• DUBBELDAM JO8-2 MOET MEERDERE ERKENNEN IN WIELDRECHT

De ergste warmte lijkt even Nederland verlaten te hebben op deze 19e juni van 2021. De mannen van JO8-2 moeten vandaag een uitwedstrijd afwerken tegen Wieldrecht. De Regiocup is ons tot nu toe vrij goed afgegaan. Een overwinning tegen RCD en een gelijkspel tegen EBOH geeft uiteraard veel zelfvertrouwen aan de ploeg. Maar Wieldrecht bleek van een ander kaliber…
    Vol goede moed verzamelde de groep zich bij Wieldrecht. Helemaal fit en vol goede moed. Om even in de EK termen te blijven: De zwart wittewaren leeuwtjes waren bijna niet te temmen. Ze konden niet wachten om weer de wei in te gaan. Wel een wei vol zwarte korrels aangezien we op kunstgras speelde maar dat mocht de pret ook niet drukken.
    Helaas moest onze dame Sophie vandaag de wedstrijd aan zich voorbij latengaan ivmbuikklachten. We hadden er vandaag dus maar 8 maar nog steeds ruim voldoende 😊 Thijmen was iets later vandaag dus die begon op de bank. Wat dus de volgende basis 7 opleverde:
    Tijn in de goal. Achterin Lucas en Adam geassisteerd door Maihan. Op het middenveld Fedde en Robin en voorin onze goalgetter Luca. Als snel merkte wij dat de tegenstander vandaag in ieder geval een stuk groter en sterker was dan de meeste van ons. We moesten dus zorgen dat het balletje rond ging en we niet “in de duels”kwamen. Op papier was dit een sterk plan. Helaas op kunstgras bleek dit minder succesvol. We kwamen vrij snel op een 3-0 achterstand. Maar dit mocht de pret niet drukken want gek genoeg kregen wij ook echt wel kansjes. En iedereen knokte voor elkaar en werkte keihard om toch een goed resultaat neer te zetten. Achterin gaven Adam en Lucas telkens het goede voorbeeld en kleumde erin als 2 volwassen houthakkers. En aan de bal wisten zij ook geregeld goede keuzes te maken. Geassisteerd door Thijmen die ook de nodige ballen heeft afgepakt vandaag en keihard aan het bikkelen was! En ook gelegenheidskeeper Tijn deed het hartstikke goed. Een aantal hele mooie verre uittrappen bereikte dan ook regelmatig onze voorhoede spelers Fedde en Luca. Vooral Fedde had er vandaag zin in en heeft zich helemaal groen en geel gesprint op alle lange ballen. Super gedaan Fedde! Je was een plaag voor de defensie van Wieldrecht. Ook Luca wist de nodige keren op avontuur te gaan en bekroonde dat ook met een doelpunt! 3-1 was de score inmiddels. We miste zelf nog een kansje op 3-2 en helaas profiteerde Wieldrecht hiervan en maakte de 4-1 en niet veel later de 5-1. We snakte naar de rust om alles weer even neer te zetten en de mannen weer even op te kunnen peppen. Maar er was niets om voor te schamen want ze speelde uitstekend maar helaas was de tegenstander (overigens uitermate sportieve en leuke tegenstander) gewoon een maatje te groot.
    Na de rust wisten we ons nog wel te herpakken en konden we door goede passes van de sterk spelende Maihan nog gevaarlijk worden. Ook Robin had een aantal keer de kans om de trekker over te halen maar helaas was het net niet. Totdat de bal in de kluts voor de voeten kwam van Robin en die twijfelde geen moment en schoot de bal heel mooi over de keeper de goal in. 5-2. Een flankje hoop passeerde alles met een zwart wit hart. Maar helaas konden wij hierna niet meer scoren. Gelukkig stond bij ons Luca in het doel want die wist nog een aantal keer knap de ballen er uit te ronselen. Uiteindelijk werd het 7-2 maar we hebben ontzettend goed partij geboden en er is voor iedere meter gestreden. Super gedaan jongens!
    Volgende week is de laatste wedstrijd van dit gekke seizoen alweer. Het is toch jammer dat we maar een handjevol wedstrijden hebben kunnen spelen want je merkt aan iedereen dat dit toch het allerleukste is. Gewoon zaterdags tegen een andere tegenstander een potje spelen met wat vader en moeders langs de kant is toch het aller leukste wat er is!
    Laten we het daarom volgende week goed en leuk afsluiten in en tegen Klundert. (Regio cup is toch wat uitgestrekter gebied dan de KNVB doet geloven) De uitslag is dan natuurlijk niet belangrijk maar zoals vandaag kan ik als trainercoach alleen maar supertrots zijn op dit team. Zoals er gewerkt is en gestreden op het veld is een compliment waard. En ook na een dikke achterstand werd er niet op elkaar gescholden maar werd er gewoon lekker gevoetbald. T.O.P.!
    Tot volgende week!