• Het zijn gekke tijden. Zaterdagochtenden zonder voetbalwedstrijden. Het zal, denk ik, nooit wennen. Het is toch als een soesje zonder slagroom. Alcoholvrij bier. Pap zonder krenten. Het beste is er gewoon uit. Daarom waren we ook met zijn allen ontzettend blij met de mededeling van de KNVB om dan nog een minicompetitie op te zetten in de maand juni, genaamd de Regio Cup. Er was gelijk een onvervalste kraker gepland: RCD- Dubbeldam.

  Gespannen kopjes. Tikje drukker als normaal nog. Uitgelaten kinderen. Dit was het beeld van deze zaterdagochtend. Ongekende spanning was voelbaar. Niet alleen bij de spelers. Ook de meegereisde supportersbussen waren op zijn zachtst gezegd erg uitgelaten. Helaas bleek dat er voor dit soort wedstrijden niet de norm van 12.000 supporters gehanteerd wordt. Zij moesten dus op grote scherm bij hek naar onze wedstrijd kijken. Wel op 1,5 meter afstand hoor. Wees maar niet bang mensen van Toezicht. (Ik weet uit betrouwbare bron dat zij onze verslagen altijd lezen) Een aantal ouders mocht er gelukkig wel bij zijn!

  De voorbereiding was een beetje rommelig. Gelukkig waren we wel helemaal compleet vandaag en had de trainer dus een zogenoemd luxeprobleem. Met welke opstelling zouden we gaan starten? Hoe gaan we het tactisch neerzetten? Spelen we in de ruit? Gaan we over de flanken? Zetten we hoog druk? Hoe zit het dan met de restverdediging? Allerlei zaken die uiteraard besproken zijn binnenskamers. En uiteindelijk is er besloten om te starten met 7 spelers. En 2 wissels. Prima idee natuurlijk! De volgende 7 begonnen vandaag: Op goal begon Adam. In de verdediging starten Lucas en Thijmen. Op het middenveld moesten Robin, Maihan en Fedde het laten laten zien met als spits natuurlijk onze Italiaanse superspits Luca. Op de bank begonnen eventjes Tijn en Sophie.

  Het was duidelijk merkbaar dat de spanning er goed op zat. In de warming-up konden de spelers zich maar moeilijk concentreren. Er werden even wat inspeelvormen geoefend en wat looplijnen getest. De meegereisde ouders hadden ook hun plekje inmiddels langs de lijn ingenomen en zodoende kon de wedstrijd starten. Heerlijk. Dat eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Zaterdag was eindelijk weer de mooiste dag van de week. En we wisten toen we naar onze jongens (en dame) keken. Hier gaan we heel wat beleven. Wow, dit klinkt haast als een liedje!

  De wedstrijd begon en je merkte vanaf het begin dat deze 2 teams erg aan elkaar gewaagd waren. Er is natuurlijk ook maanden lang getraind. Dus het beloofde ook een fantastische pot te gaan worden. Vrij snel kwamen we al 1-0 voor! Een lekkere opsteker voor een ieder met een zwart wit gestreept hart. Luca wist al snel zijn naam als goaltjesdief waar te maken na goed voorbereidend werk van onze turbo-snelle Fedde. Het leek even alsof er een last van de schouders viel van de mannen. Er werd met de minuut beter gespeeld. Ze wisten elkaar (meestal) goed te vinden en de strijd was ook aanwezig. Een tevreden coach stond langs de lijn nog wat aanwijzingen te geven maar dat was eigenlijk helemaal niet nodig! Niet veel later werd het 2-0 door wederom Luca. Op het veld werd gestreden door iedere meter. Thijmen liep te sleuren als vanouds en vrat de kilometers alsof het een zakje chips was. Ondersteund door onze technische middenvelder Maihan die met mooie kap en draaibewegingen de tegenstander goed bezig wist te houden!
  Achterin stond het als een huis. Helaas heeft ieder huis wel eens lekkage of een scheurtje in het cement en werd het dus nog wel 2-1. Maar niet getreurd. Want zoals vooraf al gezegd is mogen we de koppies niet laten hangen en dus gingen we gewoon lekker door. Na een mooie pass van Lucas wist Robin de 3-1 binnen te knallen. De fluwelen linker van Lucas werd goed ingeschat door Robin en die kwam een op een met de keeper. En de immer enthousiaste Robin wist de bal binnen te knallen. Nog net voor rust werd het ook nog 4-1. Inmiddels waren Sophie en Tijn ook in het veld gekomen om hun steentje bij te dragen. Tijn pakte weer als vanouds alle ballen af die hij voor zich ziet. Soms zit daar wel eens een pootje van de tegenstander tussen maar niets menselijks is onze Tijn vreemd. Klasse gedaan, topper. Sophie is ondanks haar kleine postuur voor de duvel niet bang. En zo vocht ze de nodige duels uit met de mannen van RCD en pakte ze met regelmatig een balletje af. Super goed gedaan, Sophie.

  In de rust werd er even een siroopje genuttigd en nam de trainert even alles door met de mannen. Het ging hartstikke goed dus lang hoefde dit gezwam niet te duren en begonnen we maar snel weer met de 2e helft. Het begin was even stroef met een paar tegengoals maar gelukkig scoorde ook Robin nog een doelpuntje op aangeven van Luca. De stand was inmiddels dus 5-4 in ons voordeel.
  Lucas is de tweede helft gaan keepen ipv Adam en de organisatie was dus weer perfect in orde. Adam als slot op de deur. En Lucas die met zijn imposante postuur alles uit de goal stond te rammelen. Maar ook aanvallend was alles weer dik in orde. Fedde had er ook zichtbaar zin in en gebruikte zijn snelheid keer op keer en was eigenlijk niet te stoppen. Een Ipon en een body check waren er nodig om hem te stoppen. We scoorde vrij snel achter elkaar de 6,7 en 8-4 en daarmee was de overwinning veiliggesteld. En wat voor overwinning. Op stadsgenoot RCD. En ja alle mensen die Dubbeldam beetje kennen... Dat zijn wel de lekkerste overwinningen. Het was overigens een super leuke en sportieve wedstrijd. RCD wist ook nog de 8-5 binnen te schieten en niet veel later floot de scheids af.

  Na de penalties die door iedereen weer fantastisch genomen werden en door de meesten ook gescoord kregen we nog een zakje chips van de tegenstander. Dit was natuurlijk de klap op de vuurpijl. Hierdoor vielen de appels die de moeder van Fedde had meegenomen wel een beetje in het niet, maar je kan natuurlijk niet alles hebben. Uitslag: Appels- chips 0-1 dus.

  Overigens kreeg ik nog een belletje van de terreinknecht van FC Dordrecht. Het schijnt dat de bal van de penalty van Luca daar terecht gekomen is. Iedereen kan dus stoppen met zoeken.

  Volgende week spelen onze sterren weer thuis en mogen we weer lekker de wei in! Ik wil u allen een goed weekend wensen en tot het volgend verslag!

  Perschef JO8-2