• Dubbeldam trekt wederom aan het kortste eind

Ons vlaggenschip van de zaterdag was er helemaal klaar voor vandaag (09-10-2021). Maandag weer met zijn allen een Dr. Phil sessie gehad en behoudens een paar kleine mankementen en blessures kan de trainer steeds meer toewerken naar een vast elftal. Er is lekker getraind afgelopen week en de sfeer zit er nog steeds goed in. Behalve een kleine fittie tussen de Djawatar en Frank was er niets aan de hand. Mede omdat de Djawatar in zijn Avatar trans ging had Frank het zwaar. Soms is het goed om de boel scherp te zetten, vooral na bepaalde shots die we vorige week hebben gezien. Malcolm zijn gedachte waren afgelopen maandag tijdens de Dr. Phil sessie dan ook nog steeds bij shots die in gaten gegoten werden waar normaal alleen wat uitkomt.
    Enfin terug naar vandaag. Vincent had zijn presentatie voorbereid, Ruud zijn oneliners en Ben natuurlijk de tosti’s en de ranja. Femke lapte team bejaard en aanstellerietes weer op en met de Link en Co kon worden gecruised naar Alblasserdam.
    De trainer had de eerste elf benoemd en achterin was een kleine wijziging. Randy mocht vandaag als back fungeren ten faveure van Mr Deger. En zo zagen we weer de vakantiegangers Mahmod en Koen terug in de basis. De rest van de opstelling zijn de oude bekende van vorige week. Wel moet vermeld worden dat we op de bank een oud vedette hadden Mr. Densel, Mr. Densel wordt ook wel the Machine genoemd, niemand weet waarom.
    Nadat de supporters van de Alblas speciaal voor Dubbeldam een sfeeractie met vuurwerk hadden afgestoken wisten we het zeker. Ook al hebben ze 6 puntos, en wij noel, ze zijn toch bang voor ons. Dit motiveerde Malcolm extra, hij stond erop dat we onze tegenstander vandaag zouden gaan opvreten.
    Het weer was goed, Djawad zijn familie was aanwezig, Koen zijn haar zat in de war (maar was nog steeds heel knap) en Malcolm had zijn tube weer gevonden die hij voor het laatst zag bij de Fendert. Met zo’n selectie en de scherpe trainingen van de week moest het toch lukken vandaag. Maar lang verhaal kort, de bal is rond, 22 man in het veld, een scheidsrechter en een acceptabel spelend Dubbeldam. Dubbeldam kwam uitstekend uit de startblokken, voerde het tactische plan naar behoren uit. Dubbeldam legde veel energie in de wedstrijd, echter was de laatste bal telkens net niet voldoende om tot een kans te komen. Buiten een afzwaaier van Do die op ongeveer 25 meter diepte bij het kogelstootveld en een volley van Koen die net over ging bleef het gevaar uit. De Alblas daarentegen wist weinig te creëren en hadden het lastig met dit Dubbeldam. Timo moest één keer redden in de eerste helft na een schot in de korte hoek. Gelukkig had Timo geen tennisschoenen aan en wist hij deze bal goed te stoppen. Al met al was de eerste helft in evenwicht en de betere kansen waren eigenlijk voor Dubbeldam. Zo was het gevoel ook in de rust bij de jongens.
    Vincent haalde in de rust zijn bekende statistieken erbij zo worden blijkbaar 48% van de goals gescoord in de eerste 10 minuten na de rust. Ook hadden Tim en Koen 100% scoringskans op chickies met zo’n uiterlijk. Helaas verliep de 2e helft iets minder goed. Dubbeldam vergat te voetballen, speelde te vaak de bal lang naar de vuurtorens van de Alblas en de krachten vloeiden langzaam weg. Dubbeldam kwam iets vaker te laat wat leiden tot kortsluiting bij de 1 en soms beide tweelingbroertjes. Dit leidde overigens niet echt tot grote kansen voor de tegenstander. Daarom is het des te frustrerend dat Dubbeldam op een ongelukkige manier achter kwam. Het enige benoemenswaardige moment tussen het fluitsignaal en de goal was dat Daan KO ging na een block die zelfs in de NFL bestraft had geworden. Daan zelf hield vol tegen Femke dat hij niet out gegaan was al kon die geen antwoord geven op de vraag hoeveel vingers ze had opgestoken. De goal kwam in de 70ste minuut na een omschakelingsmoment brak de linksbuiten van de Alblas door die legde de bal goed terug. De bal wordt vanaf een meter of 7 slecht ingeschoten, Tijn haalde de bal nog van de lijn maar deze bleef hangen. De luchtmacht van de Alblas vliegt in en de bal beland in het Dubbeldamse netje. Vanaf dit moment moest Dubbeldam in de achtervolging, maar buiten een vrije trap kwam Dubbeldam niet door de verdediging van de Alblas.
    De conclusie na de wedstrijd is 3 gespeeld 0 keer resultaat, dat is iets waar sommige jongens bij bepaalde testresultaten trots op kunnen zijn, maar helaas gaat deze vlieger niet op voor voetbal. De 1e helft vandaag en de beleving heel de wedstrijd was vandaag ruim voldoende. Als de jongens dit kunnen vast houden zouden er nog mooie dingen kunnen gebeuren. Maar dan moet het kantelmoment wel snel komen om van die akelige 0 af te komen.
    Volgende week staat op de Schenkeldijk om 14:45 de wedstrijd tegen Dilletant op de agenda. Dilletant is voor Dubbeldam een oude bekende, zo speelde Dubbeldam 2 jaar geleden twee keer tegen Dilletant. Thuis werd er gewonnen en uit werd er verloren, op basis van deze feiten zou Vincent zeggen een 50% win-kans. Echter gaan de mannen van Dubbeldam maandag weer volle bak aan de slag en nemen zij de positieve punten van zaterdag mee. Op die manier kan dit kantelmoment zeer snel komen.
    Hierbij om af te sluiten paar weetjes van de week:
    - Randy heeft afgelopen week 52 uur gewerkt en houdt dat bij op zijn telefoon (niemand weet waarom)
    - Djordi bekender is bij de Alblas dan Froger bij de Toppers
    - We Bjorn mogen feliciteren
    - Bokito paar aanklachten na vorige week zaterdag heeft lopen van geweldpleging
    - Lijpie Rijppie goede banden heeft met de ARBO