• Het was vroeg op pad dit weekend! Op een zonnige zaterdagochtend om 8.30 uur in Sliedrecht stond de kraker tussen Dubbeldam JO11-5 tegen Sliedrecht J011-8 op het programma. Beide teams hadden deze competitie nog niet gewonnen en er stond dus veel op het spel. Zou dit de eerste overwinning worden voor het nieuwe JO11-5 team dat is samengesteld met spelers uit het voormalige JO9-4 en JO10-2 team?

  Na een peptalk van de coaches Mathijs en Shane, wordt de wedstrijd gestart met Diego in het doel. Chris, Temen en Hadison, die vandaag de aanvoerdersband draagt, vormen de laatste linie. Op het middenveld moeten Finn, Mitchel en Lotte zorgen voor de creativiteit en aanvoer richting de spits Yoel. Henasa en Yonas beginnen als eerste wissels. Jake en Jasper, die nog herstelt van een blessure, zijn vandaag afwezig.

  Onder luid applaus van de in groten getalen meegereisde supporters gaat de wedstrijd van start. Vanaf het eerste fluitsignaal is het duidelijk dat Dubbeldam vastbesloten is om hun stempel op de wedstrijd te drukken. Ze willen deze wedstrijd absoluut niet verliezen en zetten vanaf de eerste minuut Sliedrecht fel onder druk. Sliedrecht heeft duidelijk moeite om onder de druk uit te komen. Yoel, Mitchel en Finn zijn dreigend en proberen door de verdediging te breken. Ze lossen de eerste schoten van afstand op het doel van de keeper van Sliedrecht, die redding brengt en tot nu toe op alles een antwoord heeft. En dan is het prijs, het eerste doelpunt van Dubbeldam JO11-5 in deze wedstrijd, en in deze competitie. De ban is gebroken! Na een mooie pass van Finn komt de bal bij Yoel die effectief uithaalt en de 0-1 binnenschiet! De spelers doen hun speciale celebrations, de coaches juichen en de supporters klappen hun handen stuk. Wat een heerlijke start en wat een ontlading.

  Sliedrecht probeert moedig weerstand te bieden, maar hun pogingen worden steeds vakkundig gepareerd door een goed georganiseerde en robuuste verdediging van Dubbeldam. Chris, Temen en Hadison werken hard en vormen een goed defensief blok. Ze zijn lastig te passeren door de spelers van Sliedrecht. Elke bal die over de middellijn komt, wordt direct veroverd en weer terug richting de helft van Sliedrecht gespeeld. De druk van Dubbeldam blijft onophoudelijk, en verschillende kansen volgen elkaar snel op. Yoel en Finn hebben grote kansen. Yonas en Henasa, die inmiddels beiden in het veld zijn gekomen, schieten op het doel, maar de tweede treffer wil nog niet vallen. En ook Chris lost een pegel richting de keeper als hij meekomt naar voren bij een vrije trap. Kom op Dubbeldam, ga door! 

  Dan, na één van de spaarzame aanvallen van Sliedrecht, verovert de verdediging van Dubbeldam de bal. Na een snelle combinatie ziet Yoel een gaatje in de verdediging en maakt hij zijn tweede van de ochtend. 0-2! Een verdiende tussenstand.

  Rust! Tijd om even uit te rusten, fruit te eten en wat lekkers te drinken. Met een 0-2 stand bij rust is er voor Sliedrecht nog hoop op een ommekeer, maar Dubbeldam wil het duidelijk zover niet laten komen. Na de pauze zien we een nog feller Dubbeldam uit de kleedkamer komen. Wat de coaches hebben verteld in de pauze zullen we nooit weten, maar Mathijs en Shane hebben duidelijk de juiste woorden gevonden, want de ploeg schakelt nog een tandje bij. Met Henasa in de spits schieten ze uit de startblokken. De keeper kan nog redding brengen op de eerste poging van Henasa, maar dan is daar al snel de derde goal. Een knap schot van Mitchel waar de keeper van Sliedrecht geen antwoord op heeft. 0-3.

  Dubbeldam blijft hun spel spelen. Het team heeft in de afgelopen weken duidelijk stappen gezet en de spelers weten elkaar steeds beter te vinden. Met hard werken en veel druk op de bal krijgt de tegenstander vandaag helemaal geen ruimte om te voetballen. Lotte speelt een sterke tweede helft en werkt hard om ballen te veroveren. Kansen van Yoel, Mitchel en Henasa volgen elkaar snel op. En dan neemt Mitchel een bal van grote afstand op de pantoffel. De keeper is kansloos! 0-4 voor Dubbeldam.

  Terwijl uw reporter deze 0-4 nog staat te typen, flitst Yoel alweer door de verdediging. Direct ook de 0-5. Een hattrick voor Yoel. Wat een luxe. Het is echt genieten vandaag!

  Sliedrecht J011-8, dat blijft vechten voor elke meter, slaagt er niet in om de verdediging van Dubbeldam serieus op de proef te stellen. Ondanks hun inzet en enkele sporadische uitbraken, blijven echte kansen uit. 

  Bij de start van het laatste deel van deze wedstrijd zien we een verrassende wissel. Keeper Diego, die nog niet veel te doen heeft gehad, mag van de coaches zijn geluk in de spits gaan beproeven. Yoel neemt zijn plek onder de lat over voor het laatste kwart.

  Diego heeft er zin in en laat er duidelijk geen gras over groeien. Hij wil scoren vandaag en gaat voor een doelpunt. Hij gaat vol goede moed richting het doel van Sliedrecht, maar zijn eerste inzet wordt nog gekeerd door de keeper. Verschillende mooie acties van Hadison, Lotte en Henasa op de aanvallende helft, maar nog geen nieuwe goals. En dan weer een kans voor Diego: raaaaak! 0-6 van onze keeper!

  Er ontstaat nu veel ruimte op het veld. Iedereen van Dubbeldam wil een doelpuntje meepikken vandaag, waardoor ook de verdedigers mee ten aanval gaan. Dit zorgt voor een aantal gevaarlijke counters van Sliedrecht, maar Yoel staat zijn mannetje in het doel en brengt verschillende keren goed redding. De wedstrijd eindigt zoals hij begon, met Dubbeldam in volledige controle en Sliedrecht zonder antwoord op het aanvallende geweld. De eindstand wordt door Finn op het scorebord gezet. Hij schiet de bal van dichtbij in de rechterbovenhoek. 0-7! 

  Dubbeldam J011-5 toont zich vandaag een goed geoliede machine met een sterke teamgeest. De bezoekers uit Dubbeldam laten er geen twijfel over bestaan wie de sterkste is, en vertrekken met een klinkende 0-7 overwinning terug naar huis.