• Derby vol strijd eindigt met 0 punten voor VV Dubbeldam

  Na twee zaterdagen niet gevoetbald te hebben vanwege een plaatselijke bui op het hoofdveld en een coronabesmetting de week daarna, mocht VV Dubbeldam vanmiddag aantreden tegen DFC. De wedstrijd tegen DFC werd twee weken geleden afgelast vanwege het noodweer aan de Schenkeldijk en het kunstgrasveld wat nog niet af was. Gelukkig regende het de gehele week niet al te hard waardoor het veld ‘bespeelbaar’ geacht werd door de scheidsrechter. Het is voorlopig tevens de laatste wedstrijd waar supporters aanwezig mogen zijn van onze beleidsbepalers uit Den Haag. Mede hierom waren er extra vrijwilligers aanwezig vandaag om de QR-Codes te controleren en stempels uit te delen. Deze vrijwilligers zorgden tevens voor het eten en het drinken uit de kantine en deze willen we namens de Zaterdag 1 nogmaals hiervoor bedanken.

  Om 14:45 stond de aftrap gepland voor vanmiddag tijdens de enige Dordtse derby van dit seizoen in de zaterdag 3de klasse. De aanloop richting deze wedstrijd was verre van ideaal maar dat mocht vanmiddag geen excuus wezen. De wedstrijden tussen Dubbeldam en DFC staan garant voor matig tot slecht voetbal, veel strijd en beleving en het spekken van de KNVB met de boetes voor kaarten.
  De 11 namen aan Dubbeldamse zijde zijn op goal Timo, in de verdediging Malcolm, Mahyar, Max en Tijn op het middenveld Daan, Mahmod en Koen en in de aanval Djawad, Do en Hertog-Jan. Het strijdplan van Dubbeldam was snel duidelijk en DFC kwam er ook snel achter dat voetballen in de Schenkeldijkse loopgraven niet eenvoudig zou worden. Na ongeveer twee minuten onderschept Daan de bal op het middenveld na een inspeelpass van DFC, hij twijfelt niet en stuurt de diepgaande Do weg welke de bal niet onder controle weet te krijgen waardoor een 100% kans verloren gaat.
  Twee minuten later wordt de bal diep geschoten door DFC, bij Mahyar in de voeten. Mahyar haalt de bal er rustig uit richting Timo welke de bal aanneemt en op het moment dat die de bal lang wil spelen ongelukkig uitglijd. Hier weet de spits van DFC jammer genoeg van te profiteren en legt de bal zo eenvoudig in het netje, zo staat Dubbeldam na vier minuten al tegen een 0-1 aan te kijken. Iets met een gifbeker die helemaal leeg leek te zijn.
  Dubbeldam liet gelijk zien dat ze dit om wilde gaan draaien en vocht voor elke meter. De scheidsrechter had duidelijk nog nooit een wedstrijd gehad buiten Brabant of hij was erg zenuwachtig voor de rapporteur die stond te kijken, maar hij zag overal een overtreding in en wilde maar al te graag met kaarten gaan strooien. Zo had Daan in minuut 15 bij zijn eerste overtreding direct een gele prent te pakken. Deze was niet onterecht al klopte de uitleg van de beste scheidsrechter niet helemaal, ach ja ik zou ook zenuwachtig worden als ik zo dicht in de buurt van Koen zou staan.
  Dubbeldam had vanaf de 0-1 in de eerste helft wel redelijk controle op de wedstrijd echter bleven echte grote kansen uit. Tot er in minuut 35 een steekpass gegeven werd op Hertog-Jan door Daan en hij zo 1-op-1 met de keeper kon gaan. Deze stond op de rand van de 16 en Henk besloot te schieten, jammer genoeg ging de bal over het goal. Dubbeldam drong richting het rustsignaal nog aan maar konden alleen een gele kaart voor Mahmod bijschrijven. Deze was het hier niet helemaal mee eens maar zoals de hele eerste helft werden alle 50/50 momenten voor de scheidsrechter in het Dubbeldamse nadeel gegeven. Voordat we het vergeten tegen het einde van de eerste helft moest Koen het veld helaas verlaten met wat het oogt een vervelende hamstringblessure. Frank stond te popelen en mocht zo de laatste vijf minuten richting het rustsignaal volmaken. Al met al een prima eerste helft waarin er een ongelukkig doelpunt weggegeven wordt, hiermee was er natuurlijk nog niks aan de hand.

  De tweede helft begon zoals de eerste helft was afgelopen, Dubbeldam is opzoek naar de 1-1 en DFC loert op een uitbraak. De strijd van beide kanten werd alleen maar feller gedurende de tweede helft. Zo krijgt Dubbeldam op 20 meter een vrije trap, deze wordt in de hoek van de keeper geschoten die de bal met moeite verwerkt maar welke precies tussen drie Dubbeldamspelers heengaat. Weer iets met een gifbeker die helemaal leeg moet. Gedurende de tweede helft gaat Dubbeldam steeds meer risico nemen, waar in de eerste helft op momenten nog gevoetbald werd of hiertoe in ieder geval een poging werd gedaan. Was hier in de tweede helft geen sprake van het veld werd steeds onbespeelbaarder. Beide ploegen wisten eigenlijk geen kansen te creëren, totdat in minuut 65 DFC de bal wederom lang speelde welke goed verlengt wordt door de spits van DFC. De Dubbeldamse verdediging staat op dat moment op één lijn waardoor de snelle buitenspeler 1-op-1 kan met Timo. Deze schiet de bal goed strak onder Timo binnen waardoor DFC op een 0-2 voorsprong komt.
  Dubbeldam geeft de moed niet op en kiest voor de aanval. Tot echte kansen leidt dit niet buiten een geblokt schot van Do en enkele pogingen van buiten de 16. Zoals je kan verwachten leidt dit tot veel ruimte voor DFC welke meerdere keren tot grote kansen leiden, deze worden echter niet benut waardoor de 0-2 op het scorebord blijft staan. De sfeer op het veld wordt langzaam aan ook wat grimmiger, de frustratie is te merken aan de Dubbeldamse kant en ondanks de 0-2 voorsprong laat DFC zich hierin meetrekken. Zo begaat een middenvelder een overtreding op het middenveld, waarvoor de scheidsrechter die wellicht kleurenblind is net als Bruno eventjes vergat een rode kaart te trekken. Aan de andere kant was hij behalve kleurenblind ook zijn lens even kwijt toen hij Bruno bestrafte met een gele kaart voor een tackle op de bal. Bruno was samen met Djordi ingevallen voor Malcolm en Henk-Jan. Leandro mocht tien minuten voor tijd nog invallen voor Mahyar waarmee Dubbeldam nog alles of niets ging spelen. In de laatste tien minuten pakte Tijn nog een gele kaart en waren er meerdere opstootjes en enkele zogenoemde errors op het veld. Eén van deze errors resulteerde in penalty voor DFC nadat de buitenspeler tamelijk onnodig tegen de vlakte werd gewerkt. De penalty ging via de hand van Timo de hoek in en zo staat de 0-3 op het scorebord. Dit is tevens de eindstand van deze wedstrijd welke helaas verloren gaat. Helaas verliezen we naast Koen ook Do met een kuitblessure in de laatste vijf minuten met van de wedstrijd.

  De eindstand 0-3 is wellicht licht geflatteerd en zeker onnodig te noemen. Echter had Dubbeldam zeker gezien de tweede helft en de niet gecreëerde kansen weinig recht op meer. Gelukkig kan Dubbeldam zich aankomende dinsdag revancheren tegen Groot-Ammers op een ‘Europees’ voetbalavondje zonder publiek. Deze wedstrijd zal erg belangrijk worden tegen een directe concurrent en zal betekenen dat Dubbeldam of aansluit aan de onderkant van de middenmoot of de aansluiting hiernaartoe verliest.
  Voor al onze fans we zullen jullie de aankomende drie weken en de politiek kennende drie maanden helaas moeten missen. Wanneer u naar Nederland-Noorwegen zit te kijken aankomende dinsdagavond hopen we dat u toch nog even denkt aan onze Zaterdag 1 en ze vanuit u woonkamer naar voren schreeuwt!