeten worden ingebouwd."

    De groep trainers bestaat uit een diverse mix van ervaren krachten en nieuwkomers, die allemaal al enige tijd betrokken zijn bij de vereniging. Het succes van het opleidingsprogramma gaat echter verder dan alleen het behalen van diploma's. Het heeft geleid tot een opmerkelijke synergie binnen de groep, waarbij trainers niet alleen met hun eigen teams bezig zijn, maar zich ook sterk verbonden voelen met de bredere missie van de vereniging. Deze verbinding is essentieel voor de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding en belooft een veelbelovende toekomst voor de club.

    Naast het afronden van de opleiding blijft V.V. Dubbeldam ook vooruit kijken. Met recente investeringen in nieuwbouw en een vernieuwd jeugdbeleidsplan, waarin het opleiden van trainers een centrale rol speelt, is de club vastberaden om haar jeugdopleiding naar een nog hoger niveau te tillen. De ambitie is duidelijk: niet alleen het mooiste gebouw, maar ook een van de meest vooraanstaande jeugdopleidingen in de regio worden.