• Afgelopen zaterdag speelden de kanjers uit Jo8-1 in de hoofklasse tegen Oranje- Wit, een echte Dordtse derby.
  Het team was compleet en de jongens hadden er zin in.
  Na enkele minuten gespeeld te hebben kreeg Oranje-wit een vrije trap. De vrije trap werd goed doorgezet en daar kwam een doelpunt uit 0-1.
  Daarna werd er flink heen en weer gevoetbald zowel de spelers van Oranje-wit als van Dubbeldam weten elkaar goed te vinden. Een goede pass van Thijs op Rory maar helaas, de bal beland in de handen van keeper.
  Oranje-wit laat het hier niet bij zitten en komt direct met een rebound, maar de snelle spits komt niet voorbij Lionel. Oranje-wit weet er een corner uit te slepen maar die gaat uit. Er wordt hard gewerkt, de volegnde vrije trap van Oranje-wit beland netjes in de handen van Dess. Met gespannen gezichten van de spelers op het veld als van de mama's en papa's naast het veld is het time-out.
  Na de time-out is Dubbeldam veel voor het doel van de tegenstander te vinden. Lyam rent met de bal naar voren maar helaas de bal, gaat er nog niet in. Dion geeft nog een mooie langs pass naar voren maar bereikt net de voet van Lyam niet. Dubbeldam is veel in balbezit. Het veld is glad en Lionel glijdt hard uit, even een ingelaste wissel om op adem te komen. Thijs geeft een hard schot naar voren maar een goede redding van de keeper ook de rebound kan niet worden afgemaakt. De keeper van Oranje-wit staat overal. Oranje-wit komt naar voren maar wordt door de Jovie en Zion netjes naar de zijkant gewerkt. Corner. Oranje-wit geeft een goede pass en helaas...de bal passeert Dess door zijn benen 0-2.
  De jongens laten hun hoofd niet hangen, de bal komt in bezit van Thijs en met een vlammend schot schiet hij de bal in de linker kruising, wat een doelpunt! Het staat 1-2.
  Rust
  In de tweede helft volgen er veel kansen voor Oranje-wit, voor het doel weet Lionel met zijn rug een bal te blokkeren en Rory knalt de bal net naast het doel hard over de achterlijn....even wat rust creƫren voor Dubbeldam.
  Vanuit een vrije trap vanwege een handsbal schiet Lyam op de paal, oefff. In een aanval van Oranje-wit heeft Zion een prachtige redding, hij glijdt zo onder de tegenstander door. De bal gaat richting Rory maar helaas is daar weer de keeper, de rebound van Lyam owww ook op de paal, de bal wil er niet in voor Dubbeldam!
  Er volgen meerdere kansen voor Dubbeldam, maar geen van de ballen verdwijnt in het net. Oranje-wit weet zijn kansen beter te benutten, ze komen de middenlijn over en ja de bal beland met een hard schot in de hoek, Dess is kansloos, 1-3. Nu in het Oranje-wit die voor het doel van Dubbeldam actief is, Dess weet 2 moeilijke ballen te stoppen. Rory wordt getackeld en vrije trap voor Dubbeldam. Lionel neemt hem en de bal komt bij Thijs, Thijs haalt weer uit en boemmmm 2-3! In de daarop volgende minuten geeft Thijs nog een mooie voorzet op Dion, die net wat gel mist om de bal goed in de hoek te kunnen koppen, helaas net naast.
  Oranje-wit geeft een lange bal en de snelle spits maakt het goed af, de bal wordt in de hoek gelegd 2-4.
  Time out.
  Na de time-out hebben de spelers van Dubbeldam nog pit, Lyam, Thijs en Rory krijgen allemaal nog kansen bij het doel maar het zit niet mee. Bij een efficiƫnte aanval van Oranje-wit wordt er wel gescoord het staat 2-5 en daar blijft het bij.
  Goed gespeeld jongens, en blijf geloven en doorgaan tot het fluitsignaal heeft geklonken. We zijn trots op jullie!!