• Door Fred van Dongen
  Dordrecht / Wagenberg - In de winterstop viel bij Dubbeldam zoals trainer Ries Fok het enkele weken geleden tegen Dordt2222 noemde ‘het kwartje’. Vanmiddag was de buit nog vele malen groter. Door in de finale van de nacompetitie derdeklasser Terheijden na verlenging te kloppen met 3-2 pakte Dubbeldam de jackpot.
  Waar de ploeg een barslechte seizoenstart kende, werd in de winter besloten elkaar eens flink de waarheid te vertellen en voortaan prestaties te leveren naar kwaliteit. Het resulteerde in een voorbeeldige wederopstanding: een volwaardig periodekampioenschap én succesvolle deelname aan de promotiecompetitie.
  Na één seizoen afwezigheid mag de Dordtse ploeg zich komend seizoen dus weer derdeklasser noemen. Ten koste van finale-opponent Terheijden dat nu de tegenovergestelde weg moet bewandelen. De Brabantse ploeg opereert komende jaargang een treetje lager of wel in de vierde klas.
  In het Dubbeldamse kamp waren ze na afloop de dramatische seizoenstart al lang vergeten. Euforie domineerde de stemming zowel rond de kleedkamer als op de terugreis in de luxe spelersbus van jawel FC Dordrecht. Het feest werd stevig voortgezet in het eigen clubgebouw. De bus keerde in de pauze van de EK-wedstrijd tussen Nederland en Polen terug aan de Schenkeldijk waar het promotiefeest mooi kon worden gecombineerd met de Oranje-zege.
  *Vol overtuiging
  Net als vorige week in de halve finale bij Waspik moesten er verlengingen aan te pas komen. Toen won Dubbeldam uiteindelijk dankzij een feilloze strafschoppenserie, vanmiddag besloot Dubbeldam toch maar af te zien van deze ‘loterij’. Enkele minuten voor het verstrijken van de tweede verlenging besloot de ingevallen Thompson Roestenberg (19) maar weer eens aan te tonen waarom zijn trainer en ploegmaten zo verrukt zijn van zijn sterke linkerbeen. Vol overtuiging knalde hij de 3-2 achter een kansloze Terheijden-doelman Een mentaal geknakt Terheijden hees de witte vlag en mocht blij zijn dat Dubbeldam in de ultieme slotfase het bij een marge van één liet.
  Terheijden, dat in de reguliere competitie één van de weinige ploegen was die van het Dordtse Emma verloor, opende de finale wat dreigender. Doelman Davey van Pelt voorkwam een vroege Dubbeldamse achterstand door een krachtige kopbal katachtig over de lat te werken. Davey zou meer reddingen verrichten die in de categorie excellent vielen. Halverwege het tweede bedrijf moest ook hij zich gewonnen geven (0-1). Binnen twee minuten gaf Dubbeldam al een succesvolle repliek. Met een diagonale schuiver in de verste hoek liet routinier Dennis Geschiere de Terheijden-doelman kansloos (1-1).
  *Op peil
  Door de snelle gelijkmaker bleef het Dubbeldamse moreel op peil. Het leidde tot een vrij open duel met kansen en kansjes over en weer. Dat de opgerukte wingback Robbie Olierhoek dichtbij een Dubbeldamse voorsprong was (zijn zoevend afstandsschot suisde net over de Terheijdens lat) toonde aan dat Dubbeldam geen ontzag kende voor de tegen degradatie strijdende tegenstander. Niet zo vreemd dus dat vlak voor rust Jordy Wouters, nadat Terheijden al enkele keren goed was weggekomen, binnen de zestien ouderwets uithaalde voor de 2-1.
  In het tweede bedrijf paste Dubbeldam z’n strategie aan waardoor Terheijden gedwongen werd tot opportunisme. Dat leverde amper gevaarlijke situaties op of strandde op de weer ijzersterke Davey van Pelt onder de lat. Een kwartier voor de officiële tijd kwam Terheijden toch nog langszij uit een omstreden, in elk geval wel heel makkelijk toegekende strafschop (2-2).
  *Winnende knop
  Het leidde andermaal tot twee keer een kwartier verlengen. In het extraatje bleven de betere kansen voorbehouden aan Dubbeldam. Dat wachtte met de genadeklap tot pakweg de 117de minuut. Met zijn sterke en beroemde linkspoot drukte de ingevallen Thompson Roestenberg op de winnende knop die een luid rinkelende en feestelijk bejubelde jackpot opleverde (3-2).
  Dubbeldam terug na één seizoen in de derde klas, Terheijden neerwaarts richting vierde klas. Het competitieve stuivertje wisselen was geheel in de stijl van nacompetitie voltooid.
  *Dubbeldam -Terheijden 3-2 na verlenging – 25m Ruben Sibon 0-1. 27m Dennis Geschiere 1-1, 40m Jordy Wouters 2-1, 75m Reinoud Louman (strafschop) 2-2, 117m Thompson Roestenberg 3-2.
  *Basis Dubbeldam: Davey van Pelt, Stan van Pelt, Dennis Stam, Lorenzo Groeneveld, Robbie Olierhoek, Wesley Schrauwen, Jimmy Stolk, Dennis Geschiere, Yorick Rombout, Jordy Wouters, Tim van den Ende. Wissels: Luuk van der Meer, Gideon van Ginniken, Mischa Brassien, Thompson Roestenberg, Kevin Bosman, Kjeld Koster, Nick van der Laan (k)