• VV Dubbeldam JO9-4 - Oranje Wit JO9-6  
  zaterdag 3 februari 2024 

  De shirts gestreken, de schoenen gepoetst en de veters extra vast gestrikt, want voor vandaag staat een heuse derby op de planning: VV Dubbeldam JO9-4 loopt al warm om het tegen SV Oranje Wit JO9-4 op te nemen. De aftrap begint precies op tijd en om 9.00 uur gaat de wedstrijd van start met Lotte op het doel, Finn, Jasper en Dylan in de achterhoede en Feandro en Ilyas voorin. Birk en Milad beginnen als eerste wissel, vandaag moeten we helaas Jake missen.  

  In de eerste minuut van de wedstrijd al geeft Ilyas een mooie voorzet aan Jasper, die net naast schiet. Ook invaller Feandro pakt zijn kans, maar ziet zijn schot in de armen van de keeper eindigen. De verdediging van Dubbeldam is ook scherp, Finn voorkomt dat Oranje Wit in de buurt komt en ook Jasper voorkomt een schot op het doel van Lotte. 

  Het blijft spannend aan de kant van Oranje Wit, Feandro en Jasper zorgen voor een mooie aanval samen maar kunnen deze niet afmaken in het doel van de tegenstander. Dan pakt Oranje Wit de kans met een counter en krijgt hun spits ineens de kans voor een 1-op-1 met Lotte. Dat wint hij niet, want het schot op het doel wordt door de standvastige Lotte stevig opgevangen. Wat een spannende eerste minuten al! De twee Dordtse teams zijn aan elkaar gewaagd. 

  Maar dan, in de vijfde minuut van deze veelbelovende wedstrijd gaat Jasper voor zijn specialiteit: met een afstandsschot vlamt hij de bal in de hoek van het doel: 1-0 voor VV Dubbeldam, de kop is eraf! 

  Oranje Wit laat zich niet kennen en stoppen de pogingen van Dubbeldam om nogmaals bij hun doel te komen. Ook een mooie aanval in de negende minuut van Finn en Jasper gaat er net niet in. Maar dan komt de watervlugge Feandro aansnellen, pakt de rebound en maakt het af: 2-0! 

  Veel tijd om bij te komen is er niet, want een minuut later krijgt Jasper de bal weer op zijn goede voet en schiet Dubbeldam van een afstand op 3-0. Zou het Jasper lukken om ook in de elfde minuut te scoren? Hij probeert het, maar de sterke keeper van Oranje Wit houdt de bal tegen. Tijd voor een time-out, een slok water en een extra peptalk en tips van coaches Shane en Mathijs.   

  Na de korte rustpauze wordt begonnen met een corner voor Dubbeldam, waar ze afgelopen weken op getraind hebben. Iedereen staat op de goede plek, maar er komt nog geen 4-0 uit. Ook een aanval van Feandro wordt niet verzilverd, de keeper van Oranje Wit komt er wederom tussen.  

  Dan wordt het ineens spannend aan de kant van Dubbeldam: Oranje Wit breekt door en zorgt dat de verdediging van Dubbeldam op scherp staat. Maar de dreigende aanval wordt door invaller Milad succesvol tegengewerkt en passt de bal naar de zwart-witte ploeg, die meteen weer voor de aanval kiest. Voor het doel van de tegenstander strijdt Finn om de bal met Oranje Wit, maar Finn bereikt het doel net niet. Hoewel de bal nauwelijks van de helft van Oranje Wit komt, mede door Ilyas die de bal stevig in zijn vizier houdt, lukt het Dubbeldam dit tweede deel van de eerste helft niet om doelpunten te maken.  

  Dan ziet Oranje Wit een gaatje, maar de gevaarlijke aanval wordt gelukkig onderschept door de verdediging van Dubbeldam. En voor we het weten gaat Feandro er als een speer vandoor met de bal en schiet JO9-4 naar de 4-0. Niet lang daarna krijgt Milad de bal op een presenteerblaadje door een pass en scoort prachtig hoog in het doel: 5-0! 

  Hoewel het op papier zo lijkt, heeft Dubbeldam het niet makkelijk en zet Oranje Wit flink wat druk. Maar de verdediging van Dubbeldam laat zich niet kennen, Oranje Wit komt meermaals niet langs Birk die zijn mannetje staat op links. Zijn passes langs de lijn zorgen voor een volgende aanval van Dubbeldam. Jasper en Ilyas hebben een een-tweetje, maar Oranje Wit houdt de pot goed dicht. Ook de daaropvolgende mooie aanvallen (wat wordt er goed gepasst!) van Dubbeldam kunnen niet afgemaakt worden. Met 5-0 voorsprong gaan ze de rust in. Even opladen met limo en fruit.  

  Nog maar net bezig in de tweede helft en Feandro scoort alweer 6-0! Wat zou deze wedstrijd nog gaan brengen? Dubbeldam zet opnieuw druk: er worden mooie voorzetten gegeven en er zitten kansen in, maar het komt niet tot een volgend doelpunt. De verdediging en de keepster van Oranje Wit stoppen elke kans van Dubbeldam. 

  Dylan zit lekker in de wedstrijd op rechtsvoor en geeft een schitterende voorzet naar Feandro, die even wordt tegengewerkt door de verdediging van Oranje-Wit. Maar dan ziet hij een gat, geeft de bal voor aan Milad die een prachtige goal maakt: daar is de 7-0!  

  Dylan komt weer mooi in actie en ziet kans om te scoren, maar de bal gaat helaas net naast. In de daaropvolgende aanval schiet Milad de 8-0 prachtig in de kruising. Feandro krijgt even rust en wordt gewisseld voor Ilyas. Die grijpt meteen zijn kans en zet een scherpe aanval neer met Milad, een heel mooie actie die helaas niet tot een doelpunt leidt.  

  Het laatste kwart van de wedstrijd wordt Birk gewisseld voor Finn, die samen met Jasper de pot dicht houdt voor Oranje Wit. Jasper passt de bal naar Ilyas die een prachtige kans krijgt voor het doel. Maar de keepster is er weer bij en voorkomt het negende doelpunt van Dubbeldam. 

  Als Oranje Wit plots doorbreekt komt er een serieuze kans op een tegendoelpunt, maar een prachtig schot wordt - gelukkig voor Dubbeldam - door Lotte gestopt. Het is weer spannend voor haar doel en de verdediging van Dubbeldam wordt weer op scherp gezet. Toch blijkt het uiteindelijk niet scherp genoeg, want Oranje Wit ziet kans om een tegendoelpunt te scoren: 8-1.  

  Dubbeldam probeert de 9 nog op het scorebord te krijgen, maar het afstandsschot van Jasper komt in handen van de keeper en ook een mooie aanval van Finn en Dylan met een voorzet op Ilyas wil er niet in. De Oranje Wit keepster houdt de score op 8-1. 

  De tweede gewonnen wedstrijd voor JO9-4 op rij na de winterstop, volgende week staat er nog een derby op de planning en neemt JO9-4 het op tegen Wieldrecht JO9-4.