• Het quarantaine Schnorrrrrretje

  Het quarantaine Schnorrrrrretje

  Gisteren was het dan zover. Onze prachtige sport is ons wederom afgepakt door vleermuisetende chinezen uit Wuhan. Premier Rutte en consorten hebben besloten dat al het voetbal boven de achttien niet meer mag worden beoefend voor onbepaalde tijd. De ingangsdatum van deze nieuwe regels start op woensdag 14-10-2020 om 22:00 uur. Voor veel Dubbeldammers de uitgelezen kans om nog één keer hun talenten te showen op een training dit jaar. Zo ook bij de Schnorrrrrr zijn favoriete zaterdagteams.

  Allereerst wil de Schnorrrrrr even aangeven dat zijn verslagen met een korreltje zout moeten worden genomen. Hoewel het voor de meeste trouwe lezers wel duidelijk is wanneer de Schnorrrrrr serieus is of niet, kunnen nieuwe spelers zich soms aangevallen voelen of erger. Dat wil de Schnorrrrrr natuurlijk voorkomen. Als u bijvoorbeeld een beledigende opmerking over Rumo zijn oren leest of over de aanwezigheid van Ali en de Ali-meter, kunt u dit gerust serieus nemen. Wanneer u leest dat Noah en Thiemo geweldige keepers zijn, kunt u de Schnorrrrrr natuurlijk gewoon laten lullen. Dat begrijpt toch elke speler met drie hersencellen? Toch meneer de keeperstrainer?

  Dat gaat de Schnorrrrrr nog het meeste missen, langs de lijn genieten van al die geweldige spelers van de zaterdag selectie. Gisteren op de laatste training van misschien wel dit jaar en seizoen, kon de Schnorrrrrr zijn geluk niet op. De gevleugelde uitspraken vlogen weer over het speelveld. ‘’Nu wij weer’’ of ‘’Ze weten het niet meer’’ galmde over de velden aan de Schenkeldijk. Dat moet toch een ieder amateurvoetbalsupporter zijn hart doen laten overslaan.

  De aanwezigheid van gister was ook buitengewoon goed. Je kon zo zien welke speler de trainer van het eerste wel een aardige vent vond en wie niet. De mensen die afwezig waren hadden Vincent waarschijnlijk niet heel hoog staan, want ze waren niet eens afwezig bij zijn afscheidstraining. Dat baarde de Schnorrrrrr wel zorgen. Waarom kom je niet naar de laatste training van je trainer? Er zijn zelfs trainers die gewoon wegblijven bij hun eigen afscheidstraining. Want zeg nou zelf… we kunnen er niet om heen. De resultaten liegen er niet om. Het is tijd!

  De Schnorrrrrr heeft dan ook al een advies geschreven voor het bestuur voetbalzaken. Want dit kan echt niet langer zo. Er moet wat gebeuren voordat we zometeen alweer in de voorbereiding zitten van het nieuwe seizoen. In het advies heeft de Schnorrrrrr aangegeven dat zoals eerder voorspelt het bestuur er niet omheen kan om beide selectietrainers te ontslaan wegens slechte resultaten. Als het zo blijft degradeert het eerste roemloos zonder punten naar de vierde klas en wordt het tweede een middenmotor van de achterafveldjescompetitie. Het advies is dan ook, voor de kerst de gehele staf eruit en Richard jonkolen trainer van het eerste maken. Dan worden er in ieder geval geen lange t*fus ballen meer gegeven.

  Voor zover de trainers… De Schnorrrrrr laat in het midden in welke categorie ‘’korreltje zout’’ deze valt. Maar dat zal onze keeperstrainer toch wel begrijpen? Voordat hij Vincent en Robert gaat appen dat dit niet zo niet langer kan?! Enfin, wat een goude vent is dat die keeperstrainer. Hij heeft het voor elkaar gekregen om Noah goed te laten keepen en penalty’s te laten stoppen. Dan ben je een grote. Maar ook hier is het geven en nemen, want Thiemo moet nog steeds uitgelegd worden dat hij een eigen doelgebied heeft en Rumo moet wat meer zelfvertrouwen krijgen. Dat eerste zal hem nog wel lukken.. maar dat tweede?

  Op de laatste training stond er nog een andere keeper op het veld. Hoewel de Schnorrrrrr niet twijfelt over zijn kwaliteiten, zullen de trainers ongetwijfeld even in hun ogen gewreven hebben. Wat een geweldenaar niet? Alleen een beetje dik, lomp en onhandig maar verder zeker niet minder aan die rare gasten die wel vast staan te keepen. Als het aan de 200 jaar oude aanvoerder Mahyar lag, had hij het wel geweten. Volgend seizoen staat er een ander op goal, maarja, wat heeft hij nog te vertellen? Zijn laatste seizoen is al een nachtkaars naar 4 nederlagen uitgegaan. Laten we nu maar hopen dat hij er niet nog een seizoen eraan plakt, of erger… dat die trainersaspiraties heeft. We houden het in de peiling.

  Aan het einde van de training, toen er al zeker 12 minuten blessuretijd bij getrokken was, eindigde het partijspel in 16-16. Niet echt geweldig voor het zelfvertrouwen van de keepers, maar die mochten zich gaan onderscheiden met de penalty’s. Want je kan natuurlijk de laatste training niet onbeslist laten. Het format was simpel. 3 penalty’s ieder, diegenen die de meeste maakt wint. Maar wilde de teams wel winnen? De slechtste penaltynemers van Dubbeldam werden achter de bal gezet. Zo maar wat namen die hun penalty miste, Henk-Jan, Noah en Rumo… niet geheel verrassend dus. Diegene die ze binnenschoten… die is de Schnorrrrrr alweer vergeten, er stond namelijk een grote groep mensen voor en vanaf de tribune was het slecht zichtbaar. Hoewel de oren van Rumo er aardig bovenuit staken.

  De training wordt van oudsher afgesloten met het zoeken van ballen en dat is niet geheel raar, want er zijn heel wat ballen het vangnet ingejaagd. De Schnorrrrrr vond het vanavond bijzonder dat het heel lang duurde met ballen zoeken, normaal was de selectie zo binnen en kon het derde de ballen gaan zoeken, aangezien het gehele netjes van het derde ondertussen bij het eerste en tweede in de kast ligt. Nadat alle vijf de ballen in het netje zaten hebben de spelers in stijl afscheid genomen van de huidige trainers. Ze hebben ze totaal genegeerd en zijn zo snel mogelijk weggereden.

  De Schnorrrrrr wil Vincent, Robert, John Wick, Famke, keeperstrainertie en Baklakku bedanken voor hun inzet en veel succes wensen in het vervolg van hun carrière. Mocht u zich afvragen waarom Richard niet vernoemd wordt? Hij hoorde ook nooit echt bij de trainersstaf. Desondanks wel de beste selectietrainer van het seizoen ’20-’20 geworden. Daar willen wij hem van harte mee feliciteren.
  Bedankt en wie weet tot volgend …

  De Schnorrrrrr