• Geflatteerde overwinning voor onze 19-1

EBOH 19-1 Dubbeldam 19-1 2-8

Als uw verslaggever op zijn prachtige zomerschoentjes bij Dubbeldam aankomt, wordt hij geroepen door trainer Davey. Hij wijst naar de drie jonge helden die hem omringen, te weten Lorenzo, Rick en Jordy. Stuk voor stuk top-vlaggers, maar vandaag door blessures - bestaande dan wel toekomstige - niet in staat om langs de lijn te rennen.
    Uw verslaggever rijdt dan maar naar huis om andere schoenen en een prachtig oranje outfit aan te trekken. Op zijn rug staan de woorden: “Support Casper”. Deze Casper is de chirurg Van Eijck, die al jaren onderzoek doet naar een geneesmiddel tegen alvleesklierkanker (www.supportcasper.nl).
    Als Lorenzo zegt dat hij niet wil vlaggen om geen enkel risico te lopen, kijkt Michel Dijkstra hem verbijsterd aan. Geen risico willen lopen en dan uw verslaggever het vlaggetje geven, dat klinkt inderdaad niet erg logisch.

Bij onze tegenstander zien we in het veld een oude bekende, Mert, die jaren bij Dubbeldam gevoetbald heeft. Onze jongens kennen trouwens wel meer spelers en supporters van onze tegenstander en één van hen kunnen we zo inhuren als mental coach. Hij is in staat om met zijn opmerkingen alle zelfvertrouwen tot nul te laten reduceren. Het is een goedlachse knaap, die vooral de enkele keer dat Thompson of Xander de bal mist, niet meer bijkomt van het lachen.

In de eerste helft gaat het gelijk op. Onze mannen hebben weliswaar meer balbezit, maar EBOH is voorin levensgevaarlijk. De aanvallen zien er goed uit en voordat we het doorhebben staan we met 1-0 achter.
    Met het risico dat er niets van klopt, probeert uw verslaggever de volgorde van de doelpuntenmakers aan te houden. Het is Xander die met een fraaie curve de gelijkmaker scoort en na wat gerommel in de zestien is het Stijn die ons op voorsprong brengt.
    Natuurlijk kan uw verslaggever niet zien of de vlagger van EBOH in alle gevallen eerlijk is, maar feit is wel dat hij ongeveer twintig minuten in de eerste helft met zijn vlag omhoog staat. Omdat de scheidsrechter keurig alles overneemt, worden veel van onze aanvallen in de kiem gesmoord en gaan we met een minimale voorsprong rusten.

In de tweede helft staat uw verslaggever voor de dug-out van EBOH, waar het gezellig toeven is. De trainer en spelers leven natuurlijk mee met hun spelers en waar bij het eerste vlagsignaal alleen de mental coach luidkeels roept dat het geen buitenspel is, reageert de trainer bij een tweede – en direct laatste vlagsignaal – dat er geen sprake van buitenspel kan zijn. De jongen die uit buitenspelpositie kwam lopen, raakt weliswaar de bal niet, maar gaat wel het duel aan, dus is het volkomen terecht dat er gefloten wordt.

Achterin gaat het even helemaal mis en staat er zowaar 2-2 op de borden. Op dat moment lijkt de wedstrijd weer helemaal op te liggen en is het de vraag of EBOH nu bloed ruikt.
    Naarmate de tweede helft vordert, blijkt echter dat onze tegenstander helemaal op is. Er wordt steeds minder druk gezet en op de razendsnelle aanvallen van onze mannen hebben ze geen antwoord meer.
    Het is Dubbeldam dat in korte tijd veel doelpunten maakt, in welke volgorde dit gebeurt, is voor uw verslaggever volkomen onduidelijk, maar in elk geval hebben in de tweede helft Luuk de Graag drie keer, Maurice twee keer en Xander één keer gescoord, zodat de einduitslag uitkomt op een bijzonder geflatteerde 2-8.

EBOH mist door blessures meerdere goede spelers en er doen zelfs een speler mee die drie jaar niet gevoetbald en nu slechts een paar weken getraind heeft. In de laatste tien minuten zien we verschillende spelers met kramp in het veld. Het tekent deze mannen, met veel inzet hebben ze het lang volgehouden, maar aan het einde van de wedstrijd zijn ze helemaal kapot gespeeld.
    Natuurlijk is het een mooie overwinning van onze mannen, maar als EBOH straks weer compleet is, zullen we het thuis nog heel lastig kunnen krijgen. Het is in elk geval lekker dat onze aanvallers veel gescoord hebben, dat Bjorn de wedstrijd bijna heeft uitgespeeld en de blessure die Marco in de eerste helft opliep, mee lijkt te vallen.