• Dubbelddam JO9-1 wint derby tegen Oranje Wit

  SC Emma.. Dat stond vorige week op het programma, maar op de een of andere manier durft deze tegenstander het niet aan tegen onze jongens van Dubbeldam. Dus de eerste wedstrijd in de 3e klasse zaten de jongens thuis de bank. Darin verzuchtte thuis hardop: “ze durven niet omdat we Bo hebben met zijn gekke schot…”
  Ik denk ook dat dat het geweest moet zijn, het weer was gewoon top en de velden waren niet nat.

  Maar niet getreurd, vanochtend mochten de jongens uit tegen Oranje-Wit. De derby van het weekend. Tussen 09.00 en 09.15uur verzamelden de jongens in de kantine. 
  Met een groepje stonden ze te neuzen naar al het lekkers aan de bar. Hier werden ze aangesproken op hun snotneuzen, maar volgens mij was die meneer zelf een snotneus. 

  Het zonnetje scheen, de handschoenen konden in de zakken blijven en het thermo-ondergoed was niet per se nodig, maar sommige durfden het toch niet aan en hadden zich nog warm aangekleed. 
  Om 9.45uur het startsignaal. De jongens gingen voortvarend te werk. Ze losten heel wat waarschuwingsschoten op de keeper van Oranje Wit. Maar daar was hij dan toch: de 1-0 na een mooie aanval – afgemaakt door Joel. De 2-0 mag ook op de naam van Joel geschreven worden. Als een echte Ruud van Nistelrooij jaagt hij de ballen het net in.
  Ook was onze eigen Noa Lang van de partij: hoppa 3-0 van Ruben, vol in de kruising. De jongens en de trainers kunnen met een gerust hart de rust in. Even wat krachtvoer, zodat ze de tweede helft lekker door kunnen knallen.
  Na het tweede fluitsignaal kwamen er best wat kansen voor Oranje Wit, maar daar stond onze Jan Oblak. Onze rots in de branding: Wat een redding!
  De vraag is of onze stofzuigende middenvelder meer lijkt op Xavi Simons of op Frenkie de Jong, maar zonder onze Bo zouden de jongens van Oranje Wit wat meer aan de bal geweest zijn. Bo is overal! Hij zal lekker slapen vanavond.
  Frank en Ronald de Boer hebben elkaar weer gevonden in het veld, de 4,5,6 en 7-0 kunnen we op de naam zetten van Darin en Danyar. 
  Ook waren Aké en van Dijk lekker bezig op de achterhoede. Van Dijk had nog wat slaap in zijn ogen, maar had nog wel een mooie actie voor het doel. Helaas stond daar de keeper van O-W. Aké a.k.a. Majid was sterk als altijd, hij doet gewoon waar hij goed in is: verdedigen.
  Helaas kwamen er voor het einde nog 2 doelpunten doorheen, maar Laurens en Majid hebben zich kranig geweerd. Eindstand 7-2. 
  Mooi begin, van een nieuw begin in de 3e klasse. 
  Ik begrijp als razende reporter dat het leuker is om ook wat beelden te hebben, bij dit spectaculaire verslag! Nou, u wordt op uw wenken bediend! Van deze kraker is ook een NOS-waardige compilatie gemaakt!!