• Vandaag staat de wedstrijd met ‘de buren’ op de planning: VV Dubbeldam JO9-4 speelt tegen EBOH JO9-3. Dubbeldam heeft er weer zin in en heeft mogen uitslapen, om 10.45 uur wordt in een aangenaam maartzonnetje de aftrap genomen op het gras van EBOH. Lotte staat op het doel, Jasper, Birk en Finn in de verdediging, Jake en Iliyas beginnen voorin en Dylan is eerste wissel. 

  De wedstrijd start hoopvol, er wordt goed samengespeeld door Dubbeldam maar ondanks de sterke start lukt het EBOH toch om al in de vierde minuut te scoren: 1-0 op het scorebord voor de thuisploeg.

  Dubbeldam laat het er natuurlijk niet bij zitten en probeert ook een aanval in te zetten. Samen met Ilyas neemt Finn het op tegen de verdediging van EBOH maar hun mooie actie wordt helaas gestopt voordat ze het doel kunnen bereiken. 

  Dan komt Birk in actie: hij geeft de aanvallende EBOH-er geen kans om door te breken en pakt daarna zelf zijn kans om in de aanval te gaan. Birk komt ver, maar vindt helaas geen vrije man om naar te passen.

  In het eerste kwart van deze wedstrijd is het meteen pittig voor de verdediging van Dubbeldam en Lotte wordt ook op scherp gezet. Toch lukt het EBOH niet om nog een keer te scoren. In de frontlinie van Dubbeldam wordt ook geprobeerd om kansen te creëren en er volgen mooie aanvallen van Ilyas, Jake en Dylan. Maar de nul blijft vooralsnog op het scorebord staan.

  Corner voor Dubbeldam, dat zou een kans kunnen opleveren. Deze gaat er niet in, maar er volgt nog een tweede corner. Ook dat wordt geen doelpunt. Drie keer is scheepsrecht dan? Weer niet, het wil Dubbeldam maar niet lukken om de gelijkmaker te scoren. Na de vierde corner voor Dubbeldam raken ze de bal definitief kwijt aan EBOH die meteen kans ziet om er 2-0 van te maken. Nog net voor de eerste time-out weet EBOH ook nog de 3-0 te maken. 

  Na de time-out komt voor Dubbeldam een prachtige kans nadat Dylan ervandoor gaat richting het doel van EBOH. Vlak voor hij kans ziet om te schieten, wordt hij getackeld en dat resulteerde in een penalty voor Dubbeldam. Jasper neemt de bal op zijn schoen en schiet ‘m prachtig in de kruising. 3-1!

  Dat geeft Dubbeldam een energieboost, want niet lang daarna weten Jasper en Dylan een mooi een-tweetje neer te zetten waar een corner uit voortkomt. Finn ziet dan zijn kans en kiest ervoor om zelf voor het doelpunt te gaan. Dat lukt, hij gaat erin en het is 3-2.

  Maar er is geen tijd om achterover te leunen, of zoals Lotte relaxt tegen de doelpaal, want EBOH weet door te breken. Gelukkig is Lotte scherp genoeg, reageert snel en zorgt voor een redding. Ook een volgende poging van EBOH wordt uit het doel gevist door Lotte.

  Met 3-2 gaan we de rust in om daarna weer vol goede moed aan de tweede helft te beginnen. Spelleider David roept de teams nog even bij elkaar om fair play te benadrukken en dan gaat de wedstrijd weer van start. 

  Meteen gaat de spits van EBOH ervandoor en schiet een harde bal naast het doel. Vervolgens maakt Jake een mooie actie en bereikt bijna het doel van de tegenstander. Hij maakt het even spannend voor EBOH, maar de gelijkmaker zit er nog niet in. 

  Dan ontsnapt de watervlugge spits van EBOH aan Dubbeldam en scoort de 4-2. Daarna volgen een boel kansen voor EBOH die veelal naast het doel belanden. De thuisploeg is sterk deze tweede helft. 

  Als Jake weer op het doel van EBOH afstevent, vinden ze het te spannend worden en Jake wordt getackeld. De vrije trap die daaruit voortvloeit wordt helaas niet benut. Balverlies van Dubbeldam leidt ertoe dat EBOH de 5-2 scoort. Kom op Dubbeldam, laat de koppies niet hangen!

  Tijd voor de laatste time-out en een nodige peptalk van coaches Shane en Mathijs. Het laatste kwart begint met een vrije trap voor Dubbeldam. Jasper wil de bal scherp inschieten, maar het hele elftal van EBOH lijkt in het doel te staan dus die komt helaas niet over de lijn. 

  EBOH pakt wel meteen de kans om de bal mee te nemen en ze creëren ook in de laatste tien minuten van de wedstrijd veel kansen, maar deze gaan net naast, in de handen van Lotte of op de voet van Jasper. Die passt de bal naar Jake, die op zijn beurt de bal doorgeeft aan Dylan: op naar het doel! Helaas staan er te veel EBOH-spelers en te weinig Dubbeldamspelers op de goede plek en een doelpunt zit er niet in. 

  Deze tweede helft laat EBOH zien dat ze toch echt de sterksten zijn vandaag, want ze weten de wedstrijd met 6-2 te beslissen op hun thuisgrond. Een flinke tegenslag voor de spelers van Dubbeldam, die ongetwijfeld komende week weer met frisse moed gaan trainen om het volgende week zaterdag op te nemen tegen ASWH. En zoals Michael Jordan het ooit eens zo mooi zei: ‘I’ve failed over and over and over again. That’s why I succeeded.’ Niets zo leerzaam als verliezen. We zijn trots op jullie, JO9-4!