• Einde van een tijdperk voor onze 19-1

Dubbeldam 19-1  Sleeuwijk 19-1  5-1

Het is woensdag 15 juni 2022, voor de spelers van onze 19-1 een historische dag, het is namelijk de laatste officiële wedstrijd van deze helden bij de jeugd. Vanaf volgend seizoen zullen onze mannen gaan voetballen bij de senioren, het overgrote deel van de selectie bij de Zondag, een veel kleiner deel bij de Zaterdag.
    Onder leiding van Davey van Pelt als trainer, Rick Pons als assistent en verzorger, Lorenzo Groeneveld als onvolprezen vlagger en Theo Hulshof als sponsor en leider staat vandaag een eventuele promotie naar de vierde divisie. In een competitie van drie promoveren er maar liefst twee teams. Na het verlies tegen Walcheren afgelopen zaterdag moet vandaag gewonnen worden om deze promotie af te dwingen.
    Natuurlijk spelen onze mannen op het hoofdveld en langs de lijn is het heel druk, er is zelfs een enthousiaste groep jongemannen vanuit Vlissingen naar Dordrecht gereisd om hun tegenstander van aanstaande zaterdag te bekijken. Bij een eventueel gelijkspel vandaag kan Walcheren door een ruime overwinning op Sleeuwijk ons nog een handje helpen, maar zover is het nog niet. We gaan precies om half acht van start onder leiding van een ietwat gekrompen Pierluigi Collina, die wij nog goed kennen van onze uitwedstrijd tegen Wieldrecht.
    Nog voor de aftrap kunnen we al geweldig nieuws melden, Nordin heeft besloten terug te keren bij Dubbeldam en hij sluit volgend jaar aan bij de Zondag-selectie. Dat is nog eens een lekker begin van de avond.

In het eerste kwartier is Dubbeldam heer en meester, het is Xander die in de 13e minuut buitenspel lijkt te staan, maar door mag spelen van grens- en scheidsrechter. Dan is het natuurlijk direct 1-0. Vanuit het niets weet Sleeuwijk gelijk te maken en bij deze 1-1 legt de scheidsrechter het spel stil, langs de lijn mag geen bier gedronken worden, ook niet uit plastic bekers. Het voelt even als een Mart Hoogkamertje, maar de scheids heeft volkomen gelijk.
    Ook na de gelijkmaker blijft Dubbeldam gewoonweg beter dan onze tegenstander en als Xander diep gestuurd wordt en de keeper razendsnel zijn doel uitkomt, is de laatste gewoonweg te laat. Onze razendsnelle spits tikt de 2-1 binnen.
    De druk van Dubbeldam blijft groot, Tim komt 1 op 1 voor de keeper, die knap redt. Een schot van Gijs wordt door dezelfde keeper slecht weggewerkt en Tim profiteert optimaal van het buitenkansje. Het is 3-1 en omdat de laatste grote kans voor de rust niet verzilverd wordt, is dit ook de ruststand.

Sleeuwijk komt in de tweede helft getergd uit de kleedkamer. In het veld spelen ze met veel meer passie en langs de lijn horen we de trainer, die ongeveer drie kwartier non stop zijn manschappen aanmoedigt. Het lijkt wat overdreven, maar bij een klein verlies en winst op Walcheren kan Sleeuwijk op doelsaldo alsnog promoveren.
    Ondanks meer balbezit zien we geen echt grote kansen en bij een 1 op 1 is Marco bijna vanzelfsprekend de winnaar. Na een kwartier spelen wordt er gescoord, het is Stijn die van afstand de bal tegen de binnenkant van de paal schiet en daarmee de 4-1 op de scorebord laat zetten.
    Bij deze stand wordt Xander hard onderuit getrapt op de rand van de zestien, het is eigenlijk de enige echt grove overtreding van deze wedstrijd en onze scheidsrechter laat gewoon doorspelen. Aan de andere kant wordt de bal tegen de arm van Thompson geschoten, die tot verbazing van de vele fans hiervoor een gele kaart krijgt.
    Xander ligt nog steeds geblesseerd op de grond en onderweg naar onze spits geeft de scheidsrechter geel aan Davey wegens opmerkingen op de leiding. Dan is het Rick die als verzorger na een eerste gele kaart ook nog een tweede gele kaart krijgt en dus niet meer welkom is in de dug-out.
    Terwijl de wedstrijd in de ogen van de fanatieke trainer van Sleeuwijk nog altijd heel spannend is, scoort Thijmen de 5-1.
    Deze stand haalt het einde van de wedstrijd en hiermee is promotie naar de vierde divisie een feit. Een huzarenstukje van onze mannen, die hun periode als junioren niet beter hadden kunnen afsluiten.

Het is nu zomervakantie, na de zomerstop komen we onze jongens vast wel weer ergens tegen, ze zullen verdeeld worden over verschillende elftallen, waar ze zeker een rol van betekenis zullen gaan spelen.

Uw verslaggever wenst iedereen een heerlijke, hopelijk coronavrije, vakantie toe en graag tot het volgende seizoen.