• Dubbeldam JO9-4 neemt de punten mee
 • Na een reeks wedstrijden op Dordtse grond staat vandaag een uitwedstrijd op de rol: Z.V.V. Pelikaan JO9-4 tegen V.V. Dubbeldam JO9-4. De allerlaatste voor het team in deze samenstelling met Lotte natuurlijk in het doel, Dylan, Birk en Jasper in de verdediging, voorin Ilyas en Finn en Jake is eerste wissel. 

  Er staat een straffe wind in Zwijndrecht, maar met een sympathiek zonnetje is het te doen. Pelikaan JO9-4 heeft er zin en kan haast niet wachten, de wedstrijd gaat dan ook om 8.29 uur van start: gáán! 

  En gaan doet JO9-4 van Dubbeldam zeker: het team creëert meteen een kans. Finn neemt de bal mee naar voren samen met Ilyas, maar de bal wordt onderschept. Pelikaan gaat er met de bal vandoor en probeert het met een afstandsschot op het doel van Lotte, maar de bal gaat naast.

  Na een verdedigende actie van Jasper is de bal weer bij Dubbeldam. Finn bereikt het doel niet, waarna Dylan en Ilyas het nog een keer proberen maar ook die bal komt net niet op de plek waar ze ‘m graag willen hebben: in het doel van Pelikaan. Finn probeert het nog een keer in zijn eentje en ook Ilyas ziet kans, maar hij wordt in zijn actie onderuit gehaald. Het was een venijnige tackle dus Ilyas mag even bijkomen aan de zijlijn en wordt gewisseld voor Jake.

  De wedstrijd gaat door en Dylan weet met een supermooie doorbraak in zijn eentje voor het doel te belanden. Het een-tweetje met de keeper is in het voordeel van Pelikaan, want de bal gaat net naast. Maar Dylan laat het er niet bij zitten en speelt de bal naar Jasper, die ‘m weer naar Finn passt. Hij gaat op het doel af, maar wacht ‘ie misschien niet te lang met schieten? Nee hoor, Finn vindt een gaatje en daar is de 0-1 voor V.V. Dubbeldam!

  Na het vuurwerk van vorige week tegen ASWH dachten we dat we niet meer op zo’n spannende wedstrijd hoefden te rekenen, maar deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd. Toch houdt Dubbeldam het in het eerste kwart van deze wedstrijd vooral spannend voor het doel van Pelikaan. Er zijn aardig wat kansen voor een tweede doelpunt, maar de verdediging van Pelikaan laat zich niet passeren. 

  Daar is Dylan weer, die de sterren van de hemel speelt. Hij gaat weer voor een solo richting het doel van de thuisploeg. Zijn poeier wordt helaas gestopt door de doelman. 

  Vlak voor de eerste time-out wordt Finn in een actie getackeld en krijgt een vrije trap. Hij dribbelt de bal in en passt de bal naar Jasper die op zijn beurt denkt: ik ga ervoor. Zijn afstandsschot gaat er op z’n Jaspers in: 0-2! 

  Hou dit vast na de time-out, Dubbeldam!

  Meteen na de drinkpauze gaat Ilyas voor een revanche en neemt de bal weer mee richting het doel van Pelikaan. Opnieuw wordt hij neergehaald. Dit is hopelijk geen voorbode hoe de rest van de wedstrijd zal gaan. 

  Deze tweede periode van de wedstrijd staat Dubbeldam nog steeds stevig in de voetbalschoenen, want Ilyas, Jasper en Jake weten alle drie mooie kansen te creëren. Een vrije trap van Jasper gaat net naast, een mooi schot van Ilyas wordt gestopt en een prachtig hoog schot van Jake weet de keeper ook net te vangen. Het is duidelijk dat de trainingen van coach Shane en assistent-coach Mathijs vruchten afwerpen: er wordt goed samengespeeld, gekeken en gepasst, heel leuk om te zien.

  Hoewel het lijkt of Dubbeldam de overhand heeft in deze wedstrijd is niets minder waar: ook de Pelikanen van Zwijndrecht werken hard om de bal in bezit te krijgen en te houden. Dat lukt regelmatig en ook nu, vlak voor rust, maken ze het spannend voor het doel van Lotte. Ze zorgt voor een mooie redding en Birk zorgt ervoor dat de bal weer in de goede richting gaat. Toch nog onverwacht breekt een Pelikaantje door en weet het eerste tegendoelpunt te scoren: 1-2.

  Die laatste minuten heeft Pelikaan de overhand in het spel en redt Lotte hier en daar een bal uit het doel en weten rotsen in de verdedigingsbranding Birk en Jasper meermaals te voorkomen dat de thuisploeg scoort.

  Tijd voor rust, limo en warme thee om de ijsklompjes van deze verslaggever even te laten ontdooien.   

  Zoals eerder geschreven houdt Zwijndrecht de klok goed in de gaten en voor we het weten is de tweede helft alweer afgetrapt. Met de afkoelende thee nog in de hand wordt er weer een doelpunt bijgeschreven voor Dubbeldam: na nog geen twee minuten ziet Jasper zijn kans en schiet een harde bal net op de paal. De rebound komt zijn kant op en Jasper schiet ‘m perfect binnen. Het is 1-3 voor Dubbeldam. 

  Een prachtige actie van Ilyas en Dylan volgt dan. Ilyas passt de bal naar Dylan, die er solo voor gaat. Zijn schot eindigt jammer genoeg in de keepershanden van Pelikaan. En dan gebeurt er iets wat elke voetballer weleens in zijn of haar nachtmerrie tegenkomt: Finn neemt een vrije bal en ziet voorin geen kans dus passt terug naar de verdediging. Niemand is scherp genoeg, de bal rolt in het doel van Lotte en zet het scorebord op 2-3. Oeps.

  Maar de strijd is nog niet gestreden, moet Jake hebben gedacht. Hij maakt een prachtige actie en schiet de bal naar Ilyas die voorin de bal op zijn voet neemt en gaat! Een heel mooi doelpunt zet Dubbeldam weer iets meer op safe: 2-4!

  Dat geeft de Zwijndrechtse Pelikanen extra motivatie om ertegenaan te gaan en het gaat gelijk op tussen de twee teams. Een hard schot op het doel van Lotte gaat op de paal, Lotte weet een bal naast te tikken en dan neemt Jake de bal weer mee. Hij dribbelt naar voren en probeert een afstandsschot, die net iets tekort komt. Ook Dylan kan doorbreken, maar gaat onderuit. Na een mooie actie van Jake en Jasper probeert Dylan het opnieuw maar treft ook nu drie Pelikanen die hem geen kans gunnen. 

  Na nog een kans van Pelikaan die naast het doel beland is het alweer tijd voor de laatste time-out. Time flies!

  De laatste tien minuten gaan in en de pit lijkt een beetje uit de wedstrijd. Pogingen van Pelikaan op het doel van Lotte gaan in het zijnet, net naast of wordt door Birk of Lotte gestopt en ook Dubbeldam weet de bal niet in het Zwijndrechtse doel te krijgen.  

  Pelikaan maakt gebruik van het inkakmoment van Dubbeldam en ziet een gaatje voor het scoren van de 4-3. Nu komt het doelsaldo wel erg gevaarlijk naar elkaar toe, kom op Dubbeldam! 

  Met nog maar een paar minuten te gaan kan Finn na een pass van Jasper richting het doel van Pelikaan. Hij schiet - haalt ie het? - en jawel, de bal rolt netjes achter de doellijn: 3-5. 

  Dat zorgt dat het vuur weer wordt aangewakkerd bij Dubbeldam. Na een verdedigende actie komt Birk aan de bal en daar gaat Birk met de bal aan de voet langs de zijlijn! Een mooie pass naar Ilyas en door naar Dylan. De mooie actie eindigt niet in nog een doelpunt. 

  Op het nippertje van de wedstrijd weet de thuisploeg er nog 4-5 van te maken en Dubbeldam probeert het nog om de zes op het scorebord te krijgen maar de eindstand is al bepaald: we nemen de winst mee naar Dordrecht!

  Lieve spelers van JO9-4, wat hebben jullie laten zien hoe een ploeg vol nieuwkomers van verschillende leeftijden kunnen groeien naar een team dat succesvol de eerste stappen in de voetbalcompetitie zet. De eerste competitieperiode hebben jullie ongeslagen afgesloten en deze laatste wedstrijden is de groei in samenspel, tactiek en techniek goed te zien. Jullie trouwe supporters langs de lijn hebben genoten. Heel veel plezier en succes allemaal in de nieuwe teams!