• Eindelijk weer voetballen

7 mrt 2020 Jacco
  • 7 maart is het eindelijk weer zover, het lijkt een eeuwigheid geleden en we hebben dan ook 3 zaterdagen verplicht thuis moeten zitten maar uiteindelijk mogen we vandaag weer onze kunsten vertonen. Onder leiding van scheidsrechter Ton Hessels starten we vandaag om half 1 de thuiswedstrijd tegen De Alblas17-2.
    We starten met Toine in de goal en de achterste linie wordt gevormd door Milan en de drie J's, Justin, Jim en Juul. Op het middenveld starten Tiemen, Timo en Bas en voorin starten Max in de spits en Gino en Thom op de flanken. Het is natuurlijk weer even wennen en dat zal dit seizoen wel vaker gebeuren. Volgende week spelen we weer maar daarna zijn we weer 2 weken vrij, de wegen van de KNVB zijn hierin wederom onbegrijpbaar. Maar goed, we starten deze wedstrijd lekker fel en krijgen dan ook de beste kansen. Keeper Toine hoeft de eerste helft amper in aktie te komen en dan weet je dat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van De Alblas gespeeld wordt. We krijgen kansen, een voorzet van Thom wordt wel gekopt door Max maar is niet gevaarlijk genoeg. De eerste 2 corners zijn ook niet gevaarlijk en als de derde corner volgens 1 van de trainers weer niet goed lijkt te vallen is het toch Bas die de bal keurig in het hoekje plaatst en we staan zeer terecht voor. Het voetbal is niet altijd even fraai maar we zien wel leuke dingen. Ook wordt er af en toe rust gepakt door de bal gewoon even terug te spelen en zo komen we dan ook amper in de problemen.
    Na de rust komen Jeremy en Stefan in de ploeg en blijven we het overwicht houden. We zien zelfs een geweldige aanval waarbij Stefan de bal op Thom plaatst, Thom stuurt Bas diep en hij heeft een bekeken schot waar de keeper nooit meer bijkan, voorsprong verdubbeld en de wedstrijd moet zo makkelijk worden uitgeteld. We zien 2 gevaarlijke corners van Stefan en zijn derde poging komt van de rechterkant. Hij draait de bal in en de keeper kan de bal niet goed verwerken waardoor hij er in 1x invliegt. 3-0 dus en de wedstrijd is gespeeld. Dit lijken de mannen ook te denken en er volgt een rommelig laatste kwartier waarbij we maar weinig te zien krijgen. Alblasserdam maakt zelfs nog een eretreffer en helaas valt Gino in de slotfase uit met een blessure. Hopelijk valt dit mee en zien we hem snel weer terug op de velden! 3 puntjes in de pocket en volgende week naar Ottoland waar we VVAC als tegenstander treffen!