• Op een winderige herfstdag verzamelde het team van Dubbeldam JO9-1 zich op het grasveld van de buren om het op te nemen tegen EBOH JO9-2. Kunnen de jongens vandaag de zegereeks van de afgelopen weken voortzetten?

  Deze dag bracht een aantal wijzigingen in de opstelling met zich mee. Klasbak Stan was helaas geblesseerd met een elleboogprobleem, gelukkig keerde Milad na een korte break weer terug in het team, maar helaas was ook Yori afwezig, waardoor het team voor deze derby wederom 7 spelers kende. Feandro werd benoemd tot de captain en de jongens stonden klaar om te spelen op het fraai gemaaide grasveld. Ondanks de koude wind waren er veel ouders en grootouders aanwezig om onze talenten aan te moedigen.

  Een paar minuten voor de aftrap namen coach Arne en Mark de jongens nog even apart om de tactiek en opstelling te bespreken. De spanning steeg terwijl de laatste minuten voor de wedstrijd werden doorgebracht met overspelen en wat snelle oefeningen om warm te blijven. 

  Eerste Kwart:

  De wedstrijd begon anders dan de eerste 3 wedstrijden, met EBOH die al vroeg een doelpunt maakte na een niet zo slimme pass voor het doel langs. Voor het eerst dit seizoen keken de boys tegen een achterstand aan. Maar, Dubbeldam toonde al snel veerkracht, met Fedde en Feandro die een paar keer de achterlijn zochten, terwijl James als laatste man de spitsen van EBOH in bedwang hield. Fysiek leek EBOH iets sterker, maar Dubbeldam liet zich niet kennen. Een snelle pass van Mads naar Fedde leidde bijna tot een doelpunt, maar EBOH kende een sterke sluitpost. Toch kwam daar als een duveltje uit een doos Milad en hij maakt de stand gelijk na een mooie onderschepping van Mads. Het eerste kwart eindigde met een gelijke stand van 1-1.

  Tweede Kwart:

  De strijd werd vandaag gevoerd op het middenveld. Na een paar minuten was het Feandro die gevaarlijk op het doel van EBOH schoot, maar hun keeper pareerde de bal. Onze Tim keepte scherp vandaag en hield veel harde schoten tegen. Jack kreeg nog een mooie kans om te scoren, maar het lukte hem niet om deze te verzilveren. Het tweede kwart bleef spannend, met nog een mooi schot op doel van Mads net voordat de rust werd ingeluid.

  Met een gelijke stand van 1-1 was het tijd voor limonade en bananen!

  Derde Kwart:

  Er waren vandaag duidelijk meer supporters aanwezig om het team aan te moedigen en dat zorgde voor extra motivatie. De tweede helft trapte Dubbeldam af en Milad maakte snel een 1-2 voorsprong vanuit een hoekschop. Yes! Vorige week had Tim het nog rustig, maar tegen EBOH mocht hij aan de bak. Tim redde een schot met zijn teen a-la Casillas na een snelle uitbraak. Aan de andere kant werd een afstandsschot van Feandro werd gestopt. Dubbeldam werd sterker en had een man meer op het middenveld door de afwachtende spitsen van EBOH. Ondanks kansen voor Fedde en Mads, eindigde het derde kwart met een 2-2 gelijkspel. De beslissing zal vandaag vallen in de laatste 10 minuten.

  Vierde Kwart:

  EBOH kwam als beste uit de startblokken en nam direct een voorsprong van 3-2 na een lastig schot voor Tim. Tim liet echter zien dat hij sterk was vandaag, en redde na een diepe pass een hard schot van EBOH. Dubbeldam stond even met de rug tegen de muur en leek vandaag de strijd te gaan verliezen. Maar…  Jack blokkeerde een schot en uit de snelle counter verdiende ze een hoekschop. En na 2 doelpunten van Milad was het Feandro die de gelijkmaker scoorde vanuit de snel genomen hoekschop door Fedde. De stand was weer gelijk: 3-3. De strijd op het middenveld ging door en het vierde kwart en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

  Al met al een terechte uitslag, want dit EBOH was erg sterk vandaag.

  Penalty’s:

  In een intense wedstrijd waarin beide teams alles gaven, eindigde de strijd tussen Dubbeldam JO9-1 en EBOH JO9-2 in een verdiend gelijkspel van 3-3. Het was een spannende dag op het veld, waarbij de jongens van Dubbeldam met trots de afsluitende penaltyserie wonnen en zo de dag met een goed gevoel afsloten.