• Een mooi en prettig huis voor alle leden

  27 jun 2024
 • De komende maanden houden we jullie op de hoogte van de nieuwbouw en diegenen die daar nauw bij betrokken zijn. Edwin Bijker bijt daarbij het spits af als begeleider van de nieuwbouw. 

  Een rasechte Dubbeldammer 

  Edwin kent heel veel mensen binnen de club en dat is niet raar als je al meer dan 40 jaar lid bent. Hij heeft in de senioren vooral in het 2e en 3e team gespeeld en heeft goede herinneringen aan zijn trainer Leo van Steenis onder wie hij ook met het 2e kampioen is geworden. 

  Edwin is vader van Dion en Yori die in de jeugd bij Dubbeldam spelen. Zijn zoons zijn met voetbal opgegroeid. Het is vanzelfsprekend dat zij bij Dubbeldam zijn gaan spelen: ‘Een andere club had niet gemogen’. 

  Al lang betrokken bij de nieuwbouw 

  Edwin is al vanaf de eerste dag zo’n 12 jaar geleden betrokken bij de nieuwbouw: ‘Door Arie in ’t Veld is dat op een gegeven moment nieuw leven in geblazen en ben ik ook weer aangehaakt.’ Edwin geeft aan dat het geen makkelijke periode geweest: ‘Het traject moest verschillende keren opnieuw worden doorlopen, er zijn verschillende wethouders versleten en ook de bouw- en ontwikkelkosten zijn in de loop der jaren fors toegenomen.’ In die periode heeft Edwin onder meer het ontwerptraject begeleid en de aanbesteding georganiseerd. 

  Een bouwer in hart en nieren 

  Edwin zijn kennis en ervaring in de bouw is in de afgelopen 25 jaar opgebouwd. Hij heeft aan alle kanten van de tafel gezeten, zowel op het gebied van ontwikkeling, aanbesteding als realisatie. Ongeveer 7-8 jaar geleden is hij met zijn compagnon bouwbedrijf ONNS. begonnen dat zich richt op de uitvoering van projecten op met name de particuliere markt. 

  Wat doet een bouwbegeleider? 

  Edwin zijn rol op dit moment is bouwbegeleiding tijdens de uitvoering van de nieuwe accommodatie. Een rol die hem dus niet vreemd is en ook de mooiste fase tot nu toe. Hij geeft aan: ’Na het definitieve besluit begin dit jaar merk ik dat het enthousiasme binnen Dubbeldam de overhand heeft gekregen en alleen maar verder toeneemt.’ 

  Maar wat doet een bouwbegeleider vooral? Edwin vertelt: ‘Vanuit een totaalplan zorgen dat alles op tijd en binnen het beschikbare budget wordt gerealiseerd. Daarvoor moet je expertises bij elkaar brengen van externe partijen en mensen binnen de club. Want veel kennis en betrokkenheid komt vanuit Dubbeldam. Die wordt gecombineerd met professionele kennis van buiten de club. Daar zitten ook partijen bij die een band met Dubbeldam hebben. Als bouwbegeleider polst Edwin wat mensen kunnen en wat ze bereid zijn om te doen. Op de bouwplaats moet worden gecontroleerd dat de alle betrokken partijen doen wat is afgesproken.  

  Een nieuw huis voor iedereen 

  Op de vraag hoe Edwin zijn rol uitvoert geeft hij aan: ‘Ik kan met bijna iedereen goed overweg. Het is vooral belangrijk dat mensen binnen de club hun zegje kunnen doen. Het wordt tenslotte een accommodatie voor ons allemaal. Ik breng de kennis bij elkaar en adviseer het bestuur dat uiteindelijk het besluit neemt.  

  Wat verwacht je als het af is? Edwin: ‘Een mooi en prettig nieuw huis voor alle leden. Een plek waar iedereen zich echt thuis voelt en waar we nog lang van mogen genieten en fijne nieuwe herinneringen kunnen maken met elkaar!