• Dubbeldam 9-2 Unitas 9-4 5-5

  Vandaag mag uw verslaggever fluiten bij de 9-2, waar formeel JO voor staat, maar wat stiekem eigenlijk een half meidenelftal is. Natuurlijk is dit eigenlijk competitievervalsing, omdat iedereen weet dat meiden soms vaak beter zijn dan jongens.
  Met Haley, Lynn, Daphne, Lieke, Sayenna, Justus, Jasper en Jarno hebben we een echt sterrenelftal op het veld, maar ook onze tegenstander uit Gorinchem heeft een sterk zestal mee naar Dubbeldam gekomen, dus we kijken uit naar een boeiende wedstrijd.

  Omdat het gisteren de hele dag niet geregend heeft, liggen de velden er goed bij. Het waait amper en we zien zelfs een waterig zonnetje, zodat het op het veld goed toeven is.
  Voordat Unitas doorheeft dat we aan het voetballen zijn, ligt de bal al in het doel en pas in de achtste minuut wordt er door Unitas gescoord. Dan gaat het snel en omdat de twee teams keurig om en om scoren, gaan we met een fraaie 3-3 de rust in.

  Na de rust wisselt Dubbeldam van keeper, Haley staat in het doel en weer is het Dubbeldam dat vrijwel direct scoort. Nu scoort Unitas snel de gelijkmaker en in de elfde minuut staat Unitas zelfs voor het eerst in de wedstrijd voor. Vlak voor tijd maakt Dubbeldam de gelijkmaker en gelukkig voor iedereen blijft deze gelijke stand op het bord staan. Deze gelijkwaardige en leuke wedstrijd verdient geen verliezer en dan is een eindstand van 5-5 ideaal.

  Lieke klaagde na afloop dat ze een beetje moe was en daar is een hele goede reden voor, morgen moet ze namelijk vroeg opstaan, omdat haar opa terug komt van vakantie uit Kenia. Natuurlijk is voetbal belangrijk, maar gelukkig weten onze spelers bij dit elftal dat familie en vrienden belangrijker zijn.