• Grootse wedstrijd van onze Vrouwen 1 tegen Emma Vrouwen 2

Emma Vr2 – Dubbeldam Vr1 2-5

Op de velden waar in een normale wereld volgende week de Avondvierdaagse zou starten, spelen vandaag onze vrouwen tegen Emma. De derby der derby’s volgens onze tegenstander en als we kijken naar de ranglijst klopt dit wel. Alleen Noordeloos Vr2 heeft het voor elkaar gekregen om nog minder punten te scoren dan deze twee teams en derhalve staat de negende plek in de competitie op het spel. Als we kijken naar het doelsaldo is Dubbeldam ruimschoots in het voordeel, maar er zijn wel vreemdere dingen gebeurd in het voetbal, hiervoor hoeven we alleen maar een willekeurige voetbalfan in Den Haag te bellen.
    Uw verslaggever heeft afgelopen donderdag maar liefst drie uur lang voor geen enkele overtreding gefloten en is zelfs een keer vergeten om het einde van een wedstrijd aan te geven. Daarna heeft hij een lange wandeltocht gelopen, waardoor hij niet meer zo snel is. Je zou dus denken dat hij de laatste man op aarde is die zou vlaggen vandaag en dus staat hij stipt om acht uur langs de lijn bij deze beladen wedstrijd.

De eerste keer dat het buitenspel is voor een van de vrouwen van Emma besluit hij niet te vlaggen, dat blijkt een gemiste kans want in de rest van de wedstrijd doet de gelegenheid zich niet meer voor. In de eerste helft komt dit vooral door het verschil in kwaliteit. Onze vrouwen zijn gewoonweg veel beter, de bal is dan ook vooral op de helft van onze tegenstander, de duels worden vrijwel allemaal gewonnen door onze speelsters en ook de doelpunten die gescoord worden, zijn allemaal van Dubbeldamspeelsters.
    Omdat uw verslaggever tijdens het vlaggen niet kan schrijven, heeft hij zich voorgenomen om alle doelpunten op naam van Jill te zetten. Van de vier doelpunten in de tweede helft lijken er vier zowaar van Jill te zijn, eentje is gemaakt door oma Jill en eentje door vrijwel zeker niet-Jill.

In de rust komt Jami zich verontschuldigen dat er nog geen tegendoelpunt op het scorebord staat. Maar ja, als er niet op het doel geschoten wordt, kun je ook geen bal doorlaten.
    Volgens insider Virginia heeft de trainer van Emma zijn vrouwen in de rust bemoedigend toegesproken en al snel zien we een razendsnelle aanval van onze tegenstander en Jami schrikt hier zo van dat ze per abuis de bal tegenhoudt.
    Gelukkig is Emma even wat sterker dan Dubbeldam en krijgt onze keepster even later weer de kans om de bal uit het net te vissen. Dit keer acteert Jami bijzonder knap en staat het 1-4.
    Omdat Emma goed uit de startblokken is gekomen, lijkt het nog even spannend te worden, maar al snel zijn de twee ploegen volledig in evenwicht. In tegenstelling tot de eerste helft is er nu wel sprake van een wedstrijd en Dubbeldam moet moeite doen om te scoren. De 1-5 komt op de borden en wordt volgens uw verslaggever gescoord door niet-Jill, maar het kan ook zomaar Jill zijn. Het is in elk geval niet Michelle, die al ruim vier maanden niet meer kan lopen.
    Na dit doelpunt lijkt het gedaan te zijn met scoren. Het spel wordt vrijwel volledig op het middenveld gespeeld en slechts sporadisch zien we nog een grote kans. Als Celine gewisseld wordt, is het in het veld een stuk rustiger en langs de kant opeens heel erg druk. Vrijwel vanuit het niets scoort Emma met een hoog schot vanuit de tweede lijn.
    Het staat 2-5 en dit is ook de einduitslag van deze wedstrijd. Niet alleen zijn onze vrouwen voor het eerst in de geschiedenis niet laatste geëindigd, ze hebben maar liefst 13 punten behaald, waarvan er 6 zijn binnengesleept in de wedstrijden tegen Emma.
    Dennis, een van de vele trainers van dit team, kan maandag met een gerust hart op vakantie gaan. We wensen hem en trouwens alle speelsters een geweldige vakantie. Op naar een nieuw seizoen waarin we misschien nieuwe wonderen van onze dames kunnen verwachten.