• Dubbeldam sleept zuurverdiende 3-punter uit het vuur

  Na een mindere week met gezeur en verwijten naar elkaar, hebben we gezamenlijk besloten om de hand in onze eigen boezem te steken (want niemand was echt best…) en vanaf nu als team te gaan strijden vol passie en plezier in het voetbal. Na een 0-3 verliespartij vorige week zaterdag en een 3-0 verlies doordeweeks tegen Groot-Ammers, was het van belang dat Dubbeldam een resultaat gaat behalen vandaag. De selectie was vandaag echter wederom weer erg smal en moest Vincent wederom een beroep doen op een aantal spelers uit onze Zaterdag 2. Bruno, Max en Leandro sloten alle vandaag aan bij de selectie en mochten ook direct in de basis beginnen. Er was weer een aardige waslijst met geblesseerde spelers, ontbrekende spelers en één geschorste speler. Mede hierdoor besloot Björn Lothbrok zijn schoenen maar van de wilg te halen om vandaag ook in de basis te beginnen. Hiervoor had hij wel een aardige ladder nodig, waar je denkt bij de naam Björn Lothbrok verwacht je een zeer brede viking van 2 meter 20 echter is onze viking maar 1 meter 20 en kan daarom niet bij zijn schoenen. Gelukkig hebben ze op de Veluwe ook ladders waardoor onze Viking vandaag met voetbalschoenen aanwezig was.

  Vandaag mogen onze helden thuis spelen tegen Hardinxveld. Hardinxveld wordt gezien als één van de titelkandidaten in onze competitie. Max liep de hele week al te verkondigen dat hij nog nooit van Hardinxveld verloren had, waardoor hij erg veel vertrouwen had in een goede afloop.
  In de warming up was het even schrikken voor Dubbeldam omdat Do door zijn enkel ging maar uiteindelijk kon die toch starten. Dat Do door zijn enkel ging was zeker geen wonder op dit veld. Iedereen denkt natuurlijk direct terug aan een slagveld zoals we zagen in de eerste wereldoorlog, maar nee het veld lag er vandaag anders bij. Niet goed maar anders. Vandaag kregen de jongens namelijk vooraf te horen dat een Sjeik uit Qatar de club misschien wilde gaan overnemen. Hierom was er besloten het hele hoofdveld vol te strooien met zand, om de Sjeik zich natuurlijk thuis te laten voelen. Dit betekende wel dat Dubbeldam en Hardinxveld beide konden gaan beachvoetballen vandaag want een grasspriet was lastig te herkennen. Alleen Hertog-Jan was hierop voorbereid en die kwam dan ook met zijn zwembroek en slippers aan het veld op.

  De wedstrijd begon stipt om 14:45, waar Mahyar zowaar de aftrap won. Dit was een mentale klap voor Hardinxveld en vooral nummer 21 (later meer). De eerste 10 minuten heeft Hardinxveld het betere van het spel, maar tot echte kansen leidt dit niet. In minuut 11 trapt Timo de bal lang bij Leandro oftewel L in de voeten, deze legt de bal terug op de Djawatar die voor het eerst zijn zandstuurkunsten kon trainen vandaag, de gleed uit maar kreeg de bal knap bij Wakanda Frank. De keeper van Hardinxveld was even kwijt waar zijn goal gebleven was en besloot een meter of 11 voor zijn goal te gaan staan. Hier wist Wakanda Frank wel raad mee en legde de bal goed over de keeper wat de 1-0 voor Dubbeldam betekende. De uitzinnige supporters vielen elkaar in de armen en Bella de hond van Koen, die er wederom strak uitzag in zijn Daily Paper jasje, besloot er een paar hoge noten uit te gooien. Toen ieder elkaar onder had gehoest stond het blijkbaar 1-1. In minuut 12 kwam Hardinxveld namelijk al langszij, hoogstwaarschijnlijk van slag van de hoge noten van Bella was dit een ware kick-off glitch. Hierna veranderde er weinig aan het spelbeeld, Hardinxveld had de bal en Dubbeldam loerde op het kansje. Leandro kreeg ik minuut 20 honger en besloot een bovenbeen blessure te faken. Echter bleek het een ware hongerklop en kan L echt niet verder. Terror Tijn mocht dan ook na 20 minuten invallen op de linksbuiten positie. Met nummer 14 betrad hij het veld en als een Cruijffiaanse linksbuiten liep hij rond. Het was lastig voetballen op dit veld waardoor het vooral loeren was op momentjes om tot een kans te komen. Hardinxveld speelde echter op momenten wel redelijk combinatievoetbal tot het moment dat nummer 21 aan de bal kwam en de bal of de Stevensweg op schoot of tegen één van de ramen van de kantine van EBOH. Dubbeldam krijgt richting het einde van de eerste helft nog één kansje. Do wordt ingespeeld en draait door maar raakt de bal half welke uiteindelijk in de Schenkeldijkse duinen tot stilstand komt. De scheidsrechter besluit om op stipt minuut 45 af te fluiten voor de rust. Enkele bijzonderheden in de eerste helft waren de Iraanse oorlogskreten van Mahmod, vrij vertaald : JALALALALA en meneer Zarrinphaker welke hier in mij ging en enkele nieuwe woorden in zijn vocabulaire liet horen aan iedereen op het terras.

  De tweede helft begint erg sterk met Wakanda Frank die vanaf de aftrap solo gaat richting het goal van Hardinxveld. Als een Braziliaanse beach voetballer dribbelt hij de tegenstanders voorbij, echter op rand 16 werd hij gestoken door een kwal en veranderde hij in Frank van den Hoogenband. De scheids liet echter doorspelen. Dubbeldam begint prima aan de tweede helft en beperkt zich tot het tegenhouden van de tegenstander. Echter komen er veel meer mogelijkheden voor Dubbeldam, al is het niet altijd over zuiver waardoor echte kansen nog uitblijven. Tot Do wordt ingespeeld in pak hem beet minuut 60. Do draait weg bij zijn tegenstander waarbij deze tegenstander Do met een Judoworp probeert af te stoppen. Echter is Do niet voor niets onze Kalasjnikov en dit deert hem dan ook niet, de keeper was het zat en besloot op de rand van de 16 Do neer te halen. Zonder twijfel wees de scheidsrechter naar de stip voor een penalty. Met al deze uitmuntende spelers in de selectie is er echter toch maar één iemand die achter de bal kan gaan staan. De Djawatar meester van alle elementen gaat de bal nemen, langs de kant is de spanning voelbaal echter in de Avatartrans is dit een buitenkansje en betekent dit ook de 2-1. Djawad besluit deze goal met iedereen te vieren en vraagt zelf de selectie van Hardinxveld mee in onze groepsknuffel. Hierbij wil ik direct duidelijk maken dit iedereen getest en gevaccineerd en voor zij mochten deelnemen aan deze knuffel hun QR-code moesten laten scannen. De wedstrijd wordt door deze goal wat opener voor Dubbeldam, Hardinxveld gaat opzoek naar de 2-2, wat betekent dat Dubbeldam meer ruimte krijgt. Dubbeldam deelt dan ook regelmatig plaagstootjes uit, laat de nummer 21 begrijpelijk vrij en vergeet eigenlijk de 3-1 te maken. Uit één van deze tegenstoten leidt Dubbeldam slordig balverlies wat leidt in een snelle omschakeling van Hardinxveld en een wat mindere omschakeling van Dubbeldam. Het resultaat: 2-2. Hieraan voorafgaand werd volgens de Dubbeldamse bank een overtreding gemaakt en kwam Lijpe Rijpie weer bovendrijven door het K-woord te gebruiken, oftewel Koekenbakker.

  Dubbeldam veranderd weinig aan de speelstijl en loert nog steeds op de kansen die zich voordoen wanneer nummer 21 de opbouw doet over rechts. Zo besloot hij Teoman in de voeten in te spelen welke aan een solo begon en waarbij vanaf de kant werd geroepen dat die nooit meer mocht stoppen. Hier luisterde Teo dan ook erg goed naar en zo keek hij een x aantal 100 meter later verward op toen die op de Stevensweg stond. Gelukkig kon hij direct een bal meenemen die de nummer 21 van Hardinxveld daar heen had geschoten. In minuut 81 was het wederom Teoman die in stelling werd gebracht door, jawel, de nummer 21 van Hardinxveld. Deze keer versnelde Teo en besloot die er een panna uit te gooien waar onze beach voetballers bekend om staan. Om het feest compleet te maken gaf hij een puntgave voorzet op Do welke de bal hoog achter de keeper schoot, 3-2. Do stond zeker geen buitenspel, aangezien je op een zandveld gewoonweg niet buitenspel kan staan. Daar was Graaf zijn broer, die stond te vlaggen bij Hardinxveld het niet mee eens en besloot het zandkasteel van de scheidsrechter uit frustratie kapot te schoppen. De trainer van Hardinxveld haalde tevens ook nog een Dubbeldams beste speler van het veld af, namelijk nummer 21. De laatste 10 minuten was het billenknijpen, Dubbeldam moest tegenhouden en Hardinxveld bleef de bal erin pompen. Dat billenknijpen op een zandveld niet erg lekker is, liet Mahyar verbaal merken. Zo gooide hij er uit het niets de strijdkreet WAKA WAKA uit, wat alleen maar kon komen door het brandende gevoel van het zand dat langs zijn bilnaad schuurde. De scheids schrok hier zo van dat het floot voor een overtreding en Mahyar liet verzorgen, na wat zwitsal erop gesmeerd te hebben ging Mahyar weer als een raket. Dubbeldam kwam echter niet meer in gevaar en trok de wedstrijd over de streep, 3-2! Met veel passie, strijd en beleving sleept Dubbeldam 3 zuurverdiende punten uit het vuur. Een bijkomend effect is dat vanwege deze overwinning Hardinxveld de eerste periode misloopt waardoor het biertje nog beter smaakt volgens Björn Lothbrok. Welke de hele derde helft alleen maar Skald, Skald, Skald heeft geroepen.
  Aankomende zaterdag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor Dubbeldam Zaterdag 1. Dubbeldam speelt dan namelijk om 14:45 aan de Schenkeldijk tegen Schoonhoven welke tot nu als één van de weinige teams minder punten hebben dan Dubbeldam. Voor Schoonhoven en Dubbeldam is dit een ware 6-puntenwedstrijd.