• Het was een vervelende week voor Dubbeldam 3. Vorige week afgedroogd door VVR 3. Niet te zuinig. 
  Iedere vorm van zelfrespect is vorige week  teniet gedaan. Compleet weggespeeld worden en met 6-1 worden vernederd is tegenwoordig al niet eens meer verassend.
  Een pijnlijke conclusie. Maar we mogen er niet voor weglopen. Nu lopen de meeste uit ons team sowieso niet al te graag dus dat scheelt.
  Vandaag stond de Strijd der Droeftoeters op het programma. Uit bij Hekkesluiter Halsteren. Zouden we dan eindelijk weer eens winnen.... ? 
   
  Met nog een dun laag schaamrood op de kaken van vorige week reisde de mannen vanochten af richting Halsteren. 
  Voor de Dubbeldammers natuurlijk historisch terrein. hier werd een decennia geleden natuurlijk promotie naar de 2e klasse bereikt.
  Hoewel uw trouwe verslaggever daar nauwelijks tot geen actieve herinneringen aan heeft blijft het een mooie en magische plek voor een ieder die Dubbeldam een warm hart toedraagt. 
  Vandaag is de setting echter een tikje anders. Geen meegereisde supporters. Geen vlaggen. Geen toeters. Geen bellen. He-lemaal niks hiervan. 
  Het had meer weg van een overgebleven restje Chernobyl. Gesloten kantine. hekken voor de ingang. rondvliegende plastic bekertjes en restjes rondvliegende peuken van de dag ervoor. 
  Nee we moesten het vandaag uit onszelf trekken. Want de ambiance ging dat niet bevorderen. 
   
  Na vorige week is er wel goed nieuws te melden. Jespertje alias OpperDroeftoeter was wakker geschud. Hij zag ook in dat de verslaggever gelijk had.
  Hij heeft verzaakt. De laatste weken heeft hij geen thuis gegeven. Zijn vrienden in het moeras laten wegzakken. Het was tijd voor een kentering. 
  En dus heeft Droeftoeter alias Jankovic alias Jespertje vandaag zich geheel vrijwillig aangemeld als vlagger om ons bij te staan. Grote klasse natuurlijk.
  Een ieder die droeftoetertje goed kent weet dat hij wel eens een tikje koppig of eigenwijs kan zijn. Dus nu toegeven en komen is voor Jespertje zeg maar een small step voor normale mankind , A Giant leap for Droeftoetertjes mankind. 
  Hij heeft hier wel de hele week over wakker gelegen. Want voor iemand met zijn karakter doe je dit niet zomaar ff. Het is een strijd. Een strijd tegen de principes. De principes die Jespertje zo hoog in het vaandeltje heeft. 
  We zijn als ploeg en als vrienden, vergeet dat niet he, dan ook ongekend trots op hem dat hij deze handreiking heeft ingezet. "Hij heeft de hele week lopen oefenen." zegt Buurman Marco V. "Iedereen die langs kwam bood hij excuses aan voor zijn wangedrag en gaf ze dan een ferme hand met soms een omhelzing", gaat Marco V (die liever anoniem blijft) verder. "De mensen vonden het wel wat gek maar als hij ze niet spontaan begon te zoenen vonden de meeste het verder wel prima". 
  Iedereen die Jespertje deze week tegenkomt wil ik dan ook vragen hem te erkennen als waar Dubbeldam 3 lid. De schorsing is van de baan. Nogmaals het is grote klasse als iemand zijn tekortkomingen zo omarmt en aanpakt.
  Klasse, droeftoeter. Grote klasse! Tot volgende week! 
   
  Nog meer goed nieuws. Arne kon vandaag niet. Ik neem aan dat ik na vorige week hier niet veel meer over hoef te zeggen? Top, dan doen we dat ook niet. 
   
  Nick was er helaas wel. Sommige dingen zouden ook te mooi zijn om waard te zijn. Ondanks klap op klap heeft Bevertje zich toch weer kunnen opladen om het voetbal te betreden.
  En gezien het feit dat hij de opstelligen maakt is er een reeele kans dat deze mislukkeling de basis elf gaat halen. Ondanks zijn wekelijkse wanprestatie. Gewoon weer in de basis. Het begint haast genant te worden. 
  Blijkbaar heeft hij nog niet genoeg klappen op klappen gehad om te beseffen dat hij beter gewoon in de Biesbosch kan gaan dobberen met de andere nutteloze Bevers. Laten we hopen dat dit besef snel zal plaatsvinden. 
  Voor nu dus nog even doorbijten voor de andere spelers. 
   
  Ook moesten wij het vandaag stellen zonder onze import Dubbeldam 3 speler Niels Waterdrinker. Hij had helaas geen mogelijkheden om op Dubbeldam te geraken. 
  En ooit beste vriend Nick was ook niet bereid hem op te halen. Hierdoor moest dus de conclusie getrokken worden dat onze , ooit gepresenteerd als topaankoop, Nelis vandaag ontbrak op het wedstrijdformulier. 
  Het zal geen vergaande consequenties hebben aangezien Nielsje voetbal eigenlijk helemaal niet leuk lijkt te vinden. Bankzitten vind Nielsje vele malen leuker. De gemiddelde zondag laat hij graag aan zich voorbijgaan. 
  Pas als de klok richting 13:00 gaat komt Nielsje in zijn hum. Dan hoort Hertog Jan alweer roepen. En beginnen de mondhoekjes zachtjes aan weer te krullen. Dan is Niels weer blij. Met een fles in de hand iedereen en alles belachelijk maken om de prestaties die hij zelf weiger te verrichten. Dat is Niels. We moesten het vandaag dus zien te doen zonder hem. Hopen dat het lukt. 
   
  Gelukkig was Patje alias de zwarte panther en zwarte cobra wel weer aanwezig. Ondanks dat hij kersverse vader is laat hij zijn team niet in de steek. Nou ja. Numeriek gezien dan.
  Als keeper laat hij nog wel eens een steekje vallen. Of aan kapje. of een inspeel balletje. of een klein inschattingsfoutje. Hierover later meer. 
   
  Zoals gemeld was er vorige week ook een opmerkelijke comeback van Waterhoofdje van der Weijden. 
  Toen nog vol goede moed sprak hij uit ook volgende week (vandaag dus) wel even te komen kijken. Helaas is dit dus niet gelukt.
  Misschien was hij zeer druk met de verkoop van een schitterende tent. Voor slechts 400 euro zo mee te nemen. 
  Hij is er nu, as we speak, een aantal uur met zijn hoofd boven aan het hangen om te kijken of de tent wel echt waterdicht is. 
  Maar we begrijpen het helemaal, Rory. Het was eenmalig. Je hebt het druk met andere dingen. Fijne kerst, alvast! tip: de mode voor kerstversiering in 2025 is rood. 
  Net als je waterhoofd. 
   
   
  Oke, ff focussen nu: Laten we maar overgaan tot de orde van de dag. De wedstrijd. twee teams die beiden al niet meer weten wat winnen is. Voor Dubbeldam is dit ook alweer luttele maanden geleden. 
  De vorm begint echt drastische vormen aan te nemen. Het doet pijn aan de ogen. De meeste mensen die komen kijken zullen erkennen dat er betere tijden zijn geweest. 
  Het is nauwelijks nog voetballen te noemen eigenlijk. Maar we vonden vandaag een medestander hierin. Want ook Halsteren 2 verkeerde niet in grootse vorm. gelukkig maar.... 
   
  We begonnen vandaag in de volgende formatie: 
  Patje
  Boy Adje Jeroen Stefan
  Corne Tak Bosman en Sven
  Jeff en Nick (ja u leest het goed) 
  Bank: Sjoerd, Martin en Wappie.
  Vlagger: Droeftoeter 
   
  Nog een leuk feitje over de tegenstander: twee spelers van Halsteren 2 hadden niet helemaal goed gekeken naar het speelschema. 
  Zij waren op weg naar de Schenkeldijk te gaan om te spelen tegen Dubbeldam. Toch goed om te weten dat wij niet het enige retard team zijn waar er verschrikkelijk veel misgaat. 
  Er zijn er dus meer. Fijne gedachten. Bedankt mannen. 
   
  De wedstrijd
  Er ging een hoop mis in de eerste 90 minuten zullen we maar zeggen. Balverlies. Slechte passes.Slordigheidjes. Kutballen. 
  22 zeer beperkte spelers. Dat is eigenlijk de conclusie van de eerste pakweg 20 minuten. Er ging veel mis. Heel veel. 
  Adje verloor onderweg niet alleen zijn vorm maar ook nog zijn voortand. Godzijdank gebeurde dit niet bij Nick want dan had het veld per direct onbespeelbaar geweest.
  Plus het feit dat hij dan een kleine 200 liter bloed zou verliezen bij het wegvallen van een slagtand. Maar dat geheel terzijde. 
  We hadden wel het beste van het spel. Nou ja beste. We waren net iets minder slecht tov de tegenstander. Laten we het woord goed of beter hier maar niet gebruiken.
  Dat zou een tikje ongepast zijn. 
   
  We kwamen wel na 25 minuten op 1 voor door een goal van de Boss-man. Een afgeslagen bal kwam voor zijn voeten en hij twijfelde niet lang en schoot van dichtbij raak. 
  0-1 dus. Hierna kregen we vleugels en ging het veldspel enorm lekker en hadden we prachtige combinaties en schitterend voetbal. Iedereen langs de kant stond te genieten en stond te klappen op alle schitterende aanvallen. 
  NEE JOH GRAPJE. Het was slecht. SLECHT. Ongelooflijk. Zo slecht dat het zelfs 1-1 werd. Een cornerbal van Halsteren kwam via een hoofd op de hand van Sven die blijkbaar het werk van boezemvriend Patje wilde doen. 
  "Ja als hij niks pakt dan doe ik het maar. Was alleen niet zo slim natuurlijk. In de 16. Das achteraf he" aldus de Sleepkoning. De penal werd onberispelijk binnen geknald. Ja zelfs zo hard dat het onze topatleet Patje kansloos liet.
   
  Ondertussen kregen we via Nick nog een dot van een kans. Maar zoals we de laatste 200 wedstrijden van deze geep gewend zijn miste hij 1 op 1 met de keeper. Ooit was het kans = goal. 
  Die tijden zijn ver ver ver vervlogen kan ik u melden. Wederom faalde onze Adolfje en bleef het dus 1-1. Niet veel later wist de Boss-man gelukkig wel raak te schieten. 
  1-2 dus de ruststand. 
   
  Zelfs in de rust kon onze trainer/coach/ SS-er/ nicksnut niet de conclusie trekken om wat wisselingen door te voeren. Nee hoor. Gewoon lekker blijven staan. 
  Zelfs het woord genant is al een understatement aan het worden. We gingen dus verder met waar we de eerste helft gebleven waren. Alleen Kapperom kwam erin voor Jeroentje.
  Laatstgenoemde is al een paar weken geblesseerd en kreeg weer wat last van zijn syndroom van AEE:  Aanstelleritus Extra Enormus. Daarin kan je absoluut geen enkel risico nemen.
  Een kerkhof ligt er vol mee. De enige optie die onze Jeroentje had was dus :  ffkes wisselen jongens. Gelukkig hadden met Reintje een ervaren opvolger. 
  En iemand moet de foutjes achterin maken nu Arne en Sjoerd ontbreken. 
   
  De tweede helft was er een voor in de boeken. Man man man. Dit was weer zeer beperkt. 
  Wel kwamen we vrij snel tot 4-1 door alleen maar goals van de Boss-man. Die nu wel een bijzonder record heeft neergezet,
  Namelijk 4 ballen goed raken. Waarvan 4 goals.  Overige statistieken: 
   
  onnodig bal verlies:                                               41
  ballen van de voet af springend                            21
  foute passes                                                          9
  verloren duels                                                        18
   
  goals                                                                      4
   
  Vrij bijzondere statistieken wel. Maar pieken op juiste moment kan die jongen dus wel. Want 4 goals met rugnummer 22. Daar doet de officiele drager van shirt al 12 seizoenen over.
  Hij is echter nooit verder gekomen dan 3. Waarvan 1 eigen goal. En een afgekeurde. Dus eigenlijk maar 1 goal. Hoe dan ook. Klasse Boss-man! 
   
  Je zou zeggen appeltje eitje nu. 1-4. Nog 20 minuten spelen. Daar kan weinig misgaan lijkt me. Nou, lieve lezers. Hier maak je een grove denkfout. 
  Het werd vrij snel 2-4 door een lullig schot van de zijkant. Die er in principe nooit in kan. Maar bij onze de 8 is heilig keepert dus wel. Jammer patje. Goed gewerkt pik. 
  de zenuwen slopen alweer in de ploeg. Want het zou toch niet.... Nouuuuu...het werd ook nog 3-4. Met nog 8 minuten op de klok. 
  Deze goal had Patje kunnen hebben maar hij dacht hij naast ging. Dan ben je een groot keeper. Om dat toe te geven. Maar niet je bereklauwen uit te steken om hem te pakken.
  Dat is dan wel weer apart. Maar gelukkig had de nummer 14 van Halsteren pas 8 keer geprobeerd over je heen te schieten. Dus je kon dit niet zien aankomen, Pat.
  Nee dit moet je jezelf echt niet aantrekken. En bovendien maken we allemaal fouten. Want de Cobra maakte een zeer terneergeslagen indruk na deze goal.
  Gelukkig heeft de hornbach geen touwtjes die hem houden anders zou je haast ongerust worden. 
   
  3-4 dus met nog 5 minuten. GVD wat was het weer spannend. En dat tegen deze tegenstander. Geeft onze huidige droeftoetersstatus wel weer even weer. 
  Zelfs tegen dit soort teams kunnen we het niet rustig uit voetballen.  Gelukkig kreeg Boss-man het nog een keer op de heupen en legde de bal keurig opzij voor de mee doorgelopen Sjoerdje B. 
  Deze schoot de bal met links binnen. in 25 minuten lukte het Sjoerd dus wel wat Nick in de overige 65 niet lukte. Gewoon ff scoren. Simpel. 
  De scheidsrechter floot godzijdank af voor het einde. Zelfs de vogels in de bomen waren blij. Die hebben ook 90 minuten verplicht hierna moeten kijken. 
  In Irak zijn de pijnigingen minder erg. Arme vogels. Ik geef het je te doen. 90 minuten kijken naar twee van zulke teams. Dat houdt alleen Jespertje vol. Knap hoor. Maar gelukkig is Jespertje 2.0 een ander mens.
  Een wijzer mens. Hulde. Hulde aan Jespertje.
   
  En zo is het einde van dit verslag toch nog positief. 
  tot zondag! dan spelen we thuis tegen ODIO. 
   
  Fijne zondag!