• Ouderwets vroeg zou je bijna zeggen. Het voelde weer als nachtwerk. Zo rond 06:37 de wekker horen afgaan is toch altijd wel even een dingetje.
  Het besef als je wakker wordt. Even zoekende naar welke dag het ook al weer is. huh? wat? heh? hoe heet ik en waar ben ik... Seconde of 8/9 pure onwetendheid. Best lekker ook soms.
  maar na dit dubben kwam het besef dat het zaterdag was. De mooiste dag van de week volgens Acda en de Munnink. En zij zitten er maar zelden naast! 
   
  In mijn afwezigheid neemt mede perscheffin Cathelijne het van mij over en dit gaat ongekend goed. 
  Het vorige verslag was even pakkend als confronterend voor dezen en genen maar ik ben uiteraard onwijs blij met een vervanger van deze aard.Hulde!
  Lichte teleurstelling voor jullie dus in deze. Ik was er vandaag zelf weer bij. En zodoende ben ik weer eens in de pen geklommen.
   
  Op voorhand leek het een Mission Impossible. De resultaten bekijkend kon je zien dat dit Unitas echt top-hoofdklasse ploeg is. Vorige nog gehakt gemaakt van oranje wit. (5-1) 
  En uberhaupt bijzonder weinig verliespartijen genoteerd dit seizoen door dit team. De mannen konden de borst dus meer dan nat maken om maar eens even een cliché erin te gooien.  
  Maar u weet het he, een cliche is bijna altijd waar! 
   
  We moesten het vandaag helaas stellen zonder Ewout. Hij kampte met een hevige man-flue deze week en nog niet fit genoeg om af te reizen naar Gorinchem.
  En ook Teun is helaas nog niet fit genoeg om wedstrijden aan te kunnen sluiten. Wel is er goed nieuws te melden omtrent onze guitige vriend Teun. Hij traint steeds meer mee.
  Op maandagen wordt hij eerst onder handen genomen door hersteltrainer Dave (wat kan deze man niet??) en erna sluit hij zoveel als mogelijk aan bij de groep. 
  Je ziet hem wekelijks fitter en weer beter worden maar er zijn nog wel een aantal stappen te gaan om weer wedstrijd fitte Teun te worden maar hier wordt (mede door hem en pa de alleskunner) keihard aan gewerkt.
  Het is in ieder geval geweldig mooi te zien dat hij weer terug is en de groep is er ook zichtbaar blij mee. Het maatje is terug! 
   
  Dan over na vandaag: de wedstrijd. Met haast knikkende knietjes zaten de mannen vandaag in de kleedkamer. Althans iets wat daar mee door moet. In Chernobyl ziet de gemiddelde woning er momenteel beter uit denk ik.
  maar dit gehaal terzijde. De bespreking door Dave was dan ook een met een oppeppend karakter. Zoals we van Dave gewend zijn wel gewoon recht voor zijn raap en goudeerlijk. Als er vandaag iets te halen valt moet iedereen top zijn.
  Maar het is niet onmogelijk dus. Althans zo schetste Dave de mannen voor. 
  De opstelling van vandaag: 
  Tiger Tygo onder de deklat.
  Achterin Krijgers Emmanuel en Floris. Op het middenveld Luca, Cas en Chano en voorin Boezemvrienden Liam en Robin. 
   
  Nog voor de bal aan het rollen werd gebracht door de oom van Gozubuyuk was er al wat gaande. Er mochten geen supporters op het veld staan. Dit moest geheel volgens de UEFA regels achter de hekken. 
  Ze namen het erg serieus allemaal. Wellicht kunnen ze zich beter bezig houden met de overige spelregels zodat hun spelers wellicht minder overtredingen nodig hebben. Maar hierover later meer. 
   
  Zoals gezegd Gozubuyuk senior floot (in spijkerbroek) af voor het begin van de wedstrijd. En je zag vanaf minuut 1 de gretigheid op de mat. Dubbeldam was niet van plan hier even de punten kado te doen. 
  Duels werden gewonnen en er werd nauwelijks iets weggegeven. Achterin hadden Emmanuel en Floris wel hun handen vol aan de nr 7 en 10 van unitas maar deden dit zeer goed. 
  Dubbeldam kwam beetje bij beetje ook meer in het spel. Chano had er zichtbaar zin in en via luca en Cas kwamen we telkens goed door tot onze voorste Liam en Robin. 
  Een schitterend balletje buitenkantje rechts van Liam werd door Luca net niet gepromoveerd tot goal helaas. En met een paar schoten van Cas en Robin was weinig mis maar helaas werden ze gekeerd door de keeper. 
  Hoe verder we in de 1e helft kwamen hoe meer irritatie de thuisploeg kreeg. Shirtje trekken, duwen, harde duels aangaan. Het werd steeds erger. Helaas niet als zodanig beoordeeld door onze scheidsrechter van dienst. 
   
  Een lekkere opsteker kwam in de 20e minuut ongeveer. een afvallende bal kwam voor de voeten van de mee opgekomen Floris en deze twijfelde geen moment. 
  Hij nam de bal heerlijk op de pantoffel en via een stuit flitste de bal zo het net in. 0-1. Lekker hoor!!! En heel objectief gezien was dit ook gewoon zeer terecht. Op een paar schoten na was Unitas niet erg gevaarlijk. 
  Laten we het zo zeggen: de tackles, en duwpartijen waren gevaarlijk dan hun spel. Maar dit geheel terzijde. Dit is tevens de ruststand. 
   
  In de rust werd er nog het een en ander aangehaald door de trainer en de mannen gingen er steeds meer in geloven. Drie punten in de tas mee naar huis. Het zou toch lekker zijn?! 
  Maar er was nog werk aan de winkel. Nog 2x 15 minuten zelfs. De tweede helft was er daarom een van hartslagje 240 gemiddeld. De supporters werden ook meegezogen in het enthousiasme. 
  De tegenstander werd steeds meer gefrustreerd. Zeker na de 0-2. Gemaakt door Chano. Wat een weelde! 
  We bleven geconcentreerd spelen en kwamen er ook erg goed uit. Nog een kleine kans van Liam en een grote van Robin werden gemist. 
  En toen kwam geheel tegen de verhouding nog de 1-2 ook. Toen werden het nog even 10 knotsgekke minuten. Ware het niet dat Chano nogmaals even het op de heupjes kreeg.
  Na een fraaie combintie met Luca schoot hij uit de 2e lijn wederom raak. Wat een vreugde. Zo blij was iedereen. Chano vloog in de handen van de trainer van pure blijdschap. Schitterend om te zien.
  Want Dubbeldammers dat zij wij! 1 team 1 taak 1 doel! Een hechte formatie! 
   
  Vlak voor tijd kreeg unitas (ja, kreeg) nog een doelpunt van onze scheids. Want een drie dubbele IPON op Emmanuel op de achterlijn werd door onze scheids uitgezwaaid alsof het niks was.
  Maar door deze slingerworp kon de speler zo doorlopen en inschieten. Compleet kansloos. Dit werd ook even aangegeven door onze supporters. Hier werd nog even heel flink op gereageerd door onze tegenstander.
  Maar onze Boem Boem Delcio krijg je niet zomaar bang gelukkig. De muur van vlees en spier gaf geen krimp en zo werd deze schermutseling (zoek maar op kids) vrij snel de kop ingedrukt.
   
  Vervolgens had de scheidsrechter eindelijk erg in zijn klokje. Die al op +7 stond. Hij had nu ook door dat nog langer spelen alleen maar de 2-4 zou opleveren en besloot zijn eerste goede actie van de wedstrijd in te zetten: affluiten! 
  Hoppa! 3 punten in de knip! Wat hebben onze mannen gestreden. Wat een kanjers. Alle 8 hebben kei maar dan ook keihard gewerkt maar ook zeer behoorlijk voetbal op de mat gelegd. 
  Trots met hoofdletter T!!! 
  Volgende week spelen we thuis tegen ASWH. Wederom een zware dobber. Kom allen ons aanmoedigen! 
   
  Goed weeekend,
  Team chef 1 ;-)