• Een ouderwets dagje Dubbeldam en twee regels 19-1

Uw verslaggever was, voordat corona Dordrecht, het land en de rest van de wereld in zijn greep hield, regelmatig bij zijn favoriete vereniging te vinden. Op zijn geheel eigen wijze deed hij netjes wat er aan hem gevraagd werd. Inmiddels is het seizoen in volle gang en herleven deze oude tijden, helaas heeft dit deze week wel consequenties voor het verslag van de 19-1, daarover later meer.

Uw verslagever meldt zich rond acht uur bij Dubbeldam, hij mag de meiden van de MO13-1 fluiten. Het is nog vroeg, dus nog wat koud op het veld. Onze meiden speelden tegen ASWH en waar het maar mogelijk was, paste hij de voordeelregel toe. Wat rondlopen over het veld en zo min mogelijk fluiten. Genieten van een weergaloze schwalbe van een speelster van ASWH en zo onschuldig mogelijk kijken als hij echt iets gemist had. Dit laatste kwam natuurlijk maar een enkele keer voor in deze wedstrijd.
    Uw verslaggever kan het iedereen aanraden. Fluiten – of beter gezegd niet fluiten – is echt heerlijk om te doen. Onze meiden wisten deze wedstrijd trouwens met 6-0 te winnen.

Na afloop even bijkletsen in de bestuurskamer, de mannen die wel kunnen fluiten maken zich gereed voor hun wedstrijden en het was goed om te zien dat we vanaf deze week weer elke zaterdag een EHBO’er rond hebben lopen. Zijn naam is me even ontschoten, ook dat herkennen de vaste lezers van deze stukjes vast wel, maar we zullen hem in de komende weken zeker aan de Dubbeldammers voorstellen.
    Omdat er een kaartavond gepland staat, moeten er nog snel even wat boodschappen gedaan worden. Uw verslaggever kleedt zich snel om en is net een paar minuten te laat voor de wedstrijd van de 19-1, maar ziet nog wel het doelpunt van Xander, die al in de 13e minuut de 1-0 binnenschiet na prachtig combinatiespel.
    Uw verslaggever spoedt zich dan snel naar binnen. Celine heeft heel de morgen in een lege kantine gestaan en nu is het de beurt aan uw verslaggever om dit kunststukje te herhalen. In de keuken staan Karin en Jolanda, geholpen door de ouders van de MO13-1 en achter de bar zijn de ouders van 19-1 de gastdames en -heren van vandaag.
    Om te voorkomen dat we QR-codes moeten scannen, is de kantine helemaal leeg. In de hoeken staan nog wat tafels opgestapeld, verder is het een dorre vlakte.

Omdat het nog mooi weer is, is het gezellig druk op het terras. Dit betekent wel dat het zo goed als onmogelijk is om de wedstrijd van de 19-1 te volgen. Zeven minuten na de openingstreffer staat het alweer gelijk, daarna golft het spel naar horen zeggen wat heen en weer zonder echt boeiend te worden.
    De fans komen dan ook steeds vaker binnen om drinken te halen en in het warme zonnetje was het voor menig supporter lastig om de ogen open te houden. Uw verslaggever heeft de laatste minuten van de wedstrijd live gezien, onze mannen stonden nog wat onder druk, zonder dat het puntje echt in gevaar kwam.
    Tegelijk met de mannen van de 19-1 speelden ook de kerels van de 19-2. In totaal wisten deze absolute helden maar liefst een heel punt bij te schrijven en om dit reusachtige resultaat te vieren, zochten ze elkaar op. Gezamenlijk werden de vrouwen van het eerste aangemoedigd en ook hier was iets te vieren: slechts vier tegendoelpunten en maar liefst een doelpunt voor.
    Zulke resultaten vragen natuurlijk om een groots volksfeest, de muziekbox werd naar buiten gesleept en waarschijnlijk hebben ze bij Wieldrecht kunnen genieten van onze muziek. Op en buiten het veld is het Thompson die als een aanvoerder voorop gaat in de strijd, binnen de lijnen gaat dit gepaard met slidings en tomeloze energie, buiten de lijnen zien en horen we danspasjes, prachtige zangtechnieken en tomeloze energie.
    Deze energie moet hij van zijn moeder hebben, Petulia heeft samen met Olke-Jan de laatste uren achter de bar gestaan. Petulia tapte menig biertje, stond het liefst drie klanten of meer tegelijkertijd te woord en poetste en passant nog even de hele bar.
    Aan het einde van de avond nemen Rik en Sjaak samen nog even de dag door. Helemaal bijgepraat loopt uw verslaggever tegen een uur of acht weg bij het complex van Dubbeldam. Het was weer een geweldige dag, met dank aan de ouders van de 19-1 en de MO13-1 die vandaag hebben laten zien dat bar- en keukendienst draaien gewoon één groot feest kan zijn.