• Vandaag stond op de Schenkeldijk de laatste wedstrijd van JO8-1 in de 3e fase op het programma. Nadat we alle voorgaande wedstrijden met ruime cijfers hadden gewonnen stond vandaag de Topper tegen MOC'17 JO8-1 op het programma. Ook zij hadden alle wedstrijden ruimschoots gewonnen.
   
  Zoals elke week waren alle 8 onze toppers ook nu weer aanwezig.
  Om te beginnen Dess, onze onverschrokken keeper die elke wedstrijd zijn doel zo schoon mogelijk probeert te houden en dit met verve doet. Daarnaast onze 7 veldspelers die, ondanks dat ze al een lichte voorkeur hebben voor een positie, als team altijd het hele speelveld weten te bestrijken. Deze bikkelaars zijn Dion, Jovie, Lionel, Lyam, Rory, Thijs en Zion.
   
  Met een kleine vertraging begonnen we iets over 10.30u aan de wedstrijd. Al snel had iedereen, van beide kanten, in de gaten dat het voor geen van beide teams een walk-over zou gaan worden. Na wat speldenprikjes over en weer viel op hele mooi maar ongelukkige wijze de 0-1. MOC kreeg een corner en slingerde deze goed voor het doel. Helaas voor ons precies op het hoofd van een Dubbeldammer die met zijn gezicht naar onze goal stond en daar ging de bal dan ook met een mooie boog in. Volgende keer in het andere doel 😉
  Deze achterstand bracht onze jongens niet van slag maar zette hen ertoe om er een schepje bovenop te doen. Na een paar mooie opbouwende acties kwam de bal bij onze aanvaller en deze wist, nadat hij zijn tegenstander had uitgespeeld, de bal met een mooi schot tegen het net te laten knallen. 1-1! 
  De wedstrijd en de score waren weer in evenwicht.
  Dubbeldam gooide nog wat meer schroom van zich af en wist met mooi teamspel uit te lopen naar 3-1, niet veel later gevolgd door de een mooie goal van MOC 3-2. Zou het MOC lukken om gelijk te komen? Nadat Dubbeldam van de spelleider een vrije bal kreeg ter hoogte van de middellijn besloot de vrijetrap nemer eerst een stukje te dribbelen en omdat hij niet werd aangevallen, de bal met een mooi hoog schot over alles en iedereen op het doel te knallen, 4-2! De marge was weer 2 en de wedstrijd liep langzaam naar het einde. Een momentje van niet opletten door het team zorgde ervoor dat MOC ineens met 2 spelers vrij voor onze keeper stonden en dit beheerst wisten af te maken, 4-3! 
  De spanning voor de laatste minuten was voelbaar, ook bij de supportersschare van beide teams. Er werd door allebei de teams nog wel geprobeerd om een doelpunt te maken maar geen van beide teams lukte dit nog.
   
  Winst dus voor onze TOPPERS, maar ook zeker de complimenten aan die van MOC. Wat hebben we met elkaar een leuke sportieve wedstrijd gezien met kansen over en weer, mooie doelpunten, goede reddingen en samenspel tussen de spelers.
   
  Dank aan MOC'17 voor deze leuke en sportieve pot! 
   
  Nu hebben we een weekje rust en op zaterdag 6 april beginnen we aan fase 4, wellicht in de Hoofdklasse? Waar we ook spelen onze kanjers doen dit wekelijks met overgave en zorgen hierdoor voor trotse ouders en dankbare trainers, Michel, Reinier en Edwin.

  Ps. Uiteraard werden de jongens beloond met het traditionele kampioensfrietje!