• Vorige week was het dan eindelijk weer eens zover. Dubbeldam 3 wist weer eens wat winnen was. Een schitterende 5-3 overwinning op hekkensluitert Halsteren.
  Het was nog even billenknijpen maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De euforie was groot. Eindelijk weer eens 3 punten. Je was bijna vergeten hoe het voelde. 
  Het kostte wel de nodige moeite. En Kevin alias Adje zijn voortand. Maar het was het dubbel en dwars waard. Vandaag stond er weer eens een thuiswedstrijd op het programma. 
  Tegen ODIO thuis. Uit in het schitterende Ossendrecht wisten we 3-2 te winnen dus we weten dat we deze kunnen hebben. Al hadden we toen wel de beste Boutens nodig om de 3-2 binnen te knallen.
  En die gigant hadden we vandaag niet... 
   
  Het was weer een week van uiterste. Maar wel een hele positieve week. Uw verslaggever zit er lekker in en merkt alleen maar positieve vibes. 
  Mensen die weer de vorm lijken terug te krijgen. Mensen die weer aansluiten bij de groep en dit zelfs als vlagger willen doen. De aanvoerder/leider/trainer/ adolf die deze week verjaart. 
  Het was een enorme leuke week. 
   
  Ja u leest het goed. Onze Ceta Bever verjaarde deze week. 38 lentes jong naar wij hebben begrepen. Assistent aanvoerder Stefan (wordt liever aangesproken als Tagliafico of babangida trouwens) 
  heeft hier overigens wel een goede uitleg voor. "Het is heel simpel eigenlijk. Het is net als met bomen. Kwestie van ringen tellen. (Zie foto)  Bij Nick zitten ze alleen in zijn slagtanden. Net als bij bomen geldt dat er brede en smallere ringen te zien zijn. 
  Maar iedereen die dus een beetje heeft opgelet met Biologie ziet dus op basis van de tanden van Nick dat hij 38 jaar geworden is. Mocht u graag willen checken vraag hem gerust eens zijn bek open te doen en puzzel lekker mee" zegt Stefan. 
  Zoals u vorige week gelezen heeft eiste Nick vorige week weer een negatieve hoofdrol voor zich op. Al moet wel gezegd worden dat hij de enige trainer is die de Boss-man aan de praat krijgt. Dat is wel bijzonder. 
  "Onder mij krijgt hij vleugels en begint hij zelfs 4 keer te scoren in 1 wedstrijd. Daar doe ik tegenwoordig 2 seizoenen over", geeft Nicky W toe. "Nu alleen nog een goede spits en dan kan ik echt gaan stoppen" aldus Nick. 
   
  Ook Jespertje heeft na de lofzang van vorige week een ontzettend goede week gehad. "Hij was ongekend vrolijk deze week" geeft vrienden By Ferial toe. " Zelfs in de ochtend zei hij gewoon gedag. En ook de mensen die langsliepen gaf hij een hand of begroeten hij gewoon vriendelijk. En in huis is hij ook veel actiever. Wat wel een beetje teleurstellend is dat hij de hele dag met die vlag loopt te zwaaien. Ook onder de douche, in de keuken, in de badkamer, tijdens het werk, en zelfs in bed.  Ik heb die vlag al 2 x op mijn kin gehad als ik net even verder op in mijn bed instapte. Dan vlagde Jespertje dat direct af, legt Ferial uit. 
  "Ja dit klopt, vult buurman Marco V aan. Ik zag hem gisteren ook op het dak staan met de vlag. En als een gek vlaggen. Opzich niet erg natuurlijk. Maar hij stond naakt op het dak met alleen witte sokken aan en die vlag in zijn hand.
  "OFFSIIIIIIIIIIIIIIIDE" schreeuwde hij dan. "Ja ik vind dat niet erg hoor. Maar je ziet de andere buurtbewoners wel een beetje gek kijken natuurlijk,"aldus Marco V.  Maar het is positief dat hij zo blij is om weer in het team terug te zijn. 
  Hij had het echt even nodig. Dit gunnen wij hem zo!" vult buurvrouw Patricia aan. U hoort het. Alleen maar positief nieuws deze week. Genieten met hoofdletter Geep. 
   
  Dan moet ik ook nog even een kleine rectificatie plaatsen. Vorige week was Enzotje alias de rasliefhebber afwezig. En dit was uw doorgaans objectieve verslaggever niet opgevallen.
  Wat zegt dit? Dit kan enerzijds betekenen dat hij eigenlijk niet opvalt. En dat is opmerkelijk want tot 2 jaar terug was hij nog basisspeler in Dubbeldam 1. Anderzijds kan dit ook te maken hebben met het feit dat Plukkie een onopvallende jongen is die vaak in een hoekje zijn leven in zijn hoofdje analyseert. Dat kan! Maar in dit geval moet er toch even aandacht aan besteed worden. De reden was immers een tikje opvallend te noemen. De beste man moest namelijk een deur monteren. 
  En van alles smoesjes die we de laatste jaren voorbij hebben zien komen in de verslagen is dit toch wel een top 3 klant. Zeker als je meeneemt dat Enzo behalve zijn eigen duitse helm nog nooit gereedschap heeft beetgehad. 
  In dat kader is deze afmelding zeer opvallend. En dus noemenswaardig. Bij dezen. Overigens zit de deur ondersteboven met de sloten aan de binnenkant. Het is dus net niet helemaal gelukt. 
  Ohja en hij heeft hem bij de buren gehangen. Want Enzotje was weer eens wat afwezig en niet goed gekeken naar het huisnummer. Kan gebeuren knulletje. Gelukkig ben je er vandaag weer! 
   
  De wedstrijd 
  Iedereen was vandaag ongekend goed gestemd en had enorme zin in de wedstrijd. Iedereen was op tijd. Niemand klaagde. Het voelde haast onwennig. Dubbeldam 3 onwaardig. 
  Zelfs bankzitter Niels had wel zin om eens te voetballen. "Tuurlijk wel. Even lekker de zinnen verzetten. Een heerlijk balletje trappen. Daar kan ik zo naar uit kijken, "aldus Nelis. "Nee je kan mij voor 2 dingen wakker maken in dit leven.
  Dat is bier drinken en een potje voetballen op zondagochtend met mijn goede Dubbeldam vrienden en Nick. 
   
  Ook Michel was weer eens aanwezig om mee te doen. Na weken afwezigheid was ook hij van de partij. En wat een feest was dat. De hit van Michel : DickyVanDerNet galmde door de speakers in de kleedkamer.
  Je merkte dat iedereen een boost kreeg. Wat een schitterende chanson. Zoek hem vooral eens op op SpataderFy. Hij wordt veel gestreamd dus u kan hem makkelijk vinden. Met Michel in de gelederen zou het ook zomaar eens kunnen dat nick vandaag niet in de basis hoeft te beginnen. Want natuurlijk al een ontzettende opsteker is. Wat een top zondag. NU AL! 
   
  Ook keeper Patje was vol goede moed en bereid om vandaag alles te geven. "De 4 is weer heilig hoor!" lachte Patrick zijn problemen weg. De wallen van Patrick hangen ongeveer op zijn kin. 
  De babytijd valt hem zwaar. "Het is aanpoten. En de baby zoekt telkens mijn tepels. Ja dat snap ik wel natuurlijk. HA HA HA, lacht Patje verder. "Die hangen er ook gewoon goed bij." Maar vannacht was een goede nacht.
  Ik was tot 4 uur in de stad. Toen in slaap gevallen met mayonise in mijn nek en pita kaas onder mijn kin. Vervolgens 10 uur wakker en naar de club. Nee vannacht ging best goed" aldus Patje. 
   
  Ook Arne was weer van de partij en was enorm positief over de wedstrijd. Wel staat Arne wissel. "Dan kan hij goed oefenen voor zijn trainersdiploma" legt Nick uit. Hij wil zo graag trainer worden.
  Nou waar staat de trainer altijd? Juist, langs de kant!" zegt Ceta. "Ik vind het niet erg hoor. Vriend Nick mag mij altijd wissel zetten. Ik ben er puur bij voor de gezelligheid. Iedereen moet spelen.
  Nee hoor dat vind Arnetje helemaal niet erg" eindigt Arne zijn positieve pleidooi. 
   
  U leest het wel. Het was onwennig gezellig. De sfeer was goed. Iedereen had er zin in. De wedstrijd kon dus beginnen! 
   
  In doel Pat
  Achterin: Jeroen, Wappie, Niels en Boy.
  Middenveld: Tak, Stefan, Sven, Enzo en Jeff en voorin Michel.
  Wissel Nick, Martin, Corne en Sjoerd en Bosman 
   
  Het was echt een bijzondere zondag. Want de warming up werd serieus gedaan. Inspeelvormen liepen goed. En ook Patje hield de ene na de andere bal.
  Dit beloofde wat. Dubbeldam kwam dan ook furieus uit de startblokken met een aantal mooie aanvallen en je zag dat de spirit goed zat. Nick op de bank leek de andere ontzettend te inspireren. 
  Sven had al vanouds de ene na de andere kap. Enzo fungeerde weer eens als een nummer 6 die dit keer ook hetzelfde shirtje wist te vinden. Tak strooide weer eens met passes alsof hij in B-1 zat. 
   
  Ook achterin had Dubbeldam de zaken goed op orde. Alleen Wappie maakte in de 2e minuut een verkeerde Wappiekappie waardoor de tegenstander 1 op 1 met de keeper ging.
  Maar patje verkleinde (hoeft hij weinig voor te doen, ha ha ha goeie grap a dri aan) de goal zodanig dat het 0-0 bleef. En de goal bleek een kwestie van tijd. Na een schitterende een-twee tussen Sven en Michel rondde de laatstgenoemde keurig af.
  Ja Nick, zo kan het ook he. Gewoon hoekje kiezen en prikken maar. 1-0.  Dubbeldam had vandaag zeer leuk voetbal in petto. De ene na de andere aanval. Maar ook strijd. Een mooi schot van Gokinho eindigde stijf in de kruising en iedereen vloog dus om de nek van Gokinho. Wat een pegel zeg. En net voor rust werd het ook nog 3-0 door een kopbal van Stefan. Ongekende luxe! 
   
  In de rust was er tevredenheid. Rust. Vrede. Wat een verschil met de afgelopen weken zeg. Nick haalde nog wel even wat afspraken aan en de spelers luisterde hier zoals gewoonlijk niet tot nauwelijks naar. 
  Heerlijk gewoon. Een paar wissels werden doorgevoerd en we gingen de 2e helft vol goede moed in om dit vast te houden en vooral door te zetten. 
  De tank leek nog lang niet leeg. Dubbeldam bleef hoog druk zetten en kwam telkens met mooie goedlopende aanvallen door over de flanken via Sven en Corne. 
  Handjevol kansen werden gemist maar na 20 minuten kwam ook nummer 4 op het scorebord. Eindstation wederom Michel. De beste man heeft Nicky Verstappen al helemaal doen vergeten.
  Vandaag al meer goals als Nick in de afgelopen 21 wedstrijd. Klasse Michel! 
   
  Net voor tijd scoorde ook Bosman en Sjoerd nog een doelpunt en hierdoor liepen we uit naar 6-0. Het einde was wel wat minder. Maar dit kan ook de vermoeidheid zijn.
  Veld B is natuurlijk ook een zwaar veld. En de druk van de massaal opgekomen toeschouwers speelt dan ook mee. Vooral door de komst van supportersvoorzitter Ries van A.
  Hij is altijd zeer kritisch op de ploeg maar vandaag stond hij ook met een harde plasser te applaudiseren langs de kant. "Eindelijk weer eens een goede pot. Dit hebben we zo gemist!" glundert Ries. 
   
  Het einde naderde en de scheidsrechter floot af voor de wedstrijd. Het was een geweldige zondag. Met een prachtige wedstrijd. 
  Wouw. Het voelde bijna onwerkelijk. Zo goed zijn we al jaren niet meer. En... toen... Kwam er een soort gek moment over dit hele verhaal heen.
  Een gek geluid overstemde dit vrolijke tafereel. Uw verslaggever kan het geluid even niet plaatsen. 
  Er gaat wat tijd overheen om het geluid te dempen en weg te krijgen. Een vreemde klap in het gezicht van de verslaggever van diens vrouw. "LUL , de wekker gaat 10 minuten af!!" 
   
  En zo bleek. We speelde vandaag helemaal niet. Het was een droom. De wens is de vader van de gedachten. Zo bleek. 
  Met beiden benen weer op de grond gezet, De wedstrijd is uitgesteld. De tegenstander had niet genoeg man. Verdomme zeg. Wat een keihard einde is dit. 
  En wat zonde van uw tijd ook! al die woorden gelezen... en is er helemaal geen wedstrijd geweest. 
  Heel eerlijk.. Als wij de 0 houden had je kunnen weten dat dit een fake verslag was. Of bij de goal van Stefan. Kan je ook al lichte twijfels krijgen... 
   
  Maar lieve lezers en trouwe fans:  er nog wel iets semi- leuks te melden op dit vervelende moment van onmacht en onbegrip.
  Namelijk: deze wedstrijd gaat ooit echt plaatsvinden. Namelijk op 28 April.
  Of de uitvoering dan identiek is aan bovenstaan?  Je weet het niet. Maar de kans is klein. Heel klein!
   
  Voor nu nog een fijn weekend en tot snel! ;-) 
   
  p.s. de tent van Rory is nog altijd te koop. Ga gerust bij hem langs als u interesse heeft. 
   
  groet, 
  Uw verslaggever van sterrenteam DD3