• Zaterdag 20 mei 2023 gaat voor v.v. Dubbeldam de boeken in als een dag om nooit te vergeten. Een stralend zonnetje ontfermt zich in alle vroegte over de velden op sportpark Schenkeldijk, maar toch overheerst het gevoel dat er iets speciaals staat te gebeuren op deze prachtige dag. De vogeltjes zijn onrustig, ook zij merken dat het geen normale zaterdag is. In een mum van tijd is het een drukte van jewelste rondom en op het veld. Papa’s, mama’s, broers, zussen, familie en vrienden van onze spelers komen in grote getale aangestroomd. Zelfs met spandoeken. Niemand wil iets missen en er wordt gevochten om het beste plekje met het beste zicht op het strijdtoneel. Alles om getuige te kunnen zijn van deze onvergetelijke voorstelling.

 • Zoals onze mannen zich het hele seizoen al weinig hebben aangetrokken van alle commotie om zich heen, beginnen ze ook vandaag onverschrokken aan hun ritueel. Rond de klok van 08.30 uur verzamelen de spelers zich in de kantine. Er worden boxen en high-fives uitgedeeld, grapjes gemaakt en gezellig met elkaar gekeuveld. Van enige spanning is bij de jongens niets te merken. Hoe anders bij ons trainersduo. Arne en Mark slaan ieder 4 koppen koffie achter elkaar achterover, lopen te ijsberen van binnen naar buiten en slaan veelal wartaal uit. Zelfs dat ontgaat het team volledig. Het eerst verstaanbare uit de mond van de trainers is dat het tijd is om om te kleden, maar het is hen volledig ontgaan dat de spelers al 10 minuten ervoor richting kleedkamer zijn gelopen om hun tenue aan te trekken en al klaarstaan om naar buiten te gaan.

  Onder luid applaus en gejoel van het massaal toegestroomde publiek betreden de mannen de arena voor hun warming-up. Voor vandaag staat ASWH op het menu. Een tegenstander welke absoluut niet mag worden onderschat, maar onder normale omstandigheden geen al te groot obstakel zou moeten zijn. De rondo’s, kaats- en schietoefeningen lopen gesmeerd. Strakke passes, vloeiende schijnbewegingen, de mannen zijn er duidelijk klaar voor om de degens te kruisen met hun tegenstander.

   

 • Klokslag 09.00 uur klinkt dan eindelijk het eerste fluitsignaal. Er mag gevoetbald worden. De bal wordt door beide teams rustig rondgespeeld om onnodige risico’s te voorkomen. De jongens hebben al snel door dat dit een wedstrijd is die vooral slim moet worden gespeeld. En ook ASWH laat door hun manier van spelen blijken dat ze niet zijn gekomen om de punten zomaar weg te geven. De eerste kansen komen van de voet van ASWH, maar het aluminium en een uitmuntend keepende Tim staan een openingsgoal van onze tegenstander in de weg. Geen paniek, ook dat is voetbal, we laten ons niet gek maken. Onverstoord blijft Dubbeldam de bal rondspelen, loerend op hun kans om de score te openen. Een tactisch en verfrissend schouwspel. Maar ook aan Dubbeldam-zijde geen goals. Twee teams die willen voetballen en twee teams die willen winnen geven het publiek waar ze voor gekomen zijn. Mooi voetbal, strijd en spanning. Maar tot het rustsignaal ontbreekt het alleen nog aan doelpunten…

  Tijd om het strijdplan voor het 2e deel te bepalen. De nervositeit bij Arne en Mark was voor de wedstrijd al overduidelijk aanwezig, in de rust bereikt dat een absoluut kookpunt. Arne staat in de kleedkamer van de tegenstander te raaskallen en Mark zit buiten op het stoeprandje voor zich uit te staren en zichzelf moed in te fluisteren. Gelukkig zijn het de spelers zelf die hun dolende trainers bijtijds ontdekken en meenemen naar hun eigen kleedkamer voor een verfrissend glaasje limonade. Dat hadden we even nodig, aldus Arne en Mark. Voor wat betreft de 2e helft, vervolgt ons trainersduo… Laat maar trainer, dat hebben we zelf al besproken. Geen opportunisme, geen verschuivingen en geen haast. We gaan gewoon op dezelfde voet door. Die doelpunten komen vanzelf. Dat beloven we jullie. Een zelfverzekerd team met 100 meter daarachter de nog enigszins in verwarring achtergebleven trainers betreden uiteindelijk het veld voor een wat blijkt memorabel 2e bedrijf.

 • Al direct na het fluitsignaal blijkt dat de jongens doen wat ze hun trainers beloofd hebben. De bal wordt wederom geduldig rondgespeeld en al snel laat Mads een kiezelhard schot uit elkaar spetteren op de lat. En het is een oplettende Yori die klaarstaat om de rebound subtiel achter de sluitpost van ASWH in het doel te werken. 1 – 0. De schenkeldijk ontploft. Het publiek uitzinnig van vreugde en twee trainers die nog steeds niet lijken te bevatten wat er allemaal voor hun neus gebeurt. En ook ASWH blijkt onder de indruk van deze voortvarende hervatting van Dubbeldam. En dat is precies waar onze mannen op uit waren. De tegenstander in slaap wiegen en toeslaan op het juiste moment. En dat moment was aangebroken en moest worden doorgezet. Oogstrelende combinaties en messcherp verdedigen en keeperswerk worden in no-time verzilverd in nog meer doelpunten. Het zijn respectievelijk Milad, Feandro en Fedde die de voorsprong geleidelijk uitbreiden naar een comfortabele 4 – 0. Dat is ook het moment dat iedereen zich beseft dat de klus zo goed als geklaard is. Spelers, publiek, tegenstander en zelfs Arne en Mark. Het is uiteindelijk ASWH die nog verdiend gebruik weet te maken van de voorzichtig ingetreden feeststemming, maar bij een 4 – 1 eindstand klinkt uiteindelijk het bevrijdende eindsignaal en breekt het feest in vol ornaat los aan de Schenkeldijk. v.v. Dubbeldam JO8-1 is kampioen! En dat moet gevierd worden…

  Als de manschappen al zingend en springend onder de douche staan worden in de kantine de nodige voorbereidingen getroffen voor de huldiging van onze kersverse kampioenen. In alle drukte vindt uw perschef gelukkig wat ruimte om de trainers te vragen naar hun eerste reactie. “Het is voor ons zo onwerkelijk allemaal. We hebben er lang naar uit gekeken maar helaas hebben we er vandaag weinig van meegekregen. Het zullen toch de zenuwen geweest zijn vermoeden we.” Aldus een geëmotioneerde Mark. “En ook zo mooi dat iets wat ons na 40 jaar zelf te hebben gevoetbald nooit gelukt is en deze jongens op zo’n jonge leeftijd al wel voor elkaar weten te krijgen. Dat is met geen pen te beschrijven.” Vult Arne aan…

 • Fris en fruitig betreden de jongens uiteindelijk de kantine. Een pot voetbal als deze maakt natuurlijk dorstig en hongerig. Dus eerst tijd voor een drankje en wat lekkers. Tussentijds stroomt de kantine verder vol met vrienden en familie om getuige te mogen zijn van de huldiging. Onder begeleiding van de toepasselijke klanken van ‘We are the champions’  betreden de spelers 1 voor 1 het podium waar ze uit handen van de inmiddels weer zichzelf zijnde trainers de welverdiende medailles en beker krijgen uitgereikt. Wat een feest! De jongens worden bedolven onder de felicitaties en maken als professionele voetballers de nodige tijd voor de vele aanwezige fotografen en schrijvende pers.

 • Ter afsluiting verplaatsen de festiviteiten zich naar de Merwehal waar het team in bijzijn van papa’s, mama’s, broertjes en zusjes het kampioenschap onverminderd door mocht vieren tot in de kleine uurtjes.

 • Jongens, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie dik verdiende kampioenschap. We hebben van jullie genoten dit seizoen. Arne en Mark, jullie ontzettend bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. Dit is een bekroning op jullie werk. We kijken uit naar volgend seizoen!