• Gepromoveerd Dubbeldam JO9-1 verliest in nieuw tenue

  Voor de winterstop kwamen de mannen uit in de 3e klasse, maar onze toppers zijn dus gepromoveerd naar de 2e klasse. 

  Vorige week werd de wedstrijd tegen ZBC’97 al snel afgelast. Kwam het door de hevige regenval van vrijdag, ziekte of angst? We zullen het niet weten. Wel waren onze mannen erg teleurgesteld, want na de verplichte rust wilden ze toch wel erg graag de wei weer in. 

  Vandaag dus de eerste wedstrijd na de winterstop. Gisteren kwam trainer Carla nog even in de lucht: de nieuwe tenues zijn er! Het heeft even geduurd, maar het was het wachten waard. Met dank aan sponsors Timmer Verkeer BV & Jongeneel Dordrecht gaan de jongens super strak de 3e fase in. 

  Er zijn helaas nog geen beelden van de mannen in dit mooie pak, maar dan hebben jullie nog iets om naar uit te kijken volgende week. 

  Vandaag stond een uit-wedstrijd op de agenda: Pelikaan. Dit team is een geduchte tegenstander. Helaas zijn we hier al eens met verlies naar huis gegaan, maar zo snel laten de jongens van 9-1 zich niet kennen, dus vol goede moed gingen ze om 08.30uur van start. Ja, je hoort het goed, 08.30uur, oftewel verzamelen tussen 07.45 en 08.00uur. Altijd lekker zo’n vroege start… 

  Maar de mannen stonden te popelen. 

   Darin was vandaag de aanvoerder. Helaas was Majd afwezig, dus we misten onze rots in de branding achterin. Trainers Carla en André stonden het team weer op te wachten als vanouds. Wat hebben we het toch allemaal gemist! Lucas op zijn vaste plekje in het doel. Tijdens de warming up werd al snel duidelijk dat het koud was, maar prima weer om lekker te voetballen. Dubbeldam begon goed, veel pressie vanuit Dubbeldam met zeer aanvallend voetbal. Helaas op de counter 1-0 achter. Daarna verder vol op de aanval. Darin en Danyar speelden als vanouds sterk en Bo zat als een ware Edgar Davids overal tussen. Ondertussen Laurens opkomend op de flanken en Joel en Ruben in de aanval. Darin scoort volledig verdiend 1-1. De mannen hadden een paar prachtige kansen maar ook 2x paal. Helaas kwam Pelikaan drie keer op de counter op een 4-1. Zonde, want de Dubbeldamse mannen hadden meer balbezit. 

  In de rust kregen de mannen weer voldoende energie toegediend van trainer Carla: appeltjes en komkommer, met speciaal voor Laurens appels zonder schil. Carla regelt het allemaal!! 

  Na rust vloeide de energie weg en liet de Pelikaan een lesje positiespel zien. Het liep uit naar 10-1 met een ware Mbappe aan de zijde van de Pelikaan.

  Volgende week mogen de jongens van JO9-1 thuis spelen tegen Drechtstreek. Er is misschien nog wat werk aan de winkel tijdens de training, maar alle vertrouwen in onze mannen!!