• Goed voetbal, geen punten voor JO10-1

  De helden van JO10-1 hebben het momenteel moeilijk. Ze zijn door de goede resultaten van de vorige fase nu ingedeeld in de eerste klas. En hoewel ze zowel tegen Groote lindt als tegen Pelikaan absoluut niet weggespeeld zijn hebben ze het wel lastig. Even wennen aan deze weerstand. Even wennen aan de nieuwe klasse. Vandaag stond De Alblas op het menu. Ook een tegenstander die al veel 1e klasse ervaring heeft. We wisten dus wat ons te wachten stond... 

   

  We hadden wederom een lekkere vroege wedstrijd op het programma. 09:00 uur spelen op het schitterende Schenkeldijk Stadium. Iets na half 9 verzamelen in de kleedkamer. Sommige kids moeten nog ontwaken uit de REM slaap en andere hebben nog de out of bed haar look. Iets wat je overigens van de verslaggever niet kan zeggen ;-) Trainer Dave neemt de afspraken nog even door met de spelers en instrueert de mannen over de juiste tactiek. We weten dat De Alblas een goede en sterkte tegenstander is dus wij moeten ons hier tegen wapenen. Details mag ik wegens zwijgplicht hierover uiteraard niet prijsgeven. 

   

  De warming up begon en aangezien wij vandaag met 9 boys waren hebben we wederom (ik val in herhaling) gevraagd aan de tegenstander of we 7x7 konden spelen. Maar helaas werden er wederom allerlei redenen aangehaald om dit niet te doen. Het argument dat met 1 graden boven nul reserve zitten niet heel prettig is werd door de TD van De Alblas dan ook naar het land der fabeltjes verwezen. Ik kan hier natuurlijk een waardeoordeel over vellen maar in het kader van 5 december zal ik dit niet doen. 

   

  We begonnen vandaag in de volgende opstelling: 

  Tygo in de goal

  Achterin: Ewout, Floris en Cas

  Middenveld: Teun: 

  Aanval: Robin 

  Wissels: Liam, Chano en Luca. 

   

  Zoals je ziet een bank om van te smullen. Menig BVO doet een moord om maar de helft van dit soort spelers in de basis te hebben. En wij hebben dit materiaal gewoon in de dug-out. Een ongekende luxe natuurlijk! 

   

  De wedstrijd begon in de ijzige kou en de supporters waren schier onherkenbaar verstopt in hun Eskimo jassen verschuilt achter hun dikke sjalen slurpend aan een lekker warm bakkie koffie of thee. Maar de mannen moesten bikkelen! Korte broeken, modden aan de benen en de ijzige koud als grootste tegenstander. Maar er was niks van te merken. De boys speelde heel behoorlijk. De eerste paar minuutjes moest er nog even worden bedacht dat door de midden uitverdedigen niet heel handig is en dat we het elkaar niet te moeilijk moesten maken. Maar toen eenmaal die schroom eraf was werd er heel lekker gespeeld. Fraai combinatie spel werd afgewisseld met al hoog druk zetten waardoor de tegenstander alleen maar de lange bal kon spelen en hoopte op een ingeving van “de nummer 8” die bij hen veruit de beste was. Cas had het lastig tegen deze sterke jongen maar weerde zich geweldig en via sterkte opbouw Via Floris “Beckenbauer” kwam hij samen met Teun veelvuldig op aan linkerflank. 

   

  Helaas kwamen we wel 0-2 achter door een toevalstreffer en een ongelukkige goal. Maar ook dit liet de mannen niet uit het veld slaan. Op de rechterkant had Ewout zijn tegenstander in de tang en probeer Robin met wat acties het de verdediging zuur te maken.  In het tweede kwart van de 1e helft kwamen we dan ook heel goed terug tot 2-2. Liam was inmiddels in het veld gekomen en ook Luca had zijn intree gemaakt. Dit duo was dan ook verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. Hierna kregen we via Luca nog een aantal mogelijkheden maar niet veel later kreeg Teun de bal voor zijn voeten en die bedacht zich geen seconde en met een schitterende lob verschalkte hij de keeper. 2-2! 

   

  Onze kersverse aanwinst Tygo hield nog een aantal ballen er ongekend fraai uit en liet zien dat hij een fantastische keeper in wording is. Het talent druipt van zijn handschoenen af. We zijn dan ook ongekend blij dat hij aangesloten is en ons vandaag weer een aantal keer geweldig heeft gered. In de rust werd er nog wat taktisch omgezet en moesten we wederom veel wissels doorvoeren omdat we met 6x6 speelde. Ik ga hier nog steeds niks over zeggen... 

   

  De tweede helft starten Chano op links en Liam nam de centrale positie achterin over. Er werd door iedereen gestreden als leeuwen. Chano was een plaag voor de tegenstander met zijn snelheid en kracht stichtte hij telkens gevaar. En achterin was Liam zeer sterk. Steeds goed er tussen zittend speelde hij telkens naar een zwart wit shirt en als een natuurlijk leider zetten hij aanval voor aanval op. Hier kan ene Virgil nog een puntje aan zuigen! 

   

  We kregen dan ook via Chano, Ewout (goed opgekomen als back miste hij van afstand) en Teun een aantal mooie kansen maar helaas stak de eeuwenoude voetbalwet wederom op. We kregen in de 'counter' twee snelle goals tegen en zo was de stand vrij snel 2-4. Maar het veldspel was ongewijzigd. Er werd telkens getracht elkaar te vinden en natuurlijk worden er fouten gemaakt maar de intentie is top. Er wordt voor elkaar gewerkt en ondanks de kou waren de mannen actief en vol energie! Mooi om te zien! 

   

  Via Luca wisten we nog een keer het doel te treffen maar helaas was het net niet genoeg om nog een gelijk spel binnen te slepen. Uiteindelijk werd het 3-5. De mannen hebben zich kanig geweerd en alles gegeven wat ze in zich hadden. Het vele wisselen is voor een team ook vaak niet bevordelijk dus des te knapper is het dat de jongens dit zonder mokken opvolgen en uitvoeren. 

   

  Volgende week spelen we uit bij SVW en daar gaan we natuurlijk weer proberen een mooi resultaat neer te zetten met zijn alle. Als we het zelfde op de mat leggen als vandaag komt dit zeker goed en kunnen we ons met een gerust opmaken voor de laatste pot van dit kalenderjaar tegen Wieldrecht. 

   

  Voor nu een fijne Sinterklaas avond en tot volgende week! 

   

  Mediachef VV Dubbeldam JO10-1