• De jongens en meiden van de JO9-2M hebben het dit seizoen zwaar in een loodzware competitie met hele sterkte teams. De vorige wedstrijden zijn dan ook helaas niet winnend afgesloten. Maar wel is er een ongekend goede sfeer onderling en wordt er nooit tegen elkaar gezeurd of geklaagd en gaan de kinderen voor elkaar door het vuur. Je ziet de laatste weken echter wel steeds meer progressie in het team sluipen. Wat vorige zelfs resulteerde in een 3-1 voorsprong in de rust. Helaas werden ze ook verplicht de tweede helft te spelen en was er een zeer nipt verlies met 5-4 uit bij Oranje Wit.

  Deze week werd er weer op het scherpst van de snede getraind en onder bezielende leiding van Marco en Carlo werden de kids flink onder handen genomen in 2 loodzware maar uiteraard hele leuke trainingsessies.
  Vandaag stond ASWH uit op het menu. Van oudscher een hele lastige uitwedstrijd want het is een hele grote club met veel leden. Het is dus altijd een zeer sterke opponent. Dat het een grote club was bleek al onmiddellijk bij het trachten te parkeren. Op de parkeerplaats van de plaatste VV was geen plaats meer en in de omliggende dorpen ook helaas niet. Een kleine wandeling van zo’n 25 minuten was nodig om op het veld te geraken. Gelukkig was er koffie. Nou ja koffie. Iets wat daar voor door moest. Maar we klagen niet. Er zat immers cafeïne in en dat was gezien het tijdstip van net na 09:00 broodnodig.
  De trainers waren al druk in overleg. Tactische bespreking. Het bekijken van beelden van de tegenstander. Looplijn analyses. Nee, de mannen laten niks aan het toeval over. Waarvan akte. Er moest even gezocht worden naar de juiste tegenstander alvorens we op het juiste veld met de juiste tegenstander terecht kwamen. We hadden al 3 aanbiedingen gehad van andere clubs om een potje te spelen maar we kozen toch maar voor het door de KNVB aangereikte schema om 9:45 tegen ASWH JO9-6.

  We waren weer in volle oorlogssterkte vandaag en dat betekent 10 kids. 10? Dat is best veel toch met 6 tegen 6. Dat klopt, oplettende lezer! Maar de groei binnen de onderbouw zit er lekker in en dus moeten we het even doen met 4 wissels. Maar hier komen Topcoaches Marco en Carlo uiteraard wel uit.
  We begonnen vandaag met Esmee in de goal. Johnny achterin met Daan en Loek. En voorin Rashid en Juul. Op de bank zaten dus Stijn, Luka, Tygo en Fayen. De tegenstanders waren in sommige gevallen een kleine 40 cm groter en leken wel met de brommer te zijn met een zware shag op de lip. Maar dit mocht het spelbeeld absoluut niet beïnvloeden. We begonnen dan ook erg sterk. Iedereen gaf zijn beste van het spel en Esmee pakte al gelijk een paar hele knappe ballen. Mannetjesputters Daan en Loek wonnen alle duels en wisten zodoende de gevaren kranig te weren. En we kwamen er ook best vaak uit met gevaarlijke uitvallen. En we maakte ook de 0-1 via Loek. Een schitterende actie van onze frivole spelmaker Loek wist de trekker genadeloos over te halen en zodoende werd het 0-1! Helaas kwam er vrij snel de 1-1 maar we lieten ons niet uit het veld slaan. Met krachtig teamwork en goede acties van iedereen gingen we rusten met een 1-2 achterstand. Maar er zat meer in vandaag. Die sfeer heerste er wel bij de harde kern van dit team.
  De ouders van de helden en heldinnen gingen nog even naar boven voor een lekkere bak koffie. Met name Kees kreeg er genoeg van en goot de ene na de andere koffie naar binnen alsof het niks was. Mooi om te zien! Enfin, we haken af. De tweede helft begon alweer. En zoals gezegd was er echt wel een resultaat te halen. Loek ging de tweede helft op doel en Luka en Stijn moesten voorin de duels aangaan. Met Juul daar kort achter. We kregen nog wel wat kansen maar via een frommelgoal en een schitterende afstandspegel liep de tegenstander helaas verder uit.
  Maar iedereen gaf zijn uiterste vandaag en we kregen nog best wat kansjes om iets terug te doen. En dit resulteerde in een hele lekkere goal van Luka. Hij kapte een tegenstander het Ambachtse bos in en haalde fraai uit. Een tweede treffer van Dubbeldamse makelaardij dus.
  Het einde naderde. En helaas geen 3 punten of overwinning deze ochtend. Maar Eigenlijk zagen wij gewoon 10 winnaars (winnaressen) op het veld lopen. Er werd gestreden voor iedere meter en onderling was er volledige support naar elkaar toe. Heerlijk om te zien. En ook de trainers Carlo en Marco geven hun uiterste om de kids naar hogere sferen te brengen. En dat zie je er aan af. Want zoals ons clublied beschrijft: Dubbeldammers, dat zijn wij. En dat is te zien bij dit team.
  De eerste fase zit er nu op en we gaan dus de balans opmaken. We hebben ontzettend veel geleerd van de wedstrijden. Ontzettend veel genoten van de kinderen. In fase 2 gaan we gewoon verder op de ingeslagen weg begeleid door ons trainingsduo.

  Voor nu een prettig weekend en tot de volgende wedstrijd van onze toppertjes!
  Perschef VV Dubbeldam JO9-2M