• Gespannen kopjes, lichte zenuwen, zoeken naar de tegenstanders, zijn ze groot? Kunnen we ze hebben? Dit was in een notendop de situatieschets van hedenochtend. Helaas liep de voorbereiding niet helemaal vlekkeloos vandaag.. Er waren wat blessuregevallen en een ziekmelding. Als dit maar goed komt vandaag…

  Na de eclatante overwinning van vorige week moesten wij vandaag weer met beide beentjes op de grond staan en de volgende tegenstander gaan proberen te verslaan. De Alblas thuis. En voor de voetbalkenners onder ons. Alblas thuis – Altijd lastig!
  De verwachtingen zijn natuurlijk torenhoog na vorige week. Ook in de media wordt er steeds meer gepraat over Dubbeldam JO8-2. Je kan Jinek niet aanzetten, of VI of er wordt gespeculeerd over opstellingen van Dubbeldam JO8-2. Nu maar hopen dat de spelers hun koppie wel erbij houden…
  Zoals gezegd kampte we dus met een aantal afmeldingen en een blessuregeval. Sophie heeft met gymmen na een driedubbele salto en afsluitende schroef haar enkel een beetje verzwikt. Zij was dus een twijfelgeval. En niet veel later moest ook onze nieuwe aanwinst Lucas afmelden wegens ziekte. De trainer zat dus even met de handen in het haar. Spreekwoordelijk gezien dan natuurlijk..

  We begonnen vandaag dan ook even Sophie op de bank die even haar enkel rust wilde geven. De opstelling was als volgt: Thijmen begint deze week even in het doel, achterin speelde Adam, Fedde en Tijn. En Robin en Luca moesten het voorin gaan uitvechten met de tegenstander.

  Na een zinderende warming-up en wedstrijdbespreking was het dan eindelijk zover. Het eerste fluitsignaal van de eerste thuiswedstrijd. De mannen begonnen furieus. Alsof er een hek openging van de leeuwenkuil. De mannen vlogen er bovenop. Duels werden gewonnen, dribbels werden gemaakt en goede passes werden gegeven. Dit beloofde veel goeds! Het duurde dan ook niet lang voor onze superspits Luca de eerste bal erin pegelde! Een mooi bal in de verre hoek was de keeper van de Alblas te machtig. 1-0!

  De verdediging stond vandaag onder leiding van Adam weer als een huis. Iedere bal die door keeper ver naar voren werd getrapt werd goed onderschept door Adam of Tijn en zodoende had onze keeper Tijmen het rustig. Maar een aantal keer moest hij wel degelijk in actie komen en zelfs een keer met een katachtige reactie wist hij de bal heel goed weg te stompen.

  Niet veel later was het via Robin dan ook 2-0. We wisten telkens de duels te winnen en het regende kansen en mooie acties. Tijn pakte ballen af en had met een aantal goede acties er vandaag erg veel zin in! Dat was duidelijk! Fedde speelde iets meer van achteruit vandaag en ook hij strooide met mooie passes en maakte ook 2 hele mooie doelpunten nog voor de rust. Robin wist ook nog twee keer te scoren voor rust. Twee mooie schoten van hem vlogen hard tegen het net! Ook Luca maakte voor rust nog een hele mooie goal en zodoende gingen we rusten met 5-0.

  In de rust waren de mannen dan ook best tevreden maar de trainer haalde nog een aantal verbeterpuntjes aan en de mannen luisterde hier natuurlijk gelijk heel goed naar en waren helemaal klaar voor de tweede helft. Sophie ging de tweede helft in het doel staan en Thijmen kwam erbij als speler. Op papier in de verdediging. Maar op gras was het meer een extra spits.

  De tweede helft begon wat rommeliger maar vrij snel wist Luca (met links!) het doel weer te vinden. Er werd door iedereen super hard gewerkt en er werd voor iedere bal gestreden. De vele supporters stonden dan ook te genieten van ons sterrenteam. Sophie was zeker niet van plan een doelpuntje te gunnen aan de tegenstander en dook een aantal keer op de bal als een soort panter. Super gedaan, Sophie!

  Thijmen ontpopte zich meer als middenvelder/aanvaller dan als verdediger maar hij sleurde er flink op los en was bij iedere aanval erg goed betrokken. Vele duels wist hij te winnen en vele ballen pakte hij af om vervolgens op avontuur te gaan! Wat ook nog tot een doelpunt leiden. Het ging op een gegeven erg hard maar volgens een aantal objectieve supporters was het uiteindelijk 11-0. We tekenen ervoor!

  Een fantastische teamprestatie dus! De verdediging stond als een huis en de middenvelder waren ongekend actief aan het sleuren en in de aanval werd het lustig op los gescoord. De trainer kan alleen maar ontzettend trots en tevreden zijn op zijn team. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan om ook de tweede wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Klasse mannen (en vrouw)!

  Volgende week moeten wij wederom thuis spelen. Ook dan zal de aftrap om 10:30 zijn. Volgende tegenstander is dan onze buurman EBOH. Die staan bekend om hun enorm sterke en goede teams dus we moeten dan flink aan de bak! Woensdag gaan we weer keihard trainen en de mannen dan klaarstomen voor de volgende wedstrijd. Kom gerust kijken! U zult er geen spijt van krijgen! 😉

  Tot volgende week,

  Perschef Dubbeldam JO8-2