• Derbydag bij SSW

  Afgelopen zaterdag stond de derby tegen SSW 1 op de planning. Een zwaar beladen derby wel te verstaan, eentje die we niet snel zullen vergeten. Na vorige week een goede wedstrijd te hebben neergezet tegen Boeimeer waren de Dubbeldammers vastberaden deze week hetzelfde te doen! Dubbeldam Zaterdag 1 wil graag de volgende ronde van de bekercompetitie behalen en moet dus met SSW afrekenen die vorige week met 7-1 had verloren van de Fendert. SSW speelt in de 4e klasse en heeft een jong talentvol elftal. Het is een ploeg die je niet moet onderschatten, want uit betrouwbare bronnen was vernomen dat een groot deel van de staf van SSW actief was geweest bij de Engelse Leeds United.

  Aangekomen op Sportpark te Zeehavenlaan werd even getwijfeld of men hier wel juist was. Het hele sportcomplex leek wel uitgestorven maar na een dampende walm van een dikke geklapte jonko wisten we dat aan het juiste adres waren. De voorbereiding van de wedstrijd liep behoorlijk stroef omdat er wat spelers te laat arriveerden. Hierdoor moest Vincent ingrijpen en puzzelen in zijn basisopstelling (zie hierboven).
  Een van die laatkomers was de King of Wakanda Frenkul. Doordat hij vroeg in de ochtend nog druk bezig was om de straten van Wielwijk veilig te houden, was hij zijn voetbalschoenen vergeten. De andere laatkomer was Malcolm in the Middle die waarschijnlijk zijn bril niet op had toen hij de mail van Ben had ontvangen of een phishingmail van Ali Sedagat had ontvangen.
  Beide spelers werden door Vincent geslachtofferd. Verder regende het boetes omdat een groot deel van de spelers zijn presentatiepakje niet volledig aan had, Tijn de Avatar vragen niet correct kon beantwoorden en natuurlijk twee spelers te laat waren. Ook kreeg Ruud een boete omdat hij eigenlijk in quarantaine moest omdat er vermoedens zijn dat hij toch besmet is met corona. Als we zo door blijven gaan dan kunnen we met trainingskamp waarschijnlijk naar Ibiza! Maar dit allemaal hield het team niet tegen om alsnog gefocust de wedstrijd in te gaan.

  Om 15:00 uur klonk het startschot, en daar ging Dubbeldam. Het plan was om SSW gelijk onder druk te zetten, dit resulteerde meteen tot wat kleine kansjes voor Henkie T en Do Manu. Het eerste halfuur was het qua spelbeeld best rommelig en hadden beide ploegen veel balverlies. SSW kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van Timo maar het leidde niet echt tot kansen. De grootste kans was in de 30e minuut voor SSW, uit een goed getrapte corner kopte de verdediger van SSW over de het doel. Dit was een wake-up call voor Dubbeldam dat ze met meer energie moeten gaan spelen om hier een goed resultaat te kunnen neerzetten. Dubbeldam kreeg hierna behoorlijk wat vrije trappen rondom het strafschopgebied om gevaarlijk te worden. Er werd wat door Teoman en Daan geëxperimenteerd met wat vrije trap varianten wat terug is te zien in Funniest Homevideo's van Hans Kraai.

  In de 25e minuut kreeg Dubbeldam een corner en komt de gevestigde Air Force 1 mee naar voren, zo zijn Schuimpie, Mayhar en Henkie T voor de goal te vinden. Door een goed getrapte corner van Tim, kopte Henk-Jan de bal over de doellijn van SSW. Maar de grensrechter van SSW zat even niet op te letten en werd er geen doelpunt voor Dubbeldam toegekend. De corners zorgden voor het nodige gevaar in het strafschop gebied, de keeper van SSW dacht dat het een hete bitterbal was en de korte varianten van Dubbeldam waren zoals gewoonlijk levensgevaarlijk.

  Dubbeldam dringt aan en is op zoek naar de openingsgoal. De trainer van SSW heeft ook een week stage gelopen bij Jose Mourinho want SSW stond met 10 op eigen helft te verdedigen. Er stond een flinke bus geparkeerd en ze schopten alles wat los en vast zat. Uiteindelijk komt de bevrijdende 0-1 uit een goede voorzet van Bjorn Lothbrok die slecht wordt aangenomen door Mahmod, maar door wat Iraans worstelen toch de bal voor de voeten van Dominique bezorgt en die de bal zonder te twijfelen keihard in het doel schoot. Vele zagen nog wel dat de bal door Mahmod van richting werd veranderd maar hij gunde Do zijn eerste echte doelpunt van het seizoen. Hierbij moet vermeld worden (wilde Do zelf heel graag) dat hij dit doelpunt met zijn linker maakte. U denk ach dat gebeurd wel vaker, nou als je Do regelmatig op dat linkerbeen ziet trainen, stond je van dit schot wel even te kijken.

  De laatste tien minuten van de eerste helft kwam Dubbeldam niet meer tot echte kansen. Het enige wat wel opviel was dat Tijn een spoedcursus duiken bij Frank van den Hoogenband had gevolgd, Björn de strijdkreet van een viking onder de knie heeft en dat Tim oorpijn heeft gekregen van het gesjees van Teo die een paar keer langs hem versnelde. Daarbij moet gezegd worden dat SSW wat gemener ging spelen en hier een daar een tikje uitdeelde zo werd Daan deze keer niet KO geslagen in de derde helft maar al in minuut 43. Femke was er snel bij met de watertas, een spons zonder water en de scheids die Daan 8 seconden gaf. Er werd langs de kant zelf gesproken over een kin waar Badr jaloers op zou zijn. Terug naar de wedstijd, de laatste 10 minuten waren voor Dubbeldam zonder tot een echte kans te komen. Het was vooral breien op de helft van de tegenstander, het was wel een breiwerk waar Bobbi Eden jaloers op zou zijn. Iedereen denkt Bobbi Eden en breien bij de Zaterdag 1 is ze toch bekend op andere onderwerpen. De schrijver zat thuis naar The Wheel te kijken en daar zat Bobbi Eden als expert op het gebied van breien en haken, echter is ze bij ons vooral bekend met haar naaiwerk. Met zulke weetjes kom je een eind en weet iedereen hoe spannend de laatste 10 minuten van de eerste helft waren.

  Eerste helft samengevat: Dubbeldam heeft veel de bal maar is erg slordig en komt niet tot grote kansen. Verder complimenten voor de teamspirit en het positief coachen op elkaar.

  De tweede helft is begonnen en Dubbeldam begint eigenlijk wat wisselvallig. Dubbeldam krijgt de meeste kansjes om de voorsprong verder uit te breiden alleen de laatste pass is steeds niet goed genoeg. Echter geeft het achterin meer ruimte weg en met een paar behendige jongens in de voorhoede weet SSW het Dubbeldam lastig te maken. Echter staan Björn Ragnarok en onze Iraanse Cannavaro centraal achterin die het meeste gevaar weten te stoppen. Op rechts staat Teoman die na het ontslag van bondscoach Senol Günes het gevoel heeft dat de nieuwe bondscoach wellicht nieuwe jongens de kans wil geven. Die Teo had voor de wedstrijd een filmpje zitten kijken van een oud trainer die hem aanspoorde de achterlijn te halen. Dit heeft Teo duidelijk in zijn oren geknoopt tot ergernis van de omwonende waar die telkens tot stilstand kwam in de omliggende tuinen. Op links was Tijn de tweede helft waar constant, een 7 voor de afzet en een 9 voor de duiken die hij deed. Ondanks de gevaarlijke plaagstootjes wist Dubbeldam zich staande te houden.

  In de 60e minuut werd er door Vincent gewisseld, onze vakantieganger Koen(ani) was eindelijk weer terug in het land. Koen en Frank kwamen erin voor Hertog-Jan en Do die na zijn goal het wel welletjes vond, daarbij moet gezegd worden dat Do na 25 minuten al om een wissel vroeg. De wissels brachten wat nieuw leven in het team. Dit resulteerde tot een grote kans voor Koen na een goede actie van Tim aan de rechterkant. Na een strakke voorzet van Tim, schoot Koen van dichtbij de bal terug naar Barcelona waar hij een paar dagen ervoor vertoefde of tegen het raam waar Teo telkens tot stilstand kwam in de tuin, dit kostte Koen trouwens een euro. Uiteindelijk komt de 0-2 door een goede actie van Frank die de bal goed van Daan aan de linkerkant had ontvangen. Frank kapte heel mooi de kapper van Djawad uit en gaf een goede voorzet op Koen. Koen kopte hard in en maar tot iedereen zijn verbazing hield de keeper de bal een keer goed tegen. Uit de rebound wist Mahmod de bal rustig onderkant lat in te schieten.
  Dit was de nekslag voor SSW dat onderling veel frustratie had, met de scheidsrechter en zelfs met de trainers. Het is aan Dubbeldam om de wedstrijd dan slim uit te spelen en de winst veilig te stellen. Voor de elf jongens in het veld moet dit een routine klusje zijn. Björn werd eraf gehaald omdat hij dorst had en Malcom mocht zijn opwachting maken. Malcom had er erg veel zin in, met de rugby trainingen van Vincent in het achterhoofd, zette Malcom op elke speler druk welke uit pure paniek de ballen de lege kantine inschoten. Na het tweede doelpunt kwam al snel de 0-3, Tim was weer op de brommer en gaf een goede steekbal op de Djawatar die met zijn lucht stuur kunsten de verdediging te snel af was. De Djawatar schoot verwoestend vanaf de rechterkant op het doel, de doelman kon ternauwernood de bal wegstoten. Maar kwam precies in de voetjes Tim en schoot koelbloedig (met links, wilde Tim graag laten weten) de 0-3 erin. Na de 0-3 kwam SSW er nog één keer gevaarlijk uit met een snelle counter, maar de aanval werd er goed uitgehaald door een goed spelende Teoman. Teoman wilde vandaag de nieuwe bondscoach zijn kwaliteiten laten zien, echter liet Teo ook zien als Boeing 747 voor Turkish Airlines te kunnen fungeren. De landing was wat minder maar daar kunnen onze Frank en Tijn van de Hoogenband bij helpen.

  Het slotakkoord was voor de Djawatar, door goed druk zetten van Koen wist Dubbeldam de bal te veroveren, stak Tijn de bal op de Dwajatar. Na vele vlammende schoten werd het tijd voor de Djawatar om de bal een keer in het doel te krijgen en dit keer beloonde hij zichzelf met het vierde doelpunt van het wedstrijd. Het was duidelijk dat de Djawatar zijn vuur stuur kunsten gebruikte want de keeper vond de bal zo heet dat, deze hem zowat zijn eigen goal in gooide.

  De eindstand was 0-4, na twee redelijke helften, veel balbezit, veel strijdlust en een eerste clean sheet van Timo in zijn carrière konden de mannen van de Zaterdag 1 lekker gaan douchen. In de kleedkamer kwamen we tot de conclusie dat we minimaal de kwartfinale moeten gaan halen om volgend jaar de KNVB beker te kunnen winnen, Tim dacht er anders over wij gaan de beker dit jaar winnen, volgend jaar de KNVB Beker zodat we over 2 jaar Europees gaan. Een duidelijke doelstelling eentje die Vincent probeerde weg te lachen en Ruud stond te hoesten van het lachen of corona wie zal het zeggen. Na de wedstrijd kreeg Mahmod nog een boete ondanks hij nog steeds volhoud dit kledingstuk nooit te dragen.

  Volgende week staat een bekerwedstrijd tegen het team van de Fendert op planning. De Fendert is een oude bekende voor de meeste mensen die de Zaterdag 1 al wat langer volgen. Door een 0-3 overwinning van de Fendert op Boeimeer moet Dubbeldam volgende week winnen om de volgende ronde van de KNVB te behalen.