• In de kantine tijdens strenge coronaregels

Onze samenleving is weer min of meer op slot, er mag echter nog wel gevoetbald worden en zoals we gisterenavond in Rotterdam gezien hebben, is een beetje knokken met de politie ook nog niet verboden, maar in de frisse buitenlucht naar een wedstrijdje kijken is er jammer genoeg niet bij.
    Vreemd genoeg is iedereen wel van harte welkom in onze kantine en zoals u kunt zien op onderstaande foto van vanmorgen kwart voor negen zit het ook helemaal vol.
    Om de enorme stroom aan enthousiaste fans en gelukkige rijouders te kunnen voorzien van een kopje koffie, een tosti of – na enige milde aandrang van ouwe Rik – een broodje bal, hebben we vandaag alleen de allerbeste mensen achter de bar en in de keuken gevraagd.
    Vanmiddag zullen dit Bianca, Sandra, Linda en Yolanda zijn. Vanmorgen zwaaide ons hoofd communicatie van de Vrouwen 1, niemand minder dan Celine, de scepter en ze hield met speels gemak Johan en Barbara onder de duim. Omdat er heel soms even wat tijd over was, hebben we naast een foto van de overvolle kantine ook een fotootje gemaakt van het hoofdveld, vol met O7-spelers en zijn de helden van vanmorgen op de foto gezet.
    Celine samen met Sjakie, Barbara onherkenbaar, maar druk aan het werk en Johan nonchalant met zijn handen in zijn zakken.
    Ook vandaag zijn weer enkele wedstrijden uit het programma gevallen. Met meer dan 20.000 besmettingen per dag blijft ook Dubbeldam niet ongeschonden en hoewel de maatregelen niet altijd even logisch zijn, is het wel weer logisch dat er maatregelen zijn.

Wat kunnen we zeggen over een ochtend als vanmorgen?
    Gerard was druk met scannen en stempelen, zijn taak werd later overgenomen door mannen als Alex, Jacco en Gerben. Jami was druk met het doorknippen van A4’tjes, dit worden inschrijfformuliertjes voor een grootse Kerst- en Nieuwjaarsclinic voor onze jeugd. Het knippen van de consumptiebonnen is wat meer werk en Jami vroeg aan Sjaak of hij een machine had om papier te snijden. Sjaak had hier echt nog nooit van gehoord, dus moest Jami samen met Celine zelf aan de slag. Toen de vrouwen wilde beginnen, riep Sjaak enthousiast dat het helemaal niet nodig had, hij had thuis wel een papiersnijmachine.
    Enfin, het was dus zo’n morgen, waar onze 13-1 met 0-3 verloor, onze 15-1 met 6-0 won, maar Lorenzo acht doelpunten voor Dubbeldam geteld had. Onze 18-1 en onze 19-1 wisten allebei maar liefst één te scoren, maar verloren beiden hun wedstrijd. Deze twee teams zijn dus volkomen aan elkaar gewaagd. Iets minder in vorm was de scheidsrechter bij de 19-1, die het zo bont maakte dat Davey weggestuurd werd.

Mocht er deze week niets vreemds gebeuren en mocht zowel Emma Vrouwen 2 als Dubbeldam Vrouwen 1 gevrijwaard blijven van corona, dan gaat het volgende week gebeuren, dan gaan onze Vrouwen 1 voor het eerst sinds mensenheugenis een wedstrijd winnen. Vandaag heeft het hoofd communicatie zowel een topscheidsrechter als een briljante vlagger gevonden, een van de leiders zal zijn opschrijfboekje meenemen, zodat iedereen na kan lezen hoe deze overwinning tot stand gaat komen.
    Deze week hebben de Vrouwen een weekje rust, maar vorige week heeft Michelle de hele wedstrijd gevoetbald. Jammer genoeg vond benjamin Lotte het nodig om vlak voor tijd een beetje stennis te schoppen, zodat de wedstrijd maar 87 minuten duurde. Met zoveel speelminuten in haar benen, kan het ook zomaar zijn dat Michelle volgende week de 90 minuten aantikt, ook dat zou een nieuw voetbalrecord zijn.
    Veel om naar uit te kijken, jammer genoeg moet dit allemaal zonder publiek gaan gebeuren. Gelukkig kan iedereen teruglezen hoe deze wedstrijd zich uiteindelijk ontrold heeft.