• Dubbeldam JO11-1 wint DE derby van het jaar

  We begonnen vanochtend vroeg, om 09:00 trokken de mannen naar het veld voor een thuiswedstrijd tegen RCD. Omdat de oogjes nog een beetje dicht zaten werd besloten het zwart-witte shirt te verruilen voor het zwarte trainingsjack om het verschil beter te zien met het RCD wit.

  Zowel de perschef als de assistentperschef moesten vandaag bij hun andere vruchtjes zijn dus de duizendpoot werd ingeschakeld om een amusant verhaal voor u te schrijven. En o-o daar moest hij deze week zijn best voor doen want de jongens hadden hun favoriete voetbalschoen al bij de haard gezet voor vanavond. ChatGPT weigerde plagiaat van Erik Jan en Cathelijne te schrijven dus het moest echt met de hand.

  Stipt als altijd begon onze trainert Dave 08:30 met een half uur durende uiteenzetting van de wedstrijd.
  Onze vaste rots Tygo in het doel
  Emanuel, Teun en Cas achterin.
  Liam en Luca op het middenveld.
  Ewout en Robin in de spits.

  Ook onze held Johan was weer in het zomertenue aanwezig. Bedankt dat je ons weer kwam helpen!

  Floris was er vandaag gelukkig weer bij, onze laatste man is al weken aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Gedurende de eerste helft kreeg hij de publiekswissel waarna hij er zelf al snel achter kwam dat hij nog flink wat zuurstof te kort kwam voor zijn oude spel.

  Gelukkig zat het onze jongens mee. Soms moet je tegen jezelf scoren om te realiseren dat je in het verkeerde team staat. En zo kwam het dat een terugspeelbal van RCD in het eigen net belandde in de eerste helft. 1-0

  De bal ging over en weer. Een lange bal is een korte weg naar nergens, als het doel is elkaar te vinden. Onnodig spannend werd de wedstrijd. Ballen kwamen nergens terecht. Aanspeelballen rolde een kant op maar zelden de juiste. Trainer Walther scandeerde nog over het veld: “Speel de bal eens naar iemand met een zwart jack inplaats van een wit shirt”.

  En weer kwam er een regenbuitje voorbij. Over en weer vielen de kansen maar het net werd gemist. Zo kon ook een mooi schot van Luca het doel niet vinden. Zelfs Tygo moet het deze wedstrijd warm gekregen hebben. Wat een geweldenaar.
  Een goede keeper staat niet alleen in zijn doel, hij staat ook in de hoofden van de tegenstanders. En wat deed hij het goed, ook vader Walther had wat last van wedstrijdspanning. Richting de tweede helft begon hij zelfs een octaaf hoger zijn zoon aan te moedigen.

  En weer een mooie kans voor Liam die naast het doel verdween en weer een mooie kans voor Robin zo in de handen van de keeper. De moeder van Robin heeft geprobeerd de kansen van haar zoon vast te leggen maar zat voor het einde van de eerste helft al met een vol rolletje zonder doelpunten.

  De donderpreek in de rust van trainer Dave deed het spel niet kantelen. Het druilerige weer werd symbolisch voor de wedstrijd. Toch was het Robin die kort na de start van de tweede helft nog een doelpunt wist te slepen uit een corner. Het Jo11-1 moet deze week flink gestegen in de racking van Mislintat. Zoveel kansen, zoveel tikken zonder iemand te raken.

  Met af en toe een hoogtepunt. Een mooie bal vanuit de achterhoede van Cas gespeeld op Luca, diep gelegd op Ewout met een prachtige voorzet. Het publiek stond met samengeknepen billen! Zo naast geschoven door Robin. Jammer jammer. Het mocht vandaag niet altijd lukken.
  Nog enigszins verdwaasd hoe deze bal er niet in had kunnen rollen, greep RCD haar kans en zette direct de counter in. Drie jongens van RCD braken uit, onderweg naar het doel wat toen zelfs te groot bleek voor onze Tygo. 2-1

  Twee minuten voor het einde kwam de laatste poging om het doelpunten saldo te verbeteren, een schot van Ewout knalhard op de paal, de bal stuiterde terug het veld in en kwam voor de voet van Robin. En ook deze werd niet in het doel geschoven maar ernaast.

  Volgende week vertrekt de supportersbus vrijdagavond. Om 08:30 spelen we in Tiel tegen Theole.