Interland break bij Dubbeldam zaterdag

Het is de week waarin het Nederlands elftal maar liefst drie keer voetbalt en waarschijnlijk net zoveel punten gaat halen als ons eerste elftal de eerste wedstrijden van de competitie. Alle spelers worden opgeroepen voor hun land en zo moet menig team hun spelers afstaan om mee te doen bij andere teams. Zo ook het eerste elftal, die door coronamaatregelen geen wedstrijd op het programma heeft staan en dus een aantal spelers zal moeten afstaan voor interlandverplichtingen. Dubbeldam 3 speelt namelijk een interland tegen DFC 4. Op papier natuurlijk gewoon twee clubs uit het prachtige Dordt, maar op het veld gewoon Polen – Nederland in uitvoering.

Het tweede speelt geen interland, maar gewoon uit bij IFC. Waar de mannen van Rob de vaal vorig jaar overtuigend wonnen bij IFC, is het nu onder leiding van Robert een gelijkspel. Maar dat is natuurlijk ook niet zo heel gek, want zeg nou zelf. Er liep toen een geweldige spits in het tweede die eenmalig het verschil maakte. Al wist Henk-Jan er ook dit weekend weer 1 te maken. Aan Bob de Bouwer zal het dus niet liggen. Toch is het wel fijn voor Dubbeldam 2 om weer een puntje bij te mogen schrijven, want ze zijn schaars de laatste tijd. Met vier punten zijn ze terug te vinden op een zevende plaats.

Voor het derde is dat toch wel even anders. Trainer Richard Kolen heeft met zijn ploeg de weg naar boven ingezet. Vooraf aan de wedstrijd met DFC werd er al twee keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. Wat een tweede plaats oplevert. In de aanloop naar de wedstrijd was het een warboel aan spelers die moesten afzeggen, geblesseerd waren en wel of niet aan konden sluiten. Uiteindelijk zijn er een aantal tobbers van Vincent aangesloten om het gevoel van winnen terug te krijgen. Zo zien we onder andere Mahyar, Mahmod, Koen en Frank in de basisopstelling verschijnen. Noah is terug van weggeweest en voor de rest de gebruikelijke namen op papier. Dennis was afwezig, hij had iets met een bedrijf.

Voor de aangesloten mannen is het wel even wennen, een ouderwetse warming-up á la Paul van Oosten en natuurlijk gewoon goed voetbal op een achterafveldje. De grootste man van glas binnen Dubbeldam krijgt bij het derde gewoon het vertrouwen en start voorin en dat vertrouwen betaald hij terug door in een kwartier tijd de hele topscoorderslijst ondersteboven te knallen, 0-3 Dubbeldam. Koen, Koen en nog eens Koen. Als die trainer nou nog niet ziet dat jij gewoon voorin moet staan, dan weet de Schnorrrrrr het ook niet meer.
    Dubbeldam 3 loopt in het resterende deel van de eerste helft verder uit naar 0-6. Door doelpunten van Jim en Jordy. In de rust is er in de kleedkamer van DFC een ware regendans begonnen. De enige mogelijkheid om de toppers van Dubbeldam te stoppen is om het veld onbespeelbaar te maken en als gevolg van deze regendans is het ook nooit meer gestopt met zachtjes regenen. De doelgebieden waren te vergelijken met de modderbaden van de zwijnen en het veld leek wel op een veldslag uit de 16e eeuw. Waar de batavieren van welleer wel hadden geweten hoe dit veld bespeelt had moeten worden, waren de beste stuurlui aan wal al snel vertrokken. Alle performercoachjes, leiders, assistenten, verzorgers etc. zijn de tribune 300 meter verderop gaan inspecteren en lieten de trainer in eenzame toestand achter.

Ook het derde was even volledig de kluts kwijt op dit onbespeelbare veld en liep al snel tegen twee tegentreffers aan. Na een half pakje peuken weggerookt te hebben onder een ietwat vrouwelijke paraplu greep de enige man die nog langs het veld te vinden was in. Stevig ingrijpen was vast zijn idee en haalde alle spelers die eigenlijk altijd alleen maar verliezen van het veld om de vloek der verliezers te breken. Even mocht het helpen, want na deze wissels was de scheidsrechter zo druk met de beste man langs het veld, dat een vermeende handsbal in de zestien over het hoofd gezien zou worden. Helaas heeft de Poolse arbiter ogen in zijn achterhoofd en had allang gezien dat Vincent de bal met de hand beroerde. Noah de penaltykiller Speelmeijer keerde de inzet uiteraard, maar moest niet veel later een schitterend ingeschoten vrije trap aan zich voorbij laten gaan.

Jordy zou nog zijn tweede maken die middag en hierdoor kwam de einduitslag op 3-7 voor het nederlandse Dubbeldam 3 tegen het Poolse DFC 4. De mannen van Vincent kunnen met een goed gevoel richting de volgende wedstrijd en wie weet levert dit ook bij hun wel de eerste drie punten op binnenkort. Dubbeldam 3 behoudt de aansluiting bij koploper Hardinxveld en blijft tot op heden mee doen om de bovenste plekken.
    Volgende week zullen er geen wedstrijden afgewerkt worden door het tweede en derde, maar wel door de mannen van Vincent. Zij nemen het op tegen het altijd lastige VVOR, dat eveneens 0 punten uit drie heeft. De Schnorrrrrr ziet de eerste overwinning gloren aan de horizon en kan niet anders concluderen nadat de vloek voor menig speler van één gebroken is, dat er gewoon drie punten binnengesleept gaan worden. Succes mannen.

De Schnorrrrrr