• Het was ijzig koud aan de Schenkeldijk hedenochtend. De temperaturen tikte de -4 aan toen de jongens en meiden van JO9-2M moesten verzamelen aan de steenkoude Schenkeldijk. 

  Auto's moesten gekrabt worden. Fietsen moesten worden ontzien van ijsvorming. En de oogleden moesten worden ontdooid. 
  En niet onbelangrijk ook: de kinderen moesten de juiste energie en spelvreugde zien te krijgen om de witte vlaag die over de velden hing te betreden. 
   
  Trainers Marco en Carlo, beiden voorzien van muts en vleespet, waren op tijd aanwezig om met elkaar het strijdplan te bespreken.
  vandaag stond pelikaan op het menu. Na de geweldige, haast eclatante,  zege van vorige week op oranje wit zat de winning mood er lekker in. De trainers kregen haast vleugels. 
  Ze durfde nu ook uit te spreken dat er vandaag gewonnen diende te worden om omhoog te kunnen blijven kijken. "Europees voetbal of in ieder geval playoffs moet haalbaar zijn" aldus Trainer Carlo. 
  "Absoluut, we zitten in de winning streak en moeten nu doorpakken"vult Marco zijn kompaan aan. 
   
  Helaas was Fayen vandaag ziek en is Juul nog altijd herstellende van de val en dus nog helaas niet inzetbaar. Maar gelukkig hadden we een 7-tal giganten die wel aan de aftrap konden verschijnen. Diep onder de sjaals,mutsen, wanten, maillots en anders kledingstukken verborgen zaten onze toppertjes. We beginnen vandaag in de volgende opstelling:
   
  Esmee in de goal, achterin Daan en Rashid. Op het middenveld Luka en Loek (niet te verwarren met stripheld Lucky Luke, maar als je het snel zegt klinkt het wel zo) en in de spits Stijn.
  op de bank begint vandaag BoemBoem Johnny. 
   
  Het was duidelijk merkbaar ook bij de supporters vandaag. De koude omstandigheden leken de ouders niet in de 'koude kleren'(badum tsjjjjj) te zijn gaan zitten.
  Bij de een hing er nog een ijspegel aan de oorlel. Bij de ander zat er nog een stukje sneeuw in het haar. En sommige kwamen gewoon met schitterend babyblauwe dekbedden richting de zijlijn getreden.
  Maarrrrr lieve mensen, ze stonden er wel. En ook menig opa en oma hadden de kou getrotseerd. Chapeau, lieve supporters! 
   
  Al gauw bleek dat we vandaag aan de bak moesten tegen een man. De nummer 7 van pelikaan. Die vloog letterlijk over het veld. Kappen, draaien, passeren, schieten, dribbelen. Hij had het gehele pallet aan deze kwaliteiten.
  Maar Esmee was gelukkig in vorm en duidelijk niet van plan deze jongen het toneel te gaan geven en met een paar ferme reddingen hield ze Dubbeldam op de been.
  De verdedigers Daan en Rasheed waren aan het bikkelen en vochten menig duel uit en kwamen vaak winnend uit de strijd. Wat een karakter en kracht hebben deze 2 mannen!! Telkens ondersteund door middenvelders Luka en Loek die weer als vanouds aan het banen waren en van goal naar goal hun werk verrichtte. Stijntje had nog geen geluk in de afronding maar was wel lekker aan het sleuren en op zoek naar de treffer. 
   
  Ondanks de sterke tegenstander was Dubbeldam lekker aan het ballen en via Loek werd er ook nog  twee keer gescoord. helaas Deed die ellendige nr 7 van Pelikaan dat ook een aantal keer. 
  De ruststand was 3-6 maar duidelijk was dat Dubbeldam lekker bezig was en met man en macht aan het werken was voor een goed resultaat. Onze bezielende leiding van Carlo en ook nog wedstrijdbegeleider Marco (die man is van alle markten thuis!) werden onze jongens en meid geholpen in de strijd tegen de elementen. (kou, veld en die ellendige nr 7 van pelikaan)
   
  In de rust haalde Carlo nog even alle afspraken aan en met een donderspeech probeerde hij een kentering te creeren en er nog een strijd van te maken. Nou dit was zichtbaar in de tweede helft. 
  Achterin werd keihard gewerkt en ook Johnny was aan het sleuren zoals alleen hij dat kan. Mooie passjes, goede acties en de prachtige lach waren allemaal zichbaar vanochtend bij niet alleen Johnny maar het hele team.
  Ook de supporters genoten van het spel en de kids die zichtbaar plezier hadden. We kwamen uiteindelijk door 3 goals van Stijntje en nog een goal van Loek uiteindelijk tot 11-7 verlies maar dat mocht de pret niet drukken. 
  We hadden ook nog wat pech in de afronding. Anders had de sterk spelende Luka zeker ook nog kunnen scoren. Maar door alle arbeid kwam hij voor het doel net ff tekort. Maar zoals gezegd mogen we trots zijn op onze (klein)kinderen.
  Gestreden als Leeuwen tegen 1 Pelikaan en 5 knechtjes. Ze hebben alles gegeven en uiteindelijk 7 goals gemaakt. Hulde!! 
   
  Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar in Zwijndrecht tegen Groote Lindt. We kunnen nu al terugkijken op een enorm leuke 2e fase! 
  Misschien tot dan en anders een fijne kerst! ;-) 
   
  Verslaggever JO9-2M