• De mannen van de 23-1 werden voor de winterstop kampioen en zijn dus gepromoveerd naar de vierde divisie. Dit is even wat anders voetballen, officiele regels, doorwisselen mag niet meer, gele kaarten zorgen niet voor 10 minuten tijdstraf, etc. En tegenstanders van niveau natuurlijk. Vooraf dachten sommigen van ons dat we niet veel te vertellen hadden in deze klasse maar inmiddels is wel anders gebleken!

  • In deze vierde divisie ontlopen de ploegen elkaar helemaal niet veel, maar missen wij de ervaring en het uithoudingsvermogen om meer punten te pakken. Toch kwamen we tot vandaag al tot drie gelijke spelen, waarvan vorige week de 4-4 tegen nr 2 SHO wel het knapst was. Dat we het echter veel ploegen lastig kunnen maken bleek wel uit de 2-3 nederlaag tegen koploper Nieuwenhoorn, die pas in de laatste minuut de winnende treffer maakte en ook nr 3, RBC, had de 89ste minuut nodig om te winnen van ons. Dit RBC was vandaag te gast op sportpark de Schenkeldijk, een heel andere entourage dan het ATIK stadion waar zij hun thuiswedstrijden spelen maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. 

    Kwalitatief zijn deze tegenstanders toch wel beter, echter heeft Dubbeldam een hecht collectief waarbij iedere speler voor elkaar door het vuur gaat. Ook vandaag gingen onze mannen voor een resultaat maar in de 25ste minuut was het een eigen goal van ons die de gasten op voorsprong zetten. De mouwen werden echter nog iets hoger opgestroopt en in plaats van de koppies te laten hangen werd er nog een tandje bijgeschakeld. De 1-1 was dan ook niet meer dan terecht, een corner werd door Thom richting goal gekopt en Maurice was al voor de derde keer dit seizoen trefzeker, niet slecht voor onze leider van de defensie!

    In de rust was het geloof al aanwezig om vandaag een resultaat te halen en dat straalden we de hele tweede helft ook uit, we bikkelden voor iedere grasspriet, ook al speelden we op het kunstgras, en uiteindelijk was de diepe bal van Renzo op Jasper dodelijk effectief. De snelle spits zorgde voor de 2-1 en dit was zeker niet onverdiend! Met nog 10 minuten op de klok werd het nog spannend maar uiteindelijk hadden we de eerste winst van dit seizoen te pakken. Gigantisch compliment voor deze ploeg, op dit niveau zo lekker spelen is heerlijk om te zien!